IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2014, 23:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İBB’den Tuzla’ya 25 milyon turist çekecek Marina Projesi




Kadir Topbaş, “İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi olacak Viaport Marine’i Tuzla’da inşa ediyoruz. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi olacak Viaport Marine’i Tuzla’da inşa ediyoruz. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak” dedi.
Tuzla’da vatandaşlar ve esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 10 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsederek, “Birilerinin vizyonlarının bile yetmeyeceği bir İstanbul’u oluşturduk. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. İstanbul ne olursa olsun denilemez” diyen Topbaş, “Yerel yönetim vizyonumuzla ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla’ya iki hat birden metro çalışması başlattık” diye konuştu.
TUZLA’YA İKİ AYRI METRO HATTI
Birinci hattın Tuzla’yı Kadıköy-Kartal Metrosu’na bağlayacağını ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu:
“Bu hat İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na bağlanıyor. Böylelikle İstanbul’un her tarafına raylı sistemle erişiminiz sağlanacak. Diğer metro projemiz de Tuzla’yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlayacak olan metro hattı. Bu hat üzerinde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile etütler yaparak hangi mahallelerden geçmesi gerektiğini konuştuk. Bir noktaya getirdik, çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Tuzla, metro hatlarıyla buluşan ve erişim problemi olmayan bir ilçemiz haline gelecek.”
İÇERENKÖY HALİ AYDINLI’YA TAŞINIYOR
Tuzla’da sahil ve yeşil alan düzenlemelerin devam ettiğini hatırlatan Topbaş, şunları açıkladı:
“İlçenize yapılan yeni yolları, dere ıslahlarını ve çevre yatırımlarını konuşmuyorum bile. Tuzla sahilinde İstanbul’da ilk kez büyük ölçekte su ve ışık gösterileri yapan bir sistem getiriyoruz. Önemli gördüğümüz yatırımlardan biri olan bu çalışmanın projeleri hazırlandı. Öte yandan, İçerenköy’de şehir içinde kalan hali Aydınlı’ya taşıyacağız. Burada daha modern ve dünya ile rekabet edebilecek bir sebze meyve hali çalışması yaptık. Bu hal dünyaya örnek olacak. Ayrıca Kamil Abdüş Gölü ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi.Burada 2 milyon metrekarelik mesire alanı oluşacak.”
TUZLA VİAPORT MARİNE TUZLA’YI UÇURACAK
“İstanbul’un çok önemli bir aktivite merkezi de Tuzla’ya gelecek. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak” diyen Topbaş, “Tuzla Viaport Marine, içinde her türlü aktiviteleri olan 270 milyon TL’lik bir yatırım. Plajlarıyla, havuzlarıyla, sergi alanlarıyla, toplantı salonları ve gezi alanları ile marinasıyla birlikte İstanbul’un cazibe merkezi olacak. 750 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak projeyi, Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler de gelerek burada konaklamak isteyecek. Tuzla dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız. Böylelikle trafik ve erişim problemi de olmayacak. İnşaatı başladı, 5 Mart’ta tanıtım toplantısını yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kadir Topbaş, Tuzla sahili boyunca hizmet verecek nostaljik bir travma da yapacaklarını, Avrupa’da örnekleri olan ve turistik bir çalışma olacağını da sözlerine ekledi.
Öte yandan proje, yapılan animasyon görüntüleriyle tanıtıldı.
CENK İŞVER


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
25, cekecek, marina, milyon, projesi, turist, tuzla’ya, İbb’den


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marina & Ulay Hesna IF Ekstra 0 17 Ekim 2013 23:28
AB'den 900 milyon dolarlık lazer projesi! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Ekim 2012 18:17
'Hedefimiz 10 milyon Rus turist çekmek' Violent Haber Arşivi 2 18 Haziran 2012 23:42
Dalyan'da trafit kazası; 1 turist öldü, 3 turist yaralandı Cemalizim Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 00:03