IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2014, 12:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tutuklu 3 milletvekili daha tahliye talep etti




Anayasa Mahkemesinin, Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile bağımsız milletvekili Kemal Aktaş hakkındaki ihlal kararı üzerine avukatları Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak milletvekillerinin tahliyesini talep etti.
Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Irmak ve Sarıyıldız ile bağımsız milletvekili Aktaş'ın avukatlarının başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesinin, "tutukluluklarının makul süreyi aştığı" ve "seçilme haklarının ihlali" iddiasıyla başvurularını haklı bulması üzerine avukatları Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.
Avukatlar, başvuruda Anayasa Mahkemesinin kararını örnek göstererek milletvekilleri Irmak, Sarıyıldız ve Aktaş'ın tahliyesini talep etti.
Tutuklu milletvekillerinin, Anayasa Mahkemesinin CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine ilişkin verdiği kararı gerekçe göstererek bir süre önce yaptıkları başvurular, yargılandıkları mahkemece "Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuru hakkı sonucunda vermiş olduğu kararlar hangi dosya için verilmişse özel olarak o dosyanın tarafı hakkında sonuç doğurur" gerekçesiyle reddedilmişti.
Diyarbakır E Tipi Cezaevindeki BDP Şırnak MilletvekiliSelma Irmak 18 Nisan 2009, Diyarbakır D Tipi Cezaevindeki BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız 27 Nisan 2009, Diyarbakır D Tipi Cezaevindeki Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş ise 14 Nisan 2009'dan bu yana tutuklu bulunuyor.
Savcı tahliye yönünde görüş bildirdi
Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın avukatlarının başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesinin, "tutukluluklarının makul süreyi aştığı" ve "seçilme haklarının ihlali" iddiasıyla başvurularını haklı bulması üzerine avukatlarının Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı başvuru savcılıkça incelendi.
Savcı, mahkemeye sunduğu mütalaasında 3 milletvekilinin tahliye edilmeleri yönünde görüş bildirirken, mahkeme, savcılık mütalaasını ve avukatların tahliye talebini değerlendirerek tutuklu milletvekillerinin durumunu karara bağlayacak.

AA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, daha, etti, milletvekili, tahliye, talep, tutuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tahliye oldu MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Ocak 2014 18:52
"Tutuklu Vekiller Tahliye Olmayacak" Rhytia Haber Arşivi 1 09 Temmuz 2012 22:22
BDP Milletvekili Kurt: Kürtler Demokratik Haklarını Talep Ediyor Luthien Haber Arşivi 0 22 Ekim 2011 22:37
Tutuklu astsubayın babası isyan etti Juventus Haber Arşivi 0 09 Kasım 2009 22:14