IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2014, 11:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlber Ortaylı ile yakın tarih




Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Türkiye’nin Yakın Tarihi’ konulu söyleşide Küçükçekmecelilerle bir araya gelen ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, önemli bilgiler verdi.


Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, kuruluşundan bugüne Türk Cumhuriyeti’nin yakın tarihi üzerine okurlarıyla derinlikli bir tarih okuması gerçekleştiren Ortaylı, pek çok konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söyleşiye Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi.
Yakın tarih yazarlarının olaylara detaylı olarak bakması gerektiğinin altını çizen ünlü tarihçi, “Yakın tarih söz konusuysa komplo teorileri ile veya ezbere konuşamazsınız. Her komplo bir temele dayandırılmalı. Mahalle dedikodusu ağzıyla tarih yapılmaz. Yakın tarih malzeme kullanmayı gerektirir. Her malzemeye de mal bulmuş gibi saldırılmaz. Bu Mezopotomya tarihi değil ki bir tablet bulduk, üzerindeki yazıyı okuyup tarih yapalım” diyerek yöntem bilmenin önemli olduğunu söyledi.
“TÜRKİYE BÜYÜK BİR KAMPANYA ETKİSİNDE KALACAK”
İlber Ortaylı, gelecek sene Ermeni Tehciri’nin 100. yılı olacağını belirterek Türkiye’nin büyük bir kampanyanın etkisinde kalacağını ifade etti. Ortaylı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ermeni tarafları konuyla alakalı tonlarca kitap yazmıştır. Ciddi tarih yöntemlerine bulaşarak kitap yazanlar da var. Onlar kötü niyetle bu yöntemleri saptırmıştır, 'Türkler öyle yaptı, böyle yaptı' diye konuyu anlatmışlardır. Öyle ki Türkleri Hitler Almanyası’na benzetiyorlar ancak bu tarihçiler Türk devletinin yapısından bihaber; Türkiye’yi tanımıyorlar. Türkiye en ciddi tarihçilerin bile yanlış değerlendirdiği bir ülke. Bunlar arşivlere girdikleri zaman Türk aleyhtarı bir şeyler yapmak istemişlerdir. Arşive girince bakıyorlar ki kazın ayağı pek de öyle söylendiği gibi değil.”
“UFAK BİLGİYLE YÜKSEK SESLE KONUŞMAYIN”
Ünlü tarihçi, söyleşide sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım rekorları kıran capslerini de yorumlayarak katılımcıları güldürdü. "Cahillik ayıplanmaz, herkes cahil olabilir" diyen Ortaylı, “Cahil cahildir ama kimsenin yarı cahil olmaya hakkı yoktur. Ufak bir bilgiyle yüksek sesle konuşma hakkı yoktur kimsenin. Cahil insanı zaten kimse dinlemez. Türkiye’de bir konuda ufak bir bilgisi olan kimse istediği gibi konuşuyor. Herkes her konuyla ilgili bilgisi olmadan konuşamaz” sözleriyle söyleşiyi noktaladı.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Şubat 2014, 11:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlber Ortaylı ile yakın tarih




Şimdi bir şey söylerdim ama kimse Fransız'ca bilmiyor ki.

 

 

Etiketler
ile, ortaylı, tarih, yakın, İlber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlber Ortaylı Hollande Konuşurken Bayıldı Rhytia Haber Arşivi 0 28 Ocak 2014 20:47
İlber Ortaylı hangi 'Yön'de duruyor? Lucifer Haber Arşivi 0 15 Şubat 2010 04:22