IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2013, 12:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zarrab için bir bomba iddia daha




Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin'in iddiasına göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir gazetenin haberiyle bilgi veren Reza Zarrab, bakanın ‘MASAK’a sorayım bakalım neyin nesi bu’ demesi üzerine bir arkadaşına danışmış ve arkadaşının, “Şimdi senin şirketlerin dahil her şeyin inceleneceği garanti. Haber yayınlansaydı da zaten bu olacaktı. Kendini bildirmişsin” yanıtı alınca korkuya kapılmış. Zarrab'a göre Mehmet Şimşek tuhaf bir insan.

İşte Şükrü Küçükşahin'in yazısı...

KÖZÜ KENDİMİZ Mİ ALEVLENDİRDİK ACABA?

“BÜYÜK Rüşvet Operasyonunun” kilit ismi Reza Zarrab’ın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de görüştüğü, Şimşek’in, “Ben bunu MASAK’a sorarım” demesi ve belgeleri alması üzerine çok korktuğu ortaya çıktı. Zarrab, “Közü kendimiz mi alevlendirdik acaba, inşallah öyle yapmamışızdır” derken, aracı arkadaşı, “Belki uyuyan şeyi uyandırdık” tepkisi verdi. Zarrab, aynı konuşmalarında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Şimşek’in diğer bakanlardan farklı olduğunu da belirterek Şimşek’in kendilerine soğuk davranmasından yakındı.
ŞİMŞEK BELGEYİ İSTEDİ
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Reza Zarrab, 8 Ekim 2013 günü saat 17.50’de arkadaşı A.H. ile telefon görüşmesi yaptı. O görüşmede Zarrab, bir gazetede çıkacak düzmece ve şantaj amaçlı olduğunu söylediği bir haberle ilgili bilgi verdi. Ancak Bakan Şimşek, Zarrab’ın sözlerine rağmen metnin fotokopisini, “MASAK’a sorayım, bakalım neyin nesi bu” diyerek istedi.
Arkadaşına, MASAK’ın Şimşek’e bağlı olduğunu anımsatan Zarrab, “Sence
görüşmem iyi mi oldu, kötü mü” diye sorunca, “Fotokopiyi almışsa muhakkak kontrol ettirecektir, senin şirketin dahil her şeyin inceleneceği garanti. Haber yayınlansaydı tehlike de buydu. Sen kendi elinle bildirmişsin zaten” yanıtını aldı.
TUHAF BİR İNSAN
Zarrab bunu üzerine sözlerini, “Biliyorsun Ali Babacan’la aynı kafa yapısında. İkisi de ihracat rakamlarıyla çok ilgilenmiyor. Tuhaf bir insan, diğerleri gibi değil. Gitmeden önce de bana söylemişlerdi” diye sürdürdü. Şimşek’in fotokopiyi, odadan çıkmalarına rağmen isteyip almasının kötü olduğunu da anlatan Zarrab, saat 17.59’da da dosyaya göre bir bakanın çok yakını olduğu belirtilen R.B. ile görüştü.
KÖZ ALEVLENDİ Mİ
Yanına gittiği Şimşek için, “O biraz soğuk” diyen Zarrab, soru üzerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde herhangi bir soruşturmanın olmadığını anlattı. “Olsa zaten onu sen hemen ilk ağızdan duyacaksın” yanıtını alan Zarrab, artık konuyu kurcalamayacağını; ancak nereye varacağını da bilmediğini vurgulayıp, “Köz acaba alevlendi mi” diye sordu. R.B. de, “Belki uyuyan şeyi uyandırdık, bilmiyorum; inşallah öyle yapmamışızdır” yanıtı verdi.
TAMAM BABA
12 dakika sonra da Zarrab, çok önemli bir siyasetçi ile görüştü. Siyasetçi “Şimşek ile görüştünüz mü?” sorusunu yönelttikten sonra söz konusu haberle ilgili olarak o gazetecinin yöneticisi olduğu anlaşılan F.K.’nin kendisini aradığını, konuya el konduğunu bildirdi. Dosyaya göre bu siyasetçi, bir diğer şikâyeti konusunda da Zarrab’ı, “Tamam baba, o konu benim işim, abinin işi, sen merak etme” diyerek sakinleştirdi.


İHA


__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, bomba, daha, icin, iddia, zarrab


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galaxy S4'ten bomba iddia! Zen Samsung 0 30 Ocak 2013 12:59
Sabancı suikastında bomba iddia Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Mart 2012 14:48
Sırp kasabından bomba iddia eCeM1 Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 08:56