IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2013, 21:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babanın Gezi direnişi: 13 yaşındaki oğlumu efendilere yedirtmem





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.























ezi protestoları sırasında yola sprey boya ile “Hükümet istifa” yazdığı iddiasıyla 6 yıl hapsi istenen B.T.İ.’nin babası Tamer İ. “Dünyada her insan bilecek ki, Türkiye’de Çanakkale diye bir memleket var. Bu memlekette 13 yaşında bir çocuk en demokratik tepkisini kullandığı için hapis cezasıyla yargılanıyor. Ama bütün anne-babalara sesleniyorum, otursunlar düşünsünler. Herkes bu tehlike ile karşı karşıya bu ülkede” dedi.

ÇANAKKALE’deki Gezi protestoları sırasında yola sprey boya ile ‘Hükümet istifa’, “Faşizme ölüm” gibi sloganlar yazdığı gerekçesiyle yargılanan 13 yaşındaki B.T.İ.’nin babası “Bedeli ne olursa olsun çocuğumu efendilere yem etmem. Bu olay nereye giderse oraya kadar götüreceğim” dedi. 8’inci sınıf öğrencisi B.T.İ için Adli Tıp’tan, eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin yeterince gelişmemesi nedeniyle cezai ehliyetinin olmadığı raporu verilmişti. Buna karşın Cumhuriyet Savcısı Ozan Kaya’nın hazırladığı iddianameyle 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Kamu malına zarar vermek’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

POLİS ZORUYLA GETİRİLSİN
27 Kasım’da görülen ilk duruşmaya B.T.İ. sınavları olduğu gerekçesiyle katılmadı. Hâkim, B.T.İ.’nin bir sonraki oturuma polis zoruyla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi. B.T.İ.’nin babası Tamer İ. ise yargılamanın başından sonuna kadar hatalı olduğunu savunarak şunları söyledi:

DEVLETİN BAŞKA İŞİ YOK MU
“Bu olay nereye giderse oraya kadar götüreceğim. Avrupa Parlamentosu’na taşıdım, Uluslararası Af Örgütü’ne, Avrupa basınına taşıdım. Dünyada ve Afrika’da her insan bilecek ki, Türkiye’de Çanakkale diye bir memleket var. Bu memlekette 13 yaşında bir çocuk en demokratik tepkisini kullandığı için hapis cezasıyla yargılanıyor. Ama bütün anne babalara sesleniyorum, otursunlar düşünsünler. Bugün benim çocuğuma, yarın herkese. Herkes bu tehlike ile karşı karşıya bu ülkede. Bu nasıl çelişki, nasıl demokrasi? Kimin demokrasisi bu, kimin barışı bu? 13 yaşında bir çocuk tepki koyuyor, binlerce insan koyuyor. Binlerce insanı sokağa döken insanlar düşünmeli, ‘Bu kadar insanı niye sokağa döktük?’ diye. Bu ülkenin devletinin, 13 yaşındaki çocuktan başka hiç işi gücü yok mudur?

TARİH AFFETMEYECEK ONLARI
Görüştüğüm bütün hukukçular, bunun bir hukuk cinayeti olduğunu söylüyorlar. Psikolog, oğlumun cezai ehliyetinin olmadığını söylüyor. Bu rapora rağmen savcının iddianame düzenlemesi ve mahkemenin bu iddianameyi kabul etmesi hukuken açıklanacak bir şey değil. Hepimizin çocuğu var. Bunun sadece bir baba olarak bana değil, tarihe de izah edilebilecek bir tarafı yok. Tarih de affetmeyecek onları.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NE HAPSE NE YUVAYA VERİRİM
Yargılama sonunda mahkeme, suça sürüklendiği iddia edilen B.T.İ.’nin yaptığı eylemi suçun anlam ve sonuçlarını kavrayabileceğini kabul ederse ceza verecek. Eğer kavrayamadığını değerlendirirse 5395 sayısı Çocuk Koruma Kanunu’nda belirtilen 5 ve 7’nci maddeler uygulanıp, ailesinden alınarak yetiştirme yurdunda koruma altına alınabilecek. Oğluyla zaman zaman bu durumu konuştuklarını belirten Tamer İ, “Bir defasında bana ‘Yetiştirme yurduna gitmem hapis yatarım’ dedi. Öyle bir şey söz konusu olursa ne çocuğumu hapse, ne de yuvaya teslim ederim. Bunu da herkes böyle bilsin. Hepimiz çok ciddi stres altındayız. Yaratılmak istenen de buydu. Ama biz bunu atlatırız” dedi. Anne Jale İ. de oğlunun üzülmesinden kortuğu için fazla konuşmak istemediğini belirtip oğlunun yetiştirme yurduna gönderilmesine izin vermeyeceğini söyledi.Burak GEZEN - Ersan KÜÇÜKKURU / DHA
6 YIL İSTENİYOR
DURUŞMA sonrasında ulaşılan B.T.İ. olayı şöyle anlattı: “Abiler sloganlar atıp, yazılar yazıyordu. Değişik geldi ve ben de yazmak istedim. Yarım kalan spreylerden istedim ve ben de belirli yerlere yazılar yazdım.” Sprey boya ile yola yazdığı yazılardan birinin ‘Faşizme ölüm’ olduğu ileri sürülen B.T.İ., atılan sloganlardan faşizmi kötü insanlar olarak yorumladığını ve bu yüzden o yazıyı yazdığını da anlattı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını ve çok korktuğunu belirten B.T.İ., ders çalışırken bazen aklına bu konunun geldiğini, nasıl sonuçlanır diye merak ettiğini kaydetti.


KAYNAK HURRİYET

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
13, babanın, direnişi, efendilere, gezi, oğlumu, yaşındaki, yedirtmem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gezi Direnişi MySpace Kitap Tanıtımları 0 31 Ağustos 2013 17:45