IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2014, 20:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Iraz bebeğin yaşamak için 6 ayı var




İzmir’de henüz 2,5 yaşında yaşam mücadelesi veren Iraz bebeğin tek umudu kalp nakli olmak.


Hayata tutunabilmek için nakil olmayı bekleyen minik Iraz’ın sadece 6 ayının kaldığını belirten anne Şenay Turhan, “Yavrum iki dakika oyuncaklarla oynamak istiyor ama kendinden geçiyor hemen. Ben de onu kucağıma alıyor ve sarılarak ağrısını dindirmeye çalışıyorum” dedi.
İzmir’in Urla ilçesinde ikamet eden Turhan ailesinin ilk göz ağrıları olan Iraz bebek, ailesi tarafından aşırı kilo kaybı nedeniyle götürüldüğü hastanede yapılan tetkikler sonrasında 'Restrüktif Kardiyomiyopatiler' yani halk arasında 'kalp kası rahatsızlığı' adı verilen teşhisi konuldu. Doktorlar 2,5 yaşında olan Iraz bebeğin hayata tutunması için ise ancak 6 ay içerisinde kalp nakli olmasıyla mümkün olacağını belirtti.
Kızının da yaşama hakkını olduğunu dile getiren Anne Şenay Turhan, çocuğunun yaşaması için çaresizce beklerken doktorların kendisine 6 ay içinde organ bulunmazsa Iraz'ın daha fazla yaşayamayacağını söylemesiyle yıkıldıklarını anlatarak, “1 yıl boyunca yapılan tetkikler sonrasında milyonda bir görülen vaka olduğunu dile getirdiler. Iraz nakil hastası ve kalp nakli bekliyoruz. Iraz’ın aynı zamanda emsali olan bir göğüs kafesine uygun bir nakil ile ancak hayata tutunabilir. Zaten haberi aldığımızda yıkıldık. Yeni yeni kendimizi toparlamaya çalışıyoruz. O günler çok kötüydü. Bir rüyada olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.
“IRAZ DA ONLARIN KIZI”
Anne Şenay Turhan kızını, nakil olduktan sonra bağışçı aileyle birlikte büyütmek istediğini dile getirerek şöyle konuştu:
“Eğer nakil olursa inşallah dünyalar bizim olacak. Iraz kalbinin sıkıntısından domayı çok huysuz bir çocuk. İştahsız bir çocuk aynı zamanda. Doktorlar nakil olduktan sonra yaşanan tüm sıkıntıların geride kalacağını söylüyorlar. İşte o zaman Iraz’ı düşünemiyorum. Eğer nakil olursa biz o aileyi asla bırakmayız. Iraz da onların kızı. Yavruma bir can bağışlayacaklar çünkü.”

ORGAN NAKLİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
Anne Şenay Turhan kızının bir ay sonraki kontrolleri sırasında kendilerinin de organ bağışında bulunacaklarını ve bağış konusunda yeteri duyarlılığın sergilenmesi gerektiğinin çağrısında bulundu. Anne Turhan, “Bazı olayları başımıza gelmeden öğrenmeyelim ve ne kadar önemlyi olduğunun bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Benim de ilk işim organlarımı bağışlamak olacak. Küçücük yavrum birinden gelecek bir nakil ile hayata tutunacak” şeklinde konuştu.

ALEV HAMİTOĞULLARI - FERRUH SERÇE

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
6, ayı, bebeğin, icin, iraz, var, yaşamak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşamak için en iyi 10 şehir Lucifer Merak Ettikleriniz 1 15 Ocak 2010 00:06
Yaşamak için arkadaşını öldürdü Collettivo Haber Arşivi 0 26 Eylül 2008 02:32
Yaşamak için neyi taklit ediyoruz? Oyku1905 Serbest Kürsü 2 13 Temmuz 2008 21:47