IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2014, 17:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eruh petrol arama kuyusunda üretime başlandı




Türkiye’nin en kaliteli petrolünün bulunduğu Siirt’in Eruh ilçesi Bayıryüzü köyündeki Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda sondaj çalışmaları tamamlanarak, petrol üretimine başlandı.


Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ve Eruh Kaymakamı Levent Yazıcı ile birlikte üretime başlanan Doğu Sadak-1 petrol arama kuyusunda incelemelerde bulundu.
Şirketin jeoloji mühendisi Hüseyin Yıldırım’dan bilgi alan Vali Aydın, "Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyünde 42,3 gravite değerindeki kaliteli petrolün bulunduğu Doğu Sadak-1 arama kuyusunda sondaj kulesinin çıkarılması ve at başının yerleştirilmesi işlemleri tamamlanarak, üretime geçildi. Günde tahminen 200 varil ham petrol çıkarılacak. 1 Ocak 2014 tarihinde üretime başlanan kuyudan çıkarılan petrol, önce sahada üretim tanklarına alınıyor.
Daha sonra tankerlere Batman ilinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait tesislere boşaltılarak burada işleniyor" dedi.
Valilik olarak her türlü alt yapı desteğinin sağlanacağını ifade eden Vali Aydın, 2,5-3 aylık üretim testleri sonucunda buradaki rezerv miktarının yeterli seviyede olması halinde bölgede ikinci ve üçüncü kuyular açılabileceğini söyledi. Vali Aydın, "Bunun için gerekli lokasyon çalışmalarına başlandı. İnşallah bu çalışmalar ilerledikçe çok daha iyi sonuçlar alacağız. Siirt'imizin makus kaderi değişecek. Üretimin ülkemize, ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Vali Aydın ve beraberindeki heyet, daha sonra petrol kuyusunun açılışını yaptı. Özel firma yetkilileri de elde edilen ilk petrolü kapalı bir kap içinde Vali Aydın’a hediye etti. Vali Aydın ve beraberindekiler, daha sonra Bayıryüzü köyünü ziyaret etti. Köydeki vatandaşlarla bir araya gelen Vali Aydın, köylülerin sorun ve taleplerini dinledi.
MEHMET NİYAZİ DENİZ
SİİRT

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arama, başlandı, eruh, kuyusunda, petrol, üretime


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tekirdağ'da 2 şirkete petrol arama ruhsatı PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 12:14