IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2008, 13:11   #1
Çevrimdışı
Lin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taksim'e yürüyüş durdu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 Mayıs kutlamaları İstanbul'da yer yer çatışmalara sahne oldu. Polis, göstericilerin Taksim'e yürümelerine geçit vermedi.

Sendikaların Taksim'e yürüme kararını iptal etmesine karşın Şişli'de göstericilere polisin müdahalesi sürüyor. Şişli Kurtuluş yokuşunda 300 kişilik bir gruba polis sert müdahalede bulundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Göstericiler, kaldırımlardan aldıkları taşlarla polise karşı koymaya çalışıyor. Ancak polisin sert müdahalesi sonucu grup ara sokaklara dağıldı. Tekrar toplanan göstericilerle polis arasında sert çatışmalar yaşandığı bildiriliyor. Polis yoğun biber gazı kullanıyor. Bu arada bazı gruplar ise bekleyişini sürdürüyor. Gerginliğin devam ettiği bölgede polisin DİSK'in açıklamasına karşın göstericilere sert müdahale de bulunmaya devam ettiği gözleniyor. Ara sokaklarda toplanan göstericiler ise slogan atıyorlar. Grupların bir bölümü Taksim'e çıkmak için hazırlık yaptığı görülüyor.

ARA SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Güvenlik güçleri göstericilerin Halaskargazi Caddesine çıkmasını engelleyince ara sokaklar adeta savaş alanına döndü. Göstericiler, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalesine taşlarla karşılık verdi.

DİSK: CAN GÜVENLİĞİMİZ OLMADIĞI İÇİN YÜRÜYÜŞÜ İPTAL ETTİK

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "
Hükümetin provokasyonuna alet olmamak için bu yürüyüşü burada sağduyu ile sonlandırıyoruz" dedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, sendika ve sivil toplum örgütleri olarak Taksim'e yürüyüşü can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle iptal ettiklerini açıkladı.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile sendika ve sivil toplum yöneticileri yaptıkları toplantıda Taksim'e yürüyüşü iptal kararı aldı.

DİSK Genel Sekreteri Görgün DİSK Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada can güvenliklerinin olmadığını bildirdi. Görgün, "
Genel merkezden dışarı adım atamıyoruz. Bu kadar sert bir müdahale beklemiyorduk. Zalimane bir tutumla karşılaştık. Adım atsak sanki bizi öldürecekler. Böyle bir kararlılık ve sert bir tutum görmedik. Can güvenliğimiz olmadığı gerekçesiyle Taksim yürüyüşünü iptal ettik. Sadece sendika yöneticileri Taksim'e çıkacak" dedi.

KESK: "SALDIRILARI KINIYORUZ"

KESK, İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen göstericilere yönelik güvenlik kuvvetlerinin saldırılarını kınadıklarını açıkladı.

KESK'ten yapılan açıklamada, İstanbul'un bugün cunta döneminin sıkıyönetimli günlerini hatırlattığı belirtildi. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen göstericilere gaz bombası kullanmakta sınır tanınmadığını, adeta bir devlet terörü estirildiği ifade edilen açıklamada, "Hükümetten alınan talimatla uygulanan bu keyfi şiddet gösterisini protesto ediyoruz, kınıyoruz. Daha dün Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu savunmada bol bol demokrasiden ve uluslararası normlardan bahseden AKP, bu saldırıların altında kalacaktır. AKP yarattığı bu korku tünelinden çıkamayacaktır. Emekçilerin iki eli hükümetin yakasında olacaktır" denildi.

ÇELİK: 100-150 KİŞİ TAKSİM'E ÇELENK KOYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sendikalar 100-150 kişiyle Taksim'e çelenk koymayı kabul etti" açıklamasını yaptı.

NELER YAŞANDI?

İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle gerçekleştirilecek yürüyüşe katılmak üzere Şişli'deki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Merkezi önünde bekleyen bir grup, güvenlik kuvvetlerince dağıtıldı.

Polis, Abidei Hürriyet Caddesi'ndeki DİSK binası önünde bekleyen gruba müdahale etti. DİSK önünde slogan atan toplanan yaklaşık 100 kişi yine polisin müdahalesi ile karşılaştı. Tazyikli su sıkan polise göstericier taş ve şişe atarak karşılık verdi.

DİSK önünde toplanan grup ile polis arasındaki çatışma yaşandı. Polisin uyarısına rağmen dağılmamakta direnen grup taş ve şişlere atarak karşılık verdi. Polis ise tazyikli su sıkarak ve biber gazı kullanarak grubu dağıttı.

Grup üyelerinin bir kısmı DİSK'e sığındı. Bir kısmı ise ara sokaklara kaçtı. Olaylar sırasında 2 gösterici gözaltına alınırken bir polis ise kafasına isabet eden taş nedeniyle hafif şekilde yaralandı.

TAKSİM MEYDANI ABLUKAYA ALINDI

Taksim Meydanı polis tarafından kurulan barikatlarla ablukaya alındı. Meydana giriş çıkışlar yasaklandı.

DİSK, KESK ve TÜRK-İş'in 1 Mayıs kutlamaları için tek koldan Taksim Meydanı'na giriş kararı polisin barikatına takıldı. Taksim Meydanı'nın çevresine kurulan polis barikatlarıyla meydana giriş çıkış engellendi.

TAKSİM'DE KEPENKLER KAPALI

Taksim, İstiklal Caddesi'ndeki işyerlerinin ise büyük bir bölümünün kepenkleri kapalı. Gazeteci ve polislerin dışında tek tek vatandaşların görüldüğü İstanbul'un en kalabalık merkezlerinden biri olan Taksim, adeta insansızlaştırılmış bir görüntü veriyor. Taksim ve Taksim'e bağlantılı tüm yollar ise tamamen güvenlik görevlilerinin denetimi altında tutuluyor. Tam bir sıkıyönetimin yaşandığı Taksim ve çevresinde polisin yanısıra jandarma birlikleri de herhangi bir olaya karşı tam teçhizatlı hazır bekletiliyor.

Bu arada tur otobüsleri bile meydanın bulunduğu bölgeye alınmadığı görüldü. Taksim de alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin turistleri de mağdur ettiği gözlendi.

POLİSTEN GAZ BOMBASI DÜŞTÜ

Çerkezoğlu, acil servisin önünde bir polisten düşen gaz sombasının patladığını anlattı. Yoğun gazın çalışmaları aksattığı ve çalışanları etkilediğini ifade eden Çerkezoğlu, yetkililerden bu yoğunlukta gaz bombası kullanılmamasını istedi.

OSMANBEY'DE GERGİN BEKLEYİŞ

Osmanbey'de toplanan gruba ise polis dağılmaları uyarısında bulundu. Dağılmaları üzerine müdahale eden polise göstericiler de kaldırım taşları atarak karşılık verdi.

Polis panzerlerinin sürekli hareket halinde olduğu gözlenen Osmanbey'de Taksim'e doğru yürüyüşe geçmek isteyen grup sokak aralarında da gösterilerini sürdürdü.

PANGALTI'DA SAVAŞ GÖRÜNTÜLERİ

1 Mayıs'ı kutlamak için Halaskargazi'de toplanan gruba polisin gaz bombasıyla müdahale etmesinin ardından, gruplar ara sokaklardan Pangaltı'ya kaçtı. İstanbul'da 1 Mayıs göstericilerine polis sert müdahalede bulunuyor. Pangaltı'da toplanan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunan polisin cop kullandığı görülüyor.

CERRAH DA BİBER GAZINDAN NASİBİNİ ALDI

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Osmanbey'e geldi. Cerrah'ın polisin kullandığı biber gazından etkilendiği görüldü.

ŞİŞLİ'DE YÜKSEK TANSİYON


ıÜü1 Mayıs kutlaması için Şişli Ergenekon Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen yasa dışı gruplara polis sert müdahalede bulundu. Maskeli olan, yollara barikat kuran ve polise kaldırım taşları atan marjinal grup üyelerini, çevik kuvvet polisleri gaz bombalarıyla dağıtmaya çalıştı.

Göstericiler dağılmamakta direnirken çevik kuvvet ekipleri bazı anlarda zor durumda kaldı. Çevik kuvvet ekipleri kalkanlarla üzerlerini kapatarak kendilerine gelen kaldırım taşlarından korunmaya çalıştı. Ergenekon Caddesi ve ara sokaklardaki polis müdahalesi sürüyor.

Bu arada bazı vatandaşlar ve basın mensuplarının da gazdan etkilendiği görüldü. Vatandaşlardan olumsuz etkilenen vatandaşların ağladıkları görüldü. Çok sayıda araç ise atılan taşlardan dolayı hasar gördü.

BAYKAL : "GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili gelişmeleri yakın takibe aldı.

Kutlamalara katılan CHP'lilerden gelişmelere ilişkin dakika dakika bilgi alan CHP Lideri Baykal, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarım aracılığıyla gelişmeleri takip ediyorum. Göreceğiz, izleyeceğiz. Şimdi yeni bir açıklama yapmayacağım. İzleyelim, olaylar bir noktalansın ondan sonra değerlendiririz" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durdu, taksime, yuruyus, yürüyüş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kumsalda Yürüyüş AftieL Kıssadan Hisse 0 09 Eylül 2014 14:41
"Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu" Taksim'de Bir Yürüyüş Düzenledi Sim Haber Arşivi 0 29 Haziran 2012 08:52