IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2014, 23:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çelik: 'Zenginlik geliyor, şakası yok'




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çeşitli açılış ve incelemeler için geldiği Şanlıurfa’da vatandaşlardan büyük ilgi gördü.


Çiğ köfte yemeye davet edilen Bakan Çelik'e kimi vatandaşlar da dua etti.Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katılan Bakan Çelik’i bir partili çiğ köfte yemeye davet etti. Bakan Çelik ise, “Dün gece birisi gece saat 03.00’te çiğ köfte yemeye götürdü. Hazırlamış çiğ köfteyi gittik, yedik. Şimdi değil artık başka zaman geliriz” dedi.
Suruç Tüneli kazı alanında inceleme yapan Çelik, buradaki vatandaşların dertlerini de dinledi. Bakan Çelik’e bir vatandaş, “Allah sizi ve bu Başbakanı korusun. Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti. Bir vatandaş ise sınır kapılarının geçici olarak açılmasını talep etti. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin de son durum hakkında bilgi verdiği Bakan Çelik, “İnsani yardımlar, yaralananlar, hastalar konusu gündemimizde” cevabını verdi.
Bakan Çelik'in önünü kesen bir köylü kadın ise, kocasını görebilmek için Bakan Çelik'ten yardım istedi. Kocasının İzmir'de cezaevinde yattığını söyleyen yaşlı kadın, 5 yıldır göremediğini kaydetti. Eşinin Şanlıurfa ya da çevre illerdeki cezaevine yerleştirilmesini isteyen kadın, "5 yıldır kocamı göremiyorum. Uzak olduğu için gidemiyorum. Hasret kaldım. Bir iyilik yapın, içimdeki bu hasreti çıkarın" dedi. Kürtçe konuşan kadını tercümanlar vasıtasıyla dinleyen Bakan Çelik, "İnşallah bakalım. Ne yapabileceğimize bakacağız. Yardımcı olacağız" dedi. Kadına sarılan Çelik, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
“ZENGİNLİK GELİYOR, ŞAKASI YOK”
Suruç Ovası çalışmaları ile ilgili vatandaşlarla sohbet eden Bakan Çelik, projenin hayata geçmesi ve sulamanın başlamasıyla birlikte 200 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi. Bölgeye zenginlik geleceğini belirten Çelik, şöyle devam etti:
“60 metre terfi ediliyor. 29 kilometre kanalla geliyorsunuz. Sonra tünele giriyorsunuz. Sonra da sağ ve sol kanallara giriyorsunuz. Bunlarla ilgili bahsedilecek sureyi tahmin edin. 30 yıl bir tarafta, 3 yıl diğer tarafta. Gelinen noktaya bakınız. Teknolojinin nasıl kullanıldığına, iş yapmanın hangi seviyeye ulaştığına bakınca insan duygulanıyor. Bu ülkenin eseri bu. Bu ülkenin toprağı. Yıllarca ihmal edilmiş. ‘Urfalılar çalışıyor’ diye Polatlı’nın köylerine gittim. İnsanlar perişan durumda. Her yere gidiyorlar. Nüfus kalabalık maşallah burada. Şimdi bu ovada, sulamalar çerçevesinde 200 bin kişi istihdam edilecek. Binlerce insan aş, iş sahibi olacak. Zenginlik geliyor, şakası yok bunun. Büyük olay. Bir kişi bile istihdam etmek büyük olaydır ama 200 bin kişinin istihdamı söz konusu.”
Bir vatandaş Bakan Çelik’e kağıt vererek, yollarının çamurlu olduğunu söyledi. Bakan Çelik’ten günün anısına hatıra defterine de bir yazı yazması istendi.
Suruç Tüneli’ni yapan inşaat firmasında özürlü kontenjanından çalışan Mehmet Çiftçi, işaret dili ile Bakan Çelik’ten devlette iş istedi. Sağır ve dilsiz olan Çiftçi, “Baba” diye seslendiği patronu Mahmut Temel’i yanına çağırdı. Bakan Çelik ve işçisi Mehmet Çiftçi’nin yanına gelen firma sahibi, “Bu iş istiyor sayın bakanım. Bana referans ol, bana devlet işi versinler diyor” dedi.
İş yeri sahibi Temel’in yardımıyla gencin talebini alan Çelik, “İşinden memnun değil misin” diye sordu. Bunun üzerine genç, sınavdan yeterli puanı alamaması nedeniyle kamuya yerleşemediğini anlattı. Gencin emekli olması için 10 yıl daha çalışması gerektiğini belirtmesi üzerine ise Bakan çelik, “Daha delikanlısın” cevabını verdi. Bakan Çelik, kaç puan aldığını ve mezuniyet durumunu da sordu. Çiftçi, kendisine uzatılan kağıda yazarak Bakan Çelik ile iletişim kurmaya çalıştı. Çiftçi, kağıda Bursa’da eğitim gördüğünü yazarak, tahsil durumunu anlatmaya çalıştı. Başka bir vatandaşın “Sayın bakanım, barajın bir jesti olsun. Bu delikanlı işe alınsın” sözleri üzerine Bakan Çelik, gence dönerek, “Şuanda 2 bin kişi alınıyor” cevabını verdi. Çiftçi’nin puanının düşük olması nedeniyle işe giremediğini anlatması üzerine Bakan Çelik, “Sonra bir daha alınacak” diye konuştu. Çiftçi bu kez ise yaptığı işaretle, Bakan Çelik’ten işe alınacağı zaman patronunun telefonla aranarak kendisine ulaşılmasını istedi. Çelik, genci yanaklarından öperek, yanından ayrıldı. Geceyi Şanlıurfa’da geçirecek olan Çelik, pazar günü partisinin aday tanıtım programına katılacak.
ÖMER ALMAS - SERHAT DEMİR


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
celik, geliyor, yok, zenginlik, şakası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Zenginlik Görmek Zen Rüya Tabirleri 0 01 Aralık 2012 22:11
bereket zenginlik Swat İslamiyet 0 14 Mart 2012 22:29
Sevgi,Başarı ve Zenginlik * Düş Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Ekim 2011 12:44
Sevgi & Başarı & Zenginlik Sır Serbest Kürsü 0 06 Kasım 2010 08:44