IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2014, 12:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sırdaş taksici şoförler geliyor




TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Artık taksici esnafı tam bir sırdaş olacak' dedi.




TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Artık taksici esnafı tam bir sırdaş olacak.Müşterisine ait özel bilgileri asla kimseyle paylaşmayacak. Özel hayatın gizliliğine özellikle özen gösterilecek" dedi.


TESK ve TŞOF tarafından hazırlanan; taksici, minibüsçü ve servis aracı şoförlüğü ile ilgili yazılı açıklama yapan Bendevi Palandöken, “Hazırlanan standartla şoför esnafımızın uyması gereken kurallar belirlenmiştir. Özel hayatın önem kazandığı günümüzde en büyük görev başta taksici esnafımız olmak üzere tüm meslek dallarında çalışanlarımıza düşmektedir. Taksici esnafımız müşterilerden edindiği bilgileri ve müşterilerinin özel durumlarını başkaları ile paylaşmayacaklardır. Taksicilerin yanı sıra minibüs ve servis aracı şoför ve işletmecileri de aynı kurallara uymakla yükümlü olacaklar.



Ayrıca taşıdıkları kişilerin güvenliği için günlük hava ve yol şartlarına uymak, sefer planlaması yaparak yemek, mola ve ihtiyaç zamanlarını planlayacak ve müşterilere güler yüzlü davranacaklar” ifadesini kullandı.


“TAKSİCİLER SIRDAŞ, MİNİBÜSÇÜLER SOĞUKKANLI OLACAK”


Amaçlarının nitelikli iş gücünün artırılması olduğunu kaydeden Palandöken, şunları dedi:


“Resmi Gazete’de yayımlanan meslek standartlarımızın uygulaması kısa zaman içerisinde başlayacaktır. Dönerci ve kebapçıların ardından şoförler için de ulusal meslek standartlarımızın hazırlanarak Resmi Gazete’de yayınlanması sevindiricidir. Hazırlanan standartla taksi şoförlerimiz, müşterilerden edindiği bilgileri gizli tutmakla mükellef olacak. Kişisel bakım ve hijyene dikkat edecek. Minibüsçüler, acil ve stresli durumlarda soğukkanlı ve sakin davranacak. Güvenli ve ekonomik araç kullanma becerisine sahip olacak. Şoförlere standartlarla ilgili eğitimin ardından sertifika verilecek. Bu standartlarla şoför ve nakliyeci esnafının verdiği hizmetin kalitesi artacak, korsan şoför ve taşımacılık da engellenecektir. Taksi, minibüs, servis aracı, kamyon ve otobüs şoförlük ulusal meslek standartları farklı illerde düzenlenen çalıştaylar sonucu tespit edildi. Artık ticari taşıtlarda şoförlük yapmak isteyenler mesleki standartlara uymak zorunda olacaklar. Taksi şoförlüğü meslek standardı kapsamında taksiciler kaliteli hizmet, ilke ve kurallarını iş süreçlerinde ve müşteri ilişkilerinde uygulamakla mükellef olacak. Taksicilerimiz, müşterilerden ya da çalışanlardan edindiği bilgileri gizli tutar. Kişisel bakım ve hijyene dikkat eder. Müşterinin isteği doğrultusunda araç içi havalandırma, ısı, müzik gibi birimleri ayarlar. Araçta unutulan müşteriye ait herhangi bir malzeme olup olmadığını kontrol eder, varsa sahibinin bulunması için durağa bırakır ve çalışma başlatılır.”


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
geliyor, sırdaş, taksici, Şoförler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şoförler Cemiyetine bağlı bir kamyoncuyum PassioN Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 18:59
Sırdaş : } Ruj Fıkra 1 04 Eylül 2010 10:31
Kadın Şoförler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? Heidi Ah Erkekler 16 22 Nisan 2008 04:15