IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2014, 18:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tahliye oldu




Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, cezaevinden çıktı.


Gülser Yıldırım’ı, cezaevi çıkışında eşi ve çok sayıda partili karşıladı. Cezaevi önünde bir açıklama yapan Yıldırım, özgürlüğüne sevinemediğini belirtti. Yıldırım, "Binlerce siyasetçi ve seçilmiş insan bırakarak çıkmışsam benim bunu sevinçle karşılayacak bir durumum olamaz. Sonuçta benim arkadaşlarımla aramda hiçbir fark yoktur. Onlarda bu halk tarafından seçilmiş insanlardır. Bu halkın iradesidir ve tek suçları demokrasi istemektir. Bir halkın haklı taleplerini dile getirmektedir. Gasp edilen yüzlerce yıllık kimlikleri, hakları ve talepleri vardır. O talepleri dile getirmek Türkiye'nin demokratikleşmesini talep eden bir siyaset gütmek söz konusu Kürt olduğunda karşılığı budur. Şuan eğer cezaevinde yüzlerce arkadaşımız ölümle pençeleşiyorsa ve halen zindanlarda tutulmayı kabulleniyorsa yani birileri onların orada kalmasına karar veriyorsa, bu gerçekten benim burada çıkmaya yönelik bir sevinç yaşama hakkını vermiyor.
Ben böyle bakıyorum çünkü o arkadaşlarım bizlerden de önce çıkması gerektiğine inanıyorum ve benimle beraber bütün seçilmişlerin, bütün siyaset yapan arkadaşlarımızın da dışarıda olması gerekiyor. Yani bu bize bir lütuf değildir. Bu zaten gasp edilen bir hakkımızın geç de olsa telafisidir. Bütün Türkiye halklarının menfaatine olan doğruları söylemek bile söyleyen söz konusu Kürtler olduğunda maalesef kulaklar tıkanıyor. Yani duymazlıktan geliniyor. En büyük problemde odur. Bizim en büyük mücadelemiz tüm Türkiye halklarının artık kendi menfaatlerine yönelik bir siyasettir. Yani bütün halkların menfaatine demokrasi hepimize lazım hukuk hepimize lazım adalet hepimize lazım gün gelir böyle hukuk şuan olduğu gibi birilerinin iktidarında dönebilir. O zaman hukuk herkese lazım ve umarım uzatılan barış eli çözüm süreci doğru bir temelde yürür. Türkiye’nin kurtuluşu kendi toplumsal yapısıyla barışık içerisinde yaşamasıdır. Ben bireysel özgürlüğü hiçbir zaman esas almam. Tahliye kararımı televizyondan duydum” dedi.
MURAT AKGÜL
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bdp, gülser, mardin, milletvekili, oldu, tahliye, yıldırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti Mardin Milletvekili Kaza Geçirdi Rhytia Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2012 15:57
MHP Milletvekili'nden Aziz Yıldırım iddiası PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 21:46