IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2014, 19:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hakimin Facebook İsyanı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ayrılık davasında hakimden ilginç isyan! 'Hepimizin Facebook öğrenmesi lazım.'


Facebook yine bir çifti davalık yaptı. 13 Kasım 2012'den bu yana anlaşamadıkları için ayrı yaşamaya başlayan çiftten 38 yaşındaki Semih Y., 37 yaşındaki eşi Sinem Y.'nin kendisine ait mail ve Facebook hesaplarına dört ay boyunca izinsiz girdiğini, Facebook'taki profil resmini bir kadın resmiyle değiştirdiğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adli Bilişim Büro Amirliği'nce düzenlenen inceleme ile kadının ayrı yaşadığı eşinin hesaplarına girdiği tespit edildi. Sinem Y. hakkında "Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak girerek verileri değiştirmek" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada koca Semih Y., eşinden sürekli şiddet gördüğü için kaçarcasına evden ayrıldığını ve şifre defteri dahil hiçbir eşyasını alamadığını öne sürdü. Semih Y., "Beni dövdüğü yetmiyormuş gibi Facebook'taki profil resmimi şuh bir kadın resmi ile değiştirmiş ve altına da gay olduğumu ima ederek cinsel hayatımla ilgili iğrenç sözler yazmış. Sinem internet konusunda uzman bir kadın. Beni rezil etti. Hesabımda yaptığı değişiklikleri sanki gaymişim gibi boşanma davasına delil olarak sundu. Şikayetçiyim" dedi.

Eşinin evden ayrılırken mail ve facebook şifrelerini bir kağıda yazılı olarak bırakmış olduğunu savunan Sinem Y. ise "Söz konusu mail hesabını ortak açmıştık. Eşimin Facebook'unu herkes gibi şifresiz olarak takip ettim. Profiline girmedim. Ayrıca profiline bir kadın resmi de yerleştirmedim. Eşimin psikolojik sorunları var. Sahte üç hesabı bulunuyor ve meşru olmayan kişilerle yazışmalar yapıyor" diye konuştu.

HAKİM: ANLAMIYORUZ

Profil değiştirme, şifre kırma gibi konular üzerinde konuşan çifte mahkeme hakiminin tepkisi de ilginç oldu. Hakim, çifte "Öyle işlerle uğraşıyorsunuz ki anlayamıyoruz. Savcı ve hakimlerin bu konuda eğitim almaları gerekecek. Hepimizin Facebook'u öğrenmemiz lazım. En iyisi bilirkişinin vereceği raporu beklemek" dedi ve isyan etti.

'HUKUKÇULAR BİLİŞİM SUÇLAR EĞİTİMİ ALMALI'

Savcı ve hakimlerin bilişim suçları eğitimi alması gerektiğini söyleyen Avukat Görkem Şimşek, Habertürk'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Facebook, Twitter gibi sitelerin kullanılmasında ve hayatımıza çok etkin bir şekilde dahil olması ile bilişim suçları da bu alanda hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu alanda maalesef kanunlarımızda yeterli düzenlemeler mevcut değildir. Bu alanda uzman ve bilgi eksikliği bilişim suçlarının yaptırımlarını etkisiz hale getirmektedir. Kişiler, deliller ve meydana gelmiş suçun unsurlarının tespitinde zorluklar yaşandığı için hakim, savcı ve avukatlar açısından da uygulama eksikliği doğmaktadır. Bu suçların tespiti için adliyelerde teknik bir ekip oluşturulmuşsa da gene de yaptığımız başvurulardan eksik sonuçlar almaktayız. Bu alanda işlenecek suçlarla gelecekte daha çok karşılaşacağımız için uzmanlaşmış kişilere olan ihtiyaç da artacaktır. Hukukçuların da bu alanda eğitim alması gerekmektedir."

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
facebook, hakimin, İsyanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahkam-ül hakimin!! Ein Esmâ-Ül Hüsnâ 0 10 Haziran 2011 14:35
İlginc Savunma ve Hakimin Cevabı Hasan Fıkra 2 09 Eylül 2006 02:45