IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2014, 23:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 şehit 3 Ana-Van Şehitleri Toprağa verildi




Van'da meydana gelen kazada şehit olan askerler Hüseyin Alici, Özkan Demir ve Ali Ekber Aslan son yolculuğuna uğurlandı.






VAN'DAKİ KAZADA ŞEHİT OLAN KONYALI ER TOPRAĞA VERİLDİ
Van meydana gelen kazada şehit olan askerlerden Konyalı Er Hüseyin Alici, memleketi Konya'nın Çeltik ilçesi Gökpınar beldesinde göz yaşları arasında toprağa verildi. 6 ay önce evlenen şehidin eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Van’ın Saray ilçesinin İran sınırında bulunan Rasim Çömez Hudut Karakolu'nda görev yapan askerleri taşıyan aracın, dün Koçbaşı köyü yakınlarında kaza geçirmesi sonucu 3 er şehit olmuştu. Şehit erlerden Hüseyin Alici'nin naaşı memleketi Konya'nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar beldesine getirildi. 6 ay önce evlenen şehit askerin eşi Ümmühan Alici'nın 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Şehit Alıcı'nın naaşı bugün baba evine götürülerek dua edildi. Daha sonra şehidin naaşı belde meydanında bulunan merkez Camisine getirildi. Cenaze törenine, Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekil Mustafa Kabakçı, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve belde halkı katıldı. Şehidin babası Ahmet ile kardeşi Bekir Alici, naaşa sarılarak gözyaşı dökerken, Anne Döndü, Eşi Ümmühan Alici'da göz yaşları arasında ağıt yaktı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehit toprağa verildi.
ŞEHİDİN KÜRT KÖKENLİ ANNESİNİ KADIN ASTSUBAY ÖPEREK TESELLİ ETTİ
Van'da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Özkan Demir'in (21) cenazesi Adana'da toprağa verildi. Ayakta duramayan ve Türkçe-Kürkçe ağıtlar yakan anneyi kadın astsubay öperek teselli etmeye çalıştı.
Van'ın Saray ilçesine bağlı, İran sınırında bulunan Karahisar Köyü'ndeki karakola ait askeri aracın devrilmesi sonucu dün 3 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı. Şehit askerlerden Adıyamanlı olan Piyade Er Özkan Demir'in (21) ailesi Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yunusoğlu Beldesi'nde oturduğu için şehidin naaşı dün gece Adana'ya getirildi. Asker Hastanesi morguna konulan şehidin naaşı sabah saat 10.00'da alınarak cenaze aracıyla önce baba ocağına ardından da Yunusoğlu Mezarlığı'na getirildi. Demir'in cenazesi yıkadıktan sonra silah arkadaşlarının omuzunda cenaze namazının kılınacağı yere getirildi.
"KADIN ASTSUBAY ANNENİN YANINDAN HİÇ AYRILMADI"
Bu arada, oğlunu şehit vermenin acısıyla ayakta duramayan ve mezarlıkta sandalyeye oturtulan anne Nesibe Demir baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri anneye müdahale etti. Anne hem Türkçe, hem Kürtçe "Özkan senin yerine ben öleydim" diyerek ağıtlar yaktı. Anne ağıtlar yakarken onu kadın astsubay öperek teselli etmeye çalıştı. Annenin yanından biran olsun ayrılmayan kadın astsubayın sürekli anneyi öperek dua okuduğu ve onu teskin etmeye çalıştığı görüldü.
Namaz kılınmadan önce mezarlığı dolduran yüzlerce köylü dualar okudu. Şehidin ağabeyleri Mustafa ve Hamit Türk bayrağına sarılı kardeşlerinin naaşını sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Amca Mustafa Demir'de yeğeninin naaşının önünde duran fotoğrafına sarılıp ağıtlar yakarak ağladı.
Baba Cemal Demir ise dimdik ayakta durdu. Bu arada şehidin yeğeni Fatih ve tüm köylü mezarda gözyaşlarına boğuldu. Bir süre sonra imam cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehit silah arkadaşlarının omuzunda defnedileceği yere götürüldü. Bu arada, ağabeyi Mustafa Demir, kardeşinin fotoğrafını naaşının önünde götürerek ağıtlar yakıp ağladı. Şehit daha sonra toprağa verildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, cenaze törenine çelenk gönderirken, çok sayıda komutan cenazeye katıldı. FATİH KEÇE
BENİM ÇOCUĞUM NEREDE?
Van'ın Saray ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit düşen 3 askerden Ali Ekber Aslan, memleketi Iğdır’da annesinin yanına defnedilecek.
Saray ilçesinde meydana gelen kazada şehit düşen Aslan, akşam saatlerinde memleketi Iğdır’a getirilmişti. İstanbul’da olan babasının Iğdır’a gelmesiyle şehit Aslan’ın naaşı da Hacı Nizamettin Camisi’ne getirildi. Burada yapılacak törenin ardından Aslan’ın cenazesi Asri Mezarlığı’nda annesinin yanına defnedileceği belirtildi.


BÜLENT MAVZER


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, anavan, toprağa, verildi, Şehit, Şehitleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehit jandarma er toprağa verildi Feronia Haber Arşivi 1 03 Nisan 2011 13:15
Şehit er toprağa verildi Collettivo Haber Arşivi 1 23 Temmuz 2008 19:03