IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2014, 10:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzman jandarmalardan özlük hakları talebi




Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Adnan Oğuz, jandarmaların özlük haklarıyla ilgili sıkıntıların olduğunu belirtti.


Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Adnan Oğuz, özlük haklarıyla ilgili sıkıntılara dikkat çekerek, “Personelin huzursuz ve sıkıntılı olduğunu biz Jandarma Genel Komutanlığı’na ilettik. Bundan 2 sene önce personel başkanımıza söyledik; ‘Bakın komutanım jandarmada sıkıntı var, personel huzursuz. Bir yerden patlak verecek telkinde bulunuyoruz’ dedik ama siz de üstüne düşün dedik. Düşmediler üstüne” dedi.
EMUJAD Genel Başkanı ve Emekli Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz, astsubaylar ile aynı işi ve görevi yapmalarına rağmen uzman jandarmaların aynı ücrete tabi olmadığını, ordu evine alınmadıklarını ve okulda geçen sürenin fiili hizmetten sayılmadığını söyledi. TSK tazminatına yapılan yan ödemenin eşitlik ilkesine tamamen aykırı olduğunu ifade eden Oğuz, “Burada diğer kuvvet komutanlarının jandarmaya torpil yaptığı söyleniyor. Evet, jandarmaya torpil yapılmış ama jandarmaya değil, jandarmanın subaylarına torpil yapılmış. İl merkezinde görevli personele torpil yapılmış. Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin evladı değil miyiz? Neden bize sahip çıkmıyorlar. Burada çok büyük haksızlık var. Bizim en büyük sıkıntımız astsubaylar ile eşit olup, astsubaylar ile aynı eğitim ve öğretime tabi olup, aynı sürede mezun olup, eğitim kadrosu dahi aynıyken, sınavda çıkan sorularımız aynıyken bugün astsubay da 2004 yılına kadar 1 yıl okudu, bizlerde 1 yıl okuduk. 2004 yılından sonra astsubay okulu 2 yıla çıkartıldı. Uzman Jandarma Okulu 1 yıl kaldı. Astsubay okulunda gösterilen 19 adet ders, uzman jandarma okulunda gösterilen 19 ders, uzman jandarmaya 1 yılda gösterildi, astsubaya 2 yılda gösterildi” diye konuştu.
Bugün astsubayların orduevinden faydalandığını ve bitirdiği okulun fiili hizmetten sayıldığını kaydeden Oğuz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün en basit TSK yan ödeme kararnamesinde de yine bir aksaklık var. Komando timlerinde iki unsur vardır. Birinci unsur komutanı astsubay kadrosu, ikinci unsur komutan uzman jandarma kadrosudur. Astsubay kadrosuna 215 lira tazminat veriliyor, uzman jandarmaya 145 lira tazminat veriliyor unsur komutanı olduğu için. Kendi unsurunda görev yapan uzman erbaşa ise 145 lira veriliyor. TSK’nın olmazsa olmazı hiyerarşi kavramı neden sadece subay, astsubaya uygulanıyor da uzman jandarma ve uzman erbaşa uygulanmıyor. Nerede bu hiyerarşi. TSK’nın hak, hukuk, adaleti bu mu? Personelin huzursuz ve sıkıntılı olduğunu biz Jandarma Genel Komutanlığı’na ilettik. Bundan 2 sene önce personel başkanımıza söyledik; ‘Bakın komutanım jandarmada sıkıntı var, personel huzursuz. Bir yerden patlak verecek telkinde bulunuyoruz’ dedik ama siz de üstüne düşün dedik. Düşmediler üstüne. 2 ay sonra Jandarma Genel Komutanlığı’nın önünde uzman jandarma geldi havaya ateş açtı. Bu olayı tasvip etmiyoruz, iyi bir olayda değildir. Ama bunun daha da farklı boyutlara geleceğini söylüyoruz.”
İLKER TURAK
ANKARA


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hakları, jandarmalardan, talebi, uzman, Özlük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk'ün Özlük Dosyası Sim Atatürk Köşesi 0 21 Temmuz 2013 16:04
Hüseyin Özlük (1969 - .... ) Liaaa Biyografiler 0 19 Mart 2012 02:47
Hasta Hakları Derken Sağlık Personel Hakları İhmal Ediliyor System Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2011 11:38
Uzman Çavuş şehit olduUzman Çavuş şehit oldu Uzman Çavuş şehit oldu Halkalı saldırısı Feronia Haber Arşivi 0 26 Haziran 2010 17:06