IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2014, 12:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni yılda böbrek nakliyle yeniden doğdu




Konya’da 6 yıldır böbrek hastası olan 57 yaşındaki İsmet Yıldırım, yılbaşı gecesi gerçekleştirilen böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.


2014 yılının çok uğurlu geldiğini ifade eden Yıldırım, nakil sonrası kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi.
Konya’nın Ereğli ilçesinde ikamet eden ve 6 yıldır böbrek hastası olan İsmet Yıldırım(57), ailesiyle birlikte yeni yıla hazırlandığı sırada gelen telefonla hayatının en büyük sürprizini yaşadı. Üç çocuk babası İsmet Yıldırım, 29 Aralık tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nden aranarak kendisine uygun böbreğin bulunduğu haberini aldı. Yakınları tarafından Ereğli ilçesinden Konya'ya getirilen İsmet Yıldırım, yapılan tetkiklerin ardından hastaneye yatırıldı. Gerçekleştirilen operasyon sonrası İsmet Yıldırım’a, trafik kazasında kaldırıldığı özel bir hastanede beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Mutlu Aktan’ın (37) bağışlanan böbreği nakledildi.

“2014 BANA ÇOK UĞURLU GELDİ”
Operasyonu gerçekleştiren doktorlara ve böbreği bağışlayan aileye teşekkür eden İsmet Yıldırım, yeni yıla girmeden bir gün önce böbreğin bulunduğu haberini ailesiyle birlikte aldığını söyledi. Böbrek nakliyle birlikte yeniden doğduğunu kaydeden Yıldırım, “2014 bana çok uğurlu geldi. Allah bu böbreği verenden bin kere razı olsun. Çok iyiyim. İkinci kez doğdum. Sağlığıma kavuşup işime geri döneceğim” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu operasyon hakkında bilgi vererek, "Kadavradan yapılan nakillerde canlıdan yapılan nakillere göre böbrek biraz daha geç dönemde çalışabiliyor. Çünkü canlıdan yapılan nakiller aynı anda alınıp aynı anda nakledildiği için böbreğin çalışması erken dönemde oluyor. Hemen idrarın gelişi saptanabiliyor. Ama kadavradan yapılan nakillerde organın transferi ve hastaların seçimi sırasında kaybedilen süreden dolayı böbreklerin çalışması bazen bir hafta bazen 3-5 gün şeklinde uzayabiliyor. Bu hastamızda herhangi bir sorun yaşamadık. İdrar böbreği hemen naklettikten sonra gelmeye başladı. Bu aşamadan sonra daha konforlu daha rahat bir yaşam sürdürebilecek” diye konuştu.
AHMET ATAŞ
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
böbrek, doğdu, nakliyle, yeni, yeniden, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık