IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2014, 20:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otobüslerde arka lastikler tamam ya ön lastikler




Kayseri ve Sivas’ta 30 vatandaşın hayatını kaybettiği otobüs kazalarının ardından yapılan incelemelerde sürücülerin mevzuata uyup uymadıkları kontrol edildi.




Kayseri ve Sivas’ta 30 vatandaşın hayatını kaybettiği otobüs kazalarının ardından yapılan incelemelerde sürücülerin mevzuata uyup sadece arka lastiklerde kış lastiği ve kaplama lastikleri kullandığı ön lastiklere çok fazla önem vermedikleri belirlendi.
Son bir haftada Kayseri ve Sivas’ta yaşanan ve 30 vatandaşın hayatını kaybettiği otobüs kazalarının ardından Emniyet Müdürlükleri kış lastiği konusunda alarma geçti. Trafik ekipleri de Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde otobüsleri tek tek kontrol edip kış lastiği yerine dişleri erimiş lastikler ile bozuk kaplama kullanan otobüs sürücülerini tek tek tespit etti. Yapılan incelemelerde sürücülerin mevzuata uyup sadece arka lastiklerde kış lastiği ve kaplama lastikleri kullanıp ön lastiklere çok fazla önem vermedikleri belirlendi.


Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 5 gün önce meydana gelen ve 21 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazasının ardından bir acı haber de dün Sivas’tan geldi. Burada meydana gelen otobüs kazasında da 9 vatandaş hayatını kaybetti. Her iki kazada da buzlanma nedeniyle yoldan çıkan otobüsler 30 vatandaşa mezar oldu. Kazalardan sonra trafik ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından ortaya çıkan sonuç işe her iki otobüste de kış lastiğinin kullanılmadığı ön lastikler ile arka dış lastiklerin diş ölçüsünün 3 milimetrenin altında olmasıydı.
Kazaların ardından harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Ekipleri Bursa Şehirler arası otobüs terminalinde otobüsler üzerinde denetleme yaptı.
Terminal çıkışı özellikle doğu bölgelerine sefer yapan otobüsleri tek tek durdurup lastik kontrolü yapan ekipler 1 saat içerisinde yaklaşık 50 otobüsü denetledi. Hemen hemen otobüslerin tamamında arka lastiklerinde kış lastiği kullandığı belirlenirken sürücülerin mevzuattaki eksiklikten dolayı ön lastiklerine dikkat etmedikleri özellikle 6 lastik yerine sadece 4 lastiğe kış tipi lastik taktıkları belirlendi. Uygulamalar esnasında 1 otobüsün kar lastiği takmadığı görüldü.
İnegöl’e seyahat eden otobüse, ekipler araca 80 TL cezası yazdı. Bu şahsın 3 gün içerisinde lastiklerini değiştirmemesi durumunda, bir daha uygulamaya takılırsa, trafikten men cezası uygulanacak. Uygulamalardan ötürü memnuniyetlerini dile getiren otobüs şoförleri ve yolcular, “Bu uygulamaların artmasına çok sevindik. Güvenliğimiz açısından güzel bir durum. Son zamanlarda otobüs kazalarını televizyonlarda sıklıkla izliyoruz. Bu yüzden polis ekiplerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KANUN NE DİYOR
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Kış lastikleri ile ilgili olarak hazırlanan genelgenin C bendinde Kamyon çekici tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. İfadesi kullanılırken ön lastikler hakkında herhangi bir zorunlulukta bulunulmuyor. Buna göre Şehirlerarası yollarda ulaşım hizmeti veren şirketlerde ön lastiklerde kar lastiği kullanmanın uzun yol yapan otobüslerin ön takımlarına zarar verdiği gerekçesiyle ön lastiklerde kış lastiği kullanmadığı gibi kaplamada yaptırmıyor. Buna ilaveten dişleri 3 milimin altına kadar erimiş lastiklerin değiştirilmemesi de karlı ve buzlu yollarda kazalara davetiye çıkarıyor.

GENELGE
Ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı karayolu düzenleme genel müdürlüğü kış lastikleri ile ilgili genelge:


B) Tescil edilmiş olsun yada olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon çekici tanker otobüs ve kamyonet türü araçlar ile karayolu taşıma yönetmeliği uyarınca A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunludur.


C) Kamyon çekici tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur.


Ç) Kamyonet minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yan römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.


D) her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemle ve varsa bakanlıkça belirlenen artırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve uygulanır. Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında bu husus dikkate alınır.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arka, lastikler, otobüslerde, tamam, ya, Ön


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vettel: Tek eksiğimiz lastikler Zen Diğer Spor Branşları 0 13 Mayıs 2013 12:54
Bloglarınız ve siteleriniz için arka plan dini gifler - Arka plan temalar.. Sevda Dini Resimler 0 16 Ekim 2012 17:50
Bloglarınız için arka plan gül yaprakları gifler - Arka plan temalar. Sevda Avatar ve Smiley 1 16 Ekim 2012 03:36
Arka Plan için Hareketli Gifler, Temalar.. - Arka Plan Resimler. Sevda Avatar ve Smiley 0 12 Ocak 2012 00:56
Otobüslerde internet devri Angel Haber Arşivi 1 29 Eylül 2008 05:07