IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2014, 14:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurşunlu şelalesinde S.O.S sinyali




Antalya'da, yaz sezonunda günde üç bin turistin ziyaret ettiği doğa harikası Kurşunlu Şelalesi, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Şelalede suyun yaz aylarında iyice azalması nedeniyle su değirmeni artık çalışmıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Devlet Su İşleri ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kurşunlu Şelalesi'nden suyun giderek azalması nedeniyle özellikle yaz mevsiminde suyun 4 ay akması için proje hazırlıyor. Bölgede seraların artması ve çiftçilerin sondaj suyu kullanmasının şelalenin suyunu etkilediği belirtilirken, Devlet Su İşleri ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kurşunlu Şelalesi'ni kurtarmak için harekete geçti. Suyun özellikle yaz sezonunda 4 ayda artırılması için 11 trilyonluk bir proje hazırlandı. İncelemelerini sürdüren yetkililer, şelaleye sondajla su taşımak için hazırlanan projenin suyun artırılmasını sağlayacağı görüşünde.

ŞELALENİN KURTARILMASI GEREK

Yaz döneminde şelalede suyun debisinin 15'lere kadar düştüğünü belirten işletme sorumlusu Hakkı Çıtırgı, suyun geçen yıllara göre bu yıl daha fazla azaldığını söyledi. Doğa harikası Kurşunlu Şelalesi'nin kurtarılması gerektiğini belirten Çıtırgı, şöyle konuştu: "Devlet Su işleri ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü birlikte şelaleden yaz aylarında suyun sürekli akması için iki proje hazırlıyor. Projeler sondaj kuyusundan alınan suyun gölette birikmesini sağlamak ve Oymapınar Barajı'ndan getirilen suyun gölette biriktirilmesi. Sondaj kuyusundan göletle biriktirilen su, yaz aylarında 15 gün yetecek kadar, Oymapınar Barajı'ndan getirilecek su ise 4 ay yeter."

NEDENİ SONDAJ KUYULARI

Kurşunlu Şelalesi'nde şu an 15 debilerde su olduğunu kaydeden Çıtırgı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet Su İşleri ve Milli Parkların bütçesine göre proje hazırlanacak. Proje hazırlanırsa yaz aylarında 4 ay su olacak. Bu projeler hazırlanmazsa şelaleden çeşme suyu gibi su akar. Şelaledeki suyun azalma nedenleri bölgede vatandaşların seraları için sondaj kuyuları ve sulama suyu kullanması olabilir."

TURİST SAYISI AZALDI

Şelalede suyun azalması nedeniyle turist girişinde azalma yaşandığını belirten hediyelik eşya satan esnaf Özgül Bilge, "Turistler burada suyun bol olmasını istiyor. Bu yıl kuraklık var. Yazın bu bölgede bahçeler sulanıyor. Geçen yıla göre bu yıl su az akıyor. Geçen yıl su daha üst seviyedeydi. Turistlerin hoşuna gidiyordu. Su azalınca turistler buraya gelmek istemiyor" dedi.

Şelale esnafı Mustafa Deryahan ise "Geçen yıl bu aylara göre daha fazla yağmur yağıyordu. Bu sezon yağmur yağmaması nedeniyle şelalede azalma yaşandı. Yazın daha fazla azalma olur. Geçen yıl şelale perde gibiydi" diye konuştu.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kurşunlu, sinyali, sos, şelalesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurşunlu Haritası Violent İç Anadolu Bölgesi 0 22 Aralık 2013 18:25
Kurşunlu Şelalesi Resimleri (Antalya) Kurşunlu Şelaleleri Görüntüler, Kareler.. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 02 Ağustos 2012 15:00
IRCForumlari.Net Niagara Şelalesinde Piknikte Süslü Yalan Haber 17 27 Kasım 2010 17:43