IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2014, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 9 Ölü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde yoldaki buzlanma nedeni ile yolcu otobüsünün bu sabah şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Kaza sabah saat 05.30 sıralarında Sivas-Ankara karayolunin 65'inci kilometresinde Yıldızeli İlçesi'nin Yaraşbeli mevkisi yakınlarında meydana geldi. Van'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yolun sağındaki şarampole devrildi.

Kazada 9 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, 30 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile bir kısmı otobüsün altında kalan cesetler çıkarıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çekici yardımı ile kaldırılan otobüsün altından en son bir çocuk cesedi çıktı. Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla Sivas ve Yozgat'ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay sonrası kaza yerine gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın buzlanma nedeni ile gerçekleştiğini belirterek, ilk müdahalenin yapıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığın belirtti.

Gece saatlerinde karla karışık yağmur yağan bölgede rüzgarın da etkisiyle sabah saatlerinde buzlanma olduğu görüldü. Olay yerine yaralı almaya giden bir ambulansın da buzlanma nedeni ile konrolden çıkarak bariyerlere çarparak kaza yaptığı öğrenildi. Kaza sonrasında karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

OLAY YERİNE GİDEN AMBULANS KAZA YAPTI

Bu arada, Yıldızeli ilçesinden olay yerine sevk edilen, Osman Tutucu yönetimindeki ambulans da buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak, yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kaza, araçta hasara yol açtı.

SİVAS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Sivas'ta yaşanan kaza ile ilgili vali açıklama yaptı. Vali kazanın inceleneceğini belirterek, şöförlerin yol durumuna dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Kaza sonrasında olay yerine gelerek görevlilerden bilgiler alan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın sabaha karşı buzlanma nedeni ile otobüsün yoldan çıkması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Vali Kemelek, 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin ise yaralandığı kazanın olayın haber alınmasından itibaren Sivas'tan 15, Tokat ve Yozgat'tan gelenlerle birlikte toplam 24 ambulansın ve kurtarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yaralı vatandaşlarımızın bir kısmı ilimizdeki hastalenelerde, 4'ü de Yozgat Akdağmedeni Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yozgat'taki yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu biliyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz.

İnşallah diğerlerinin sağ salim kurtulması için arkadaşlarımız gerekeni yapıyoruz. Görünmez bir kaza ama özellikle otübüslerin sürekli yollarda olduğunu düşünürsek günümüz koşullarında hangi güzergahın ne durumda olduğu cep telefonundan bile girilerek meteorolojiden öğrenecek çağdayız.

Buradan münferit geçenler kaza yapabilir ama her gün geçiyorlar bunlar. Dikkatli olmaları gerekir." Otobüsün lastikleri ile ilgili de inceleme yapıdığını belirten Vali Kemelek, "Adli makamlar olaya el koyduğu için teknik olarak 'şundan kaynaklanıyor' demek şu aşamada doğru olmaz. Bunların hepsi incelenecek, başka hatalar var mı yok mu bakılacak. Sivas'ta Çamlıbel, Yağdonduran, Yaraşbeline dikkat edilecek yollar. Otobüsçülerin de bunu bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

CENAZELER MORGA KALDIRILDI

Olay yerinde ekiplerin yaptığı çalışmların ardından otobüsten çıkarılan cesetler, il merkezi ve Yıldızeli İlçesi'nden gelen cenaze arabalarına konularak otopsi için Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otobüsün devrildiği şaramboldeki su tahliye kanalındaki suyun da kırmızı renge dönüştüğü görüldü.

KAZADA YARALANAN YOLCULARIN İSİMLERİ

Kazada yaralananlardan bazılarının isimleri şöyle: Otobüs şoförü Yıldırım Ayaz (30), Aşık İşleyen (33), Alaattin Çelik (28), Beşir Eskemen(40), Ömer Eskemen (36), Yavuz Karademir, Veysel Narin (27), Kibar Çetin (3), Oğuzhan Zörer (22), Ümit Çeber (26), Seccad Uğurhasan (24), Çiğdem Yaş (25), Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Ferizade Onar.

Kaynak:Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
9, devrildi, otobüsü, sivasta, yolcu, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi! Zen Haber Arşivi 0 21 Şubat 2013 18:15
Yolcu otobüsü devrildi 40 yaralı PassioN Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 18:45
Yolcu otobüsü şarampole devrildi N999 Haber Arşivi 0 26 Aralık 2011 02:57