IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2014, 20:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül: 'Yetkim olsa hemen kullanırım'




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon davası tutuklusu İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun affedilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de olağanüstü bir şeyin olmadığını belirterek, “Siyasi mücadeleler her zaman olacaktır, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Türkiye’nin demokrasinin işlediği, hukukun işlediği bir ülke olduğunu, ekonomik göstergelerin güven verici bir ülke olduğunu hem kendi halkımıza, hem dışarıya göstermek hepimizin menfaatimizedir” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İtalya ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Ergenekon davası tutuklusu İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nun affedilmesi konusundaki bir soruyu yanıtlayan Gül, “Halkımız şöyle zannediyor cumhurbaşkanı birisini arzu ederse onu affedebilir. Böyle bir anayasal yetkisi var zannediyorlar. Böyle bir yetkim yok. Böyle bir yetkim olsa doğrusu bunu hemen kullanırım bahsettiğiniz kişi ve benzer kişiler için. Ama bir kez daha sizin aracılığınızda duyurmak istiyorum ki hapishanelerde hasta olanların adli tıbba müracaat etmeleri gerekiyor. Adli tıbbın vereceği raporlar adalet bakanlığı vasıtasıyla önüme geliyor, o zaman devreye girebiliyorum. O zaman ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyebilirim. Bu tip durumlar insani meselelere ben de üzülüyorum ama yasal olarak elimde resen birisini affetme yetkim yok. Bu prosedürler işler, dosya önüme gelirse devreye girebiliyorum. Bu sürecin hızlanması için gerekli müracaatları hemen yapın diyorum. Adalet Bakanlığı’nda ise dosyalar hemen o gün gönderilsin diye takip ettiriyorum” dedi.
Merkez Bankası’nın açıklamalarını da değerlendiren Gül, “Türkiye dalgalı kur politikası içerisinde bunu hepimiz biliyoruz. Herhangi bir kur şu noktada olacak diye bir tespit yok. Ama şüphesiz ki Türkiye makro ekonomik göstergelerinin gerçekçi seviyede olması ekonomi yönetiminin en önemli görevlerinden birisidir. Onun için devamlı tahliller analizler yapıyorlar, yapılması gereken bir şey söz konusu olursa gerekli müdahaleyi yaparlar. Merkez Bankası bağımsızlığını Türkiye önemli bir reform olarak kabul etmiştir. Merkez Bankası bağımlı olduğu dönemlerde ekonomiye güven zedeleniyordu. Merkez bankası uzmanları nasıl bir karar verecek hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşan seçimler öncesi siyasi parti bürolarına yönelik düzenlenen saldırıların sorulması üzerine şunları söyledi:
“Seçim ortamına girilince herkesin başta konuşmasına çok daha fazla dikkat etmesi, daha saygılı bir dilin kullanılması, partiler arasında diyaloğun oluşturulabilmesi şarttır. Bu her zaman şarttır. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında yaptığı konuşmalar en çok dikkat çektiğim husus budur. Seçim ortamında buna çok daha dikkat etmek gerekir. Geçenlerde maalesef acı bir olay da oldu. Baş sağlığı da diledim bundan dolayı. Eğer sorumlular olarak herkes daha dikkatli dil kullanırsa bu tip gerginliklere de fırsat vermemiş oluruz. Bu vesileyle değerli liderlerden bu konuya dikkat etmelerini hatırlatmak isterim.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın sert açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, “Az önce söyledim tavsiyelerde bulundum. Türkiye’nin ortamını normalleştirmek hepimizin görevidir. Çünkü söylediğiniz ekonomideki çeşitli oynamalar hepimize, sokaktaki insana da en yetkili insanlara da zarar vermektedir. Sayın Başbakan aynı zamanda bir siyasi pati başkanıdır. Görüşlerini açıklayacaktır. Bundan normal bir şey olmaz. Görüşlerini, inandıklarını, bildiklerini paylaşacaktır. Burada hepimizin dikkat etmesi gereken şey bütün siyasetçiler devlet adamları, Türkiye’nin önemli aktörlerinin dikkat etmesi gereken şey Türkiye’de olağanüstü bir şeyin olmadığını, Türkiye’nin yolunda gittiğidir. Siyasi mücadeleler her zaman olacaktır, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Türkiye’nin demokrasinin işlediği, hukukun işlediği bir ülke olduğunu, ekonomik göstergelerin güven verici bir ülke olduğunu hem kendi halkımıza, hem dışarıya göstermek hepimizin menfaatimizedir” dedi.
İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Ocak 2014, 20:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül: Ben de Üzülüyorum





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ergenekon davasında tutuklu yargılanan kanser hastası Fatih Hilmioğlu'nun durumu sorulan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Adli Tıp raporu önüme geldiğinde devreye girebiliyorum. Bu tip insani meselelerde ben de üzülüyorum. Ama yasal olarak elimde affetme yetkim yok'' dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunacağı İtalya'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül'ün açıklamaları şöyle:

FATİH HİLMİOĞLU'NUN SAĞLIĞI

''Halkımız şöyle zannediyor: Cumhurbaşkanı birisini arzu ederse veya cezaevinde olan herhangi biri hastaysa onu affedebilir. Böyle bir anayasal yetkisi var zannediyorlar.

'YETKİM OLSA HEMEN KULLANIRIM'

Benim böyle bir yetkim yok. Benim böyle bir yetkim olsa doğrusu ben bunu hemen kullanırım.

Hapishanelerde cezaevlerinde hasta yaşlı olanların savcılar vasıtasıyla Adli Tıp'a müracaat etmeleri gerekiyor. Adli Tıp raporu önüme geldiğinde devreye girebiliyorum. Bu tip insani meselelerde ben de üzülüyorum. Ama yasal olarak elimde birisini hapisten çıkartmaya affetmeye yetkim yok.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Türkiye dalgalı kur politikası içerisinde bunu hepimiz biliyoruz, kur şu noktada olacak diye bir tespit yok. Eskiden bu yapılıyordu. Merkez Bankası nasıl karar verecek onu hep beraber göreceğiz.

SEÇİM ÖNCESİ SALDIRILAR

Herkes daha dikkatli, saygılı bir dil kullanırsa, gerginliğe fırsat vermeyiz.''

Kaynak:Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

Alt 28 Ocak 2014, 22:23   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gül: 'Yetkim olsa hemen kullanırım'




Mükerrer Konular birleştirilmiştir.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

 

Etiketler
gül, hemen, kullanırım, olsa, yetkim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan: 'Merkez Bankası'na müdahale yetkim yok MasteR06 Haber Arşivi 0 28 Ocak 2014 20:08
Erdoğan: Başbakan Olarak Katili Affetme Yetkim Yok Ecrin Haber Arşivi 0 20 Kasım 2013 23:41
Yetkim olsa Devlet Tiyatroları’nı bugün kapatırım PassioN Kültür ve Sanat 0 29 Nisan 2012 16:07
Debug penceresini nasıl kullanırım.? NaTSuKa mIRC Scripting Sorunları 1 11 Eylül 2006 01:04
ident fullnameyi bir arada nasıl kullanırım? GangisteR mIRC Scripting Sorunları 5 04 Şubat 2006 05:35