IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Rhytia
  • 1 Post By Adem
  • 1 Post By Violent

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2014, 19:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İstanbul'da dün sıcaklıklar 5.2 dereceye düşmüştü. Bugün de sıcaklık düşmeye devam edecek. Meteorolojiden alınan bilgiye göre; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’de, bu akşam kar yağışı bekleniyor.

Sıcaklıkların yurt genelinde 10 derece düşmesi ve bugünden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, Güneydoğu Anadolu’da ise kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor. Karla karışık yağmurun beklendiği Bursa’da en yüksek sıcaklık 14 dereceden 4, Balıkesir ve Yalova’da 13’ten 3 dereceye düşerken, kar yağışının tahmin edildiği Çanakkale’de ise 2 dereceye inecek. Güney Marmara’da en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 1 ile 0 derece arasında bekleniyor.

ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ YAŞANDI

Günler öncesinden tahmin edilen ani sıcaklık düşüşü bugün yaşandı. Soğuk hava Trakya’dan giriş yaptı. Edirne, Kırklareli ve İstanbul’da dün ve bugün ölçülen sıcaklar arasında ciddi fark var. Dün ile bugün arasındaki sıcaklık farkı İstanbul için 12 derecden fazla. Edirne ve Kırlareli’nde ise bunun da üstünde. Bu bölgelerde hakim olan kuzey rüzgarları nedeniyle hissedilen sıcaklık termometrenin ölçtüğü değerlerin de altında. Dün 17.8 derece sıcaklığın ölçüldiğü İstanbul’da bugün öğlen saatlerinde termometre değerine yansıyan sıcaklık 5.2. Yani İstanbullular düne göre 12 derece daha soğuk bir gün yaşıyor. Trakya’daki il ve ilçelerde de durum farklı bu değil. Buralarda yaşanan ani soğuma daha sert oldu. Bu bölgelerde dün ve bugün ölçülen sıcaklık farklılığı şöyle

Edirne (Uzunköprü), Dün : 16.6, Bugün : -0.3

Kırklareli, Dün: 12.8, Bugün : 2.9

Tekirdağ (Malkara), Dün : 16.4, Bugün : 1.8

KAR BEKLENİYOR

Meteorolojik tahmin istasyonlarından derlenen bilgilere göre Trakya bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı gözlenecek. Tahminlere göre söz konusu kar yağışının İstanbul’a ulaşma zamanı, haftanın ilk günü. Yarın sabah saatlerinde İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçelerinde kar yağışının gözleneceği öngörülüyor.

SALIDAN İTİBAREN TÜM YURTTA KAR

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta "soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor.

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BU İKİ İLDE SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Edirne ve Kırklareli genelinde halen devam etmekte olan sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olarak etkisini sürdürmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Soğuk havanın etkisine girecek Güney Marmara'da, yarın hava sıcaklığı 10 derece civarında düşecek.

Bugünü 13-14 civarında geçirecek Güney Marmara'da yarın hava soğuyacak.

Karla karışık yağmurun beklendiği Bursa'da en yüksek sıcaklık 14 dereceden 4, Balıkesir ve Yalova'da 13'ten 3 dereceye düşerken, kar yağışının tahmin edildiği Çanakkale'de ise 2 dereceye inecek. Güney Marmara'da en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 1 ile 0 derece arasında bekleniyor.

GÜNEYDOĞU İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den yapılan açıklamada, bugün Güneydoğu Anadolu'da başlayan kar yağışının, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklarla Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. Açıklamada, yağmur ve kuzeyinin yükseklerindeki karla karışık yağmur ve kar yağışlarının meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Yapılan açıklamada, bugün doğu kesimlerde başlayan ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklarla Cuma gününe kadar devam edecek kar yağışlarının ise bu gece ve yarın Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde, Salı günü ise doğu kesimlerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Kaynak:Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Ocak 2014, 22:16   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak




Bu kar yağışı seyretmeye doyulmayan, yakından hissetmek için balkona çıkılıp, içiniz titreyince sıcacık odaya girip,camdan seyredilmesine devam edilen birşey olmadığı için her insan için. Yağmasın dediğim, sokakta yaşayan, yakacak odunu olmayan o kadar cok insan varki bu ülkede. Şimdilik böyle devam etse de yeterli, ama kar yağmasın istanbula.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 28 Ocak 2014, 19:33   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak




Hava buz gibi kar yağsa bu kadar soğuk olur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kar yağsın iş tatil olsun : )

 

 

Etiketler
kar, ne, yağacak, İstanbula, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zaman Nedir? - Zaman Kavramı ve Zaman Yolculuğu.. (Evren ve İnsan) Sevda Felsefe 0 26 Ağustos 2012 13:54
İstanbul'a Bilim Adamı Yağacak Kacak Haber Arşivi 0 22 Kasım 2011 21:04
1 Gbps internet İstanbul'a ne zaman gelecek ? Republic Ağ, Network ve Networking 1 01 Nisan 2010 21:23
Temmuz'da İstanbul'a "yıldız" yağacak Angel Kültür ve Sanat 0 29 Haziran 2008 02:49