IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2014, 16:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efkan Ala: ‘Milli irade hırsızlığına asla izin verilmeyecektir’




İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart yerel seçimlerinde milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceklerini belirtti.




İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart yerel seçimlerinde milli irade hırsızlığına asla izin vermeyeceklerini belirterek, seçim sürecinde çeşitli şekilde adaylara ve seçim bürolarına yapılan saldırılara da müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Seçim Güvenliği Değerlendirme Toplantısı, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve 81 ilin valisi katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin son 11 yıldır büyük değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi. Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri alanlarında daha önce tasavvur edilemeyen adımların atıldığına dikkat çeken Ala, “Bu süreçte ekonomik alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük başarıları kaydedilmektedir. Sosyal devlet olmanın gereğinin yerini getirilmesi neticesinde vatandaş ile devlet kaynaşması sağlanmıştır. Türkiye 2023 vizyonuna uygun olarak ekonomide, dış politikada, iç dengelerde, demokratikleşmede tarihi adımlar atıyor ve başarılar elde ediyor. Küresel ve bölgesel konumunu güçlendiriyor. Yerinden yönetime önem vererek demokrasisini sağlam temellere kavuşturmak için reformlar yapıyor. Bu bağlamda temel hak ve özgürlükler birinci önceliğimiz. Birey devlet ilişkisinde birey ön planda tutulmakta, otoriter vesayetçi ve yasakçı anlayış terk edilmekte, devlet anlayışımız bireyi ve onun haklarını esas almaktadır” dedi.
“SANDIK DEMOKRASİNİN DOKUNULMAZIDIR, ADETA NAMUSUDUR”
Devletin bireye ve topluma hizmet aracı olarak yeniden tanımlandığına vurgu yapan Ala, devletin temel hak ve özgürlükleri tehdit olarak gördüğü bu nedenle onları sınırlandırmayı kendine birinci görev edindiği anlayıştan vazgeç geçmiş durumda olduğunu kaydetti. Devletin bu özgürlükleri saldırılara karşı korumak için var olduğunun artık herkes tarafından içselleştirildiğini dile getiren Ala, “Bu çerçevede bir seçime gidiyoruz. Bu toplantının ana nedeni olan mahalli idareler seçimlerine gidiyoruz. Seçme ve seçilme hakkı biraz önce özetlemeye çalıştığım Türkiye konsepti ve vizyon içerisinde. Elde ettiği birikimler ve bundan sonra elde edeceği bu bütün değerler çerçevesinde Bir seçime gidiyoruz. Seçme ve seçilme hakkı kişinin vazgeçilmez, devredilmez en temel hak ve özgürlüklerindendir. Sandıksa demokrasinin dokunulmazıdır, adeta namusudur. Bunun güvenliği bizlere, sizlere ve çalışma arkadaşlarıma emanettir. Bu bakımdan bu toplantı çok anlamlı ve çok önemlidir. Seçimler vatandaşın bu hakkını kullanarak kendisi hakkında karar verecek iradeyi belirlediği temel mekanizmadır. Mahalli irade seçimleri demokrasinin şölenidir. Millet seçimi kılcal damarlarına kadar hisseder. Belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, mahalle ve köy muhtarlarımız tamamı hem oy verecek hem de seçileceklerdir. Bu tam tam bir demokrasi şölenidir. Bu nedenle burada devletin görevi yani sizlerin görevi, yani bizlerin görevi seçimlerin tam bir adalet içerisinde yapılmasını sağlamak, seçme ve seçilme hakkının en güzel, en güvenlik ve rahat bir ortamda kullanılmasını, vatandaşın hiçbir baskı altında kalmadan bu hakları kullanması için gerekli güvenlik önlemlerini almasını, milli iradeye doğrudan veya dolaylı olarak yönelebilecek tehditlerin bertaraf edilmesini, vatandaşın özgür ve güvenli bir ortamda siyasi tercihlerini kullanacağı ortamın hazırlanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
“MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞINA ASLA İZİN VERİLMEYECEKTİR”
“Bu seçimlerde milli irade hırsızlığına, saygısızlığına asla izin verilmeyecek ve verilmemelidir” diyen Ala, konuşmasına şöyle devam etti:
“Belediyeler ve muhtarlıklar milli iradenin yönetime yansıması bakımından demokrasinin en temel unsurlarıdır. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarların seçiminin vatandaşın hür iradesine uygun olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Vatandaşın iradesi sandığa, sandık memleket iradesi ve idaresine yansıyacaktır. Seçim sürecinde çeşitli şekillerde adaylara, adaylarla beraber seçim propagandası yapan bu çalışmalarda bulunanlara ve seçim bürolarına yönelik tehdit ve saldırılara kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konuda çok titiz ve azami tedbirler almak sizin birinci önceliğinizdir. Bütün siyasi aktörler kendi seçim propagandalarını bizim sağlayacağımız güvenli ortamda vatandaşlara fikirlerini, düşüncelerini en net biçimde, tertemiz biçimde, hiçbir baskıya ve kirlenmeye maruz kalmadan iletebileceklerdir. Bunu sağlayacak olanlar sizlersiniz. Orada kuracağınız diyaloglarla, alacağınız tedbirlerle herkes, her propaganda yapan vatandaşımız ve kendisine siyasetçilerin mesajı ulaştırmak istediği vatandaşlarımız mutlaka emin ve güvende olmalılar. Bu saldırıya yeltenenler hakkında ise gereği süratle yapılacaktır. Burada hiçbir inisiyatifsizliğe hiçbir duraksamaya mahal bırakmamak bizim birinci vazifemizdir. Seçimler üzerinde psikolojik baskı kurulması vatandaşın özgür bir şekilde oy kullanmasını engelleme girişimleri hep bu girişimlere karşı, bu baskı kurulmalara, baskı oluşturmalara karşı her türlü tedbir ve önlem alınacaktır. Adayların ve siyasi partilerin hiçbir baskı altında kalmadan en hür biçimde propaganda yapabilmeleri, adayların seçmelerine rahat bir ortamda buluşmaları en önemli önceliğimizdir.”
“SON GÜNLERDE YAŞANAN OLAYLAR ASLA TEKERRÜR ETMEMELİDİR”
Son günlerde medya organlarına da yansıyan bazı olayların kesinlikle tekerrür etmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Ala, “Bununla ilgili her türlü tedbiri ve planlı bir biçimde biz geldiğimizde hangi tedbirleri bize anlatacağınız bir biçimde hazır tutmak sizin birinci önceliğiniz ve valilerin vaziyet etmesi gereken en önemli görevidir. Türkiye elbette güçlü demokrasisi ve güçlü demokratik tecrübesiyle bu seçimleri en güzel şekilde gerçekleşmesini sağlayacak tecrübeye ve birikime, geçmişe sahiptir. Biz çok seçimler geçirdik ve onlarında Türkiye’de en güzel bir biçimde yapıldığını da tanık olduk. Bu seçimlerde bu şekilde yapılacaktır. Bundan hiçbir kuşkumuz yok ama her bir kuşku duymadığımız sonucun öncesinde bu prosedürlerin yerine getirilmesi gerekir ki sonuçtan kuşku duymayalım. Bu toplantı onun için gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ala, asla, efkan, hırsızlığına, irade, izin, verilmeyecektir’, ‘milli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık