IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2014, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kentsel dönüşüm alanı film setine dönüştü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türk yönetmen Murat Uygur, Suriye’de yaşanan iç savaşı konu edinen 'Kaçış' adlı film için ‘kentsel dönüşüm’ alanlarını film setine dönüştürdü.




Halep’teki dramı bu alanlarda çektiği aksiyon sahneleriyle anlatmaya çalışan yönetmen, Rus ve Alman oyuncuların yanı sıra savaşa bizzat tanık olan ve yaşayan Suriyeli bazı gazileri de filmde oynattı.
Suriye’deki iç savaşını konu edinen ve iki ailenin dramını anlatan 'Kaçış' filminin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Suriye’de iç savaşın sürmesi dolayısıyla çekimlerin büyük bir bölümü Türkiye’de çekiliyor. Filmdeki aksiyon sahneleri ise İstanbul’da ‘kentsel dönüşüm’ için boşaltılan boş ve harabeye dönen binalarda çekiliyor.
Filmde, Esad yanlılarınca kaçırılan Suriyeli aile fertlerinin kurtarılması için MİT, Rus ajanlar ve polis ortak operasyon düzenliyor. Avcılar’da Halep’i andıran bir binada çekilen filmde binada tutulan ve işkence ye maruz bırakılan bir ailenin kurtarılması için bölgeye gelen MİT, Rus Ajanlar ve Polis binaya ortak operasyon düzenliyor. Operasyon sırasında çatışma çıkarken Esad yandaşları canlarını kurtulamayacaklarını anlayınca binadan aşağıya atlayarak kaçmaya başlıyor.
TEHLİKELİ SAHNELERİN ÇEKİMİ SIRASINDA 2 OYUNCU YARALANDI
Filmin aksiyon bölümlerini içeren baskın ve çatışma anında biri Suriyeli 2 oyuncu ayak bileklerinden yaralandı. Sahne gereği binadan aşağıya atlayan Ramazan Çelik’in sağ ayak bileği kırılırken aynı binadan atlayan Salih Kılıç’ın da yine sağ ayak bileği kemiğinde çatlak oluştu. Her iki oyuncu setteki çekimin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yönetmen Murat Uygur, “Son 3 yıldır Suriye’deki savaşı dramı zaten görüyoruz. Biz ülke olarak, millet olarak zaten yardımcı oluyoruz. Çadır kentlerde bize ‘neden Suriye’deki savaşı anlatan bir film yapılmıyor, herkes aşk filmi çekiyor’ diye sitem ettiler. Düşündüm ve doğru söylüyorsunuz dedim. Ama ben hikayeyi sizden dinleyeyim dedim. Sizler savaşı görmüş yaşamış olan insanlarsınız dedim. Ve onların anlattığı olayları birebir kağıda döktük. Genel olarak Suriye’yi anlatan bir film çekmeye başladık. Suriyeli bir yaralı vardı ve ‘bende filmde oynamak istiyorum’ dedi. Onu da oyuncu kadromuza kattık. Rusya’dan da bir manken oyuncumuz var. Oda Suriye’de yaşanılanlara kayıtsız kalamadığı için bize katılmak istediğini iletince kabul ettik” dedi.
“DÜNYAYA BİR MESAJ VERİLECEKSE BU FİLMLE VERİLECEK”
“Dünyaya bir mesaj verilecekse bu filmle verilecek” diyen Uygur, filmin Nisan ayında vizyona gireceğini aktardı. Kentsel dönüşüm alanlarını neden tercih ettiklerini de anlatan Uygur, “Suriye’ye gidemiyoruz çünkü orada savaş var. İstanbul’da kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan bir çok ev var. Ev sahiplerini bulup kiralıyoruz. Patlama sahnelerini, çatışma ve aksiyon sahnelerini burada çekiyoruz. Buraya bomba düşmüş gibi, yani set için çok uygun” diye konuştu.
Filmde Rus ünlü manken Royam, Türkiye eski boks şampiyonu Burhan Çelik, Alman oyuncu Şaşha (Yücel Usta), Ramazan Şen, Hüseyin Uygur, Sibel Demirtaş, Kemal Karadağ, Salih Kılıç ile Ayşe Yıldırım da oyuncu kadrosunda bulunuyor.
ADNAN SULAR
İSTANBUL


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alanı, dönüştü, dönüşüm, film, kentsel, setine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kentsel dönüşüm dolandırıcılarına dikkat Katherina Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2012 09:17
Mmg: Kentsel Dönüşüm Yasası Aceleye Getirildi Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2012 22:02
Kentsel Dönüşüm Sempozyumu 30 Mart'ta Liaaa Haber Arşivi 0 27 Mart 2012 15:37
Ankara’da Kentsel Dönüşüm Oldu Rantsal Dönüşüm N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 12:50