IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2014, 18:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Banka 81'lik Teyzenin Kefen Parasını İç Etti




Bankalar sonunda bunu da yaptı... Şoke eden olay Kütahya'da yaşandı.


Kütahya'da, 2008 yılında bankaya vefatının ardından kullanılması için yatırdığı parayı çekmek isteyen Vasfiye Gülhan'ın (81), hesabındaki paranın 'hesap işletim ücreti' ve 'bankacılık hizmet bedeli' altında kesilerek sıfırlandığı iddia edildi.

Gülhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında bankaya "kefen parası" için 640 lira para yatırdığını ve daha sonra aynı yıl sadece 90 lira para çektiğini söyledi.

Kendilerine gelen hesap ekstresinde 2009 yılında 537 lira görünen paranın, 2011 yılında sıfırlandığını ifade eden Gülhan, şöyle konuştu:

-"Vefatımda çocuklarımın elinde para olur, olmaz düşüncesiyle 2008 yılında bankaya 'kefen parası' olarak yatırdım. Daha sonra ben bankaya hiç gitmedim. Paramı kaybetmişler. 'Paran yok' dediler. Ne yapacağımı bilemedim, şaşırdım kaldım. Oğlum şimdi paramı tekrar alabilmek için uğraşıyor. Babam, Çanakkale'de savaşmıştı. Gazi olarak geldi, gazilik maaşı bile alamıyorum. Hükümetimizin verdiği 3 aylıkla geçimimi sağlıyorum. Ben paramı istiyorum, bu para elimde harçlıktı, kefen paramdı. Paramı bana geri versinler.'

"Hukuki çerçevede hakkımızı arayacağız"

Gülhan'ın yanında yaşadığı oğlu Nurettin Gülhan da annesinin kefen parası olarak biriktirdiği parayı bir bankada hesap açtırıp yatırdığını hatırlattı.

Banka hesabı açılırken kendilerine bir açıklama yapılmadığın savunan Gülhan, şunları söyledi:

"Aradan zaman geçti, annem bana 'bankada bir hesabım vardı, araştırır mısın?' dedi. Bunun üzerine bankaya gittim, sözlü olarak hesabın akıbetini sordum. Bana cevap veremediler. Daha sonra annemin adına bankanın Kütahya şubesine yazılı dilekçeyle müracaat ettim. Başvurumun ardından bir yıl kadar bekledim. Yine cevap alamadım ve bu kez de bankanın İstanbul'daki genel müdürlüğüne dilekçe yazdım. Bankadan adresimize hesabımızla ilgili bir ekstre geldi. Ekstrede, hesabımızda para olmadığı, belgeyle bildirildi. Ekstrede annemin hesabında, banka 'hesap işletim kesintisi' adı altında ücret alınmış. Bunun kanunen uygun olup olmadığını bilmiyorum. Elimdeki belgelerle hukuki çerçevede hakkımızı arayacağız.'

Banka yetkilileri de konuyla ilgili vadesiz hesapta yapılan kesintilerin tamamen yasal olduğunu ve bu hesabın verildiği sırada yapılan sözleşmede de bu bilgilerin yer aldığını savundu.

HABER365

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
81lik, banka, etti, kefen, parasını, teyzenin, Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kefen Gibi Rüzgar Amatör Şairler 0 01 Aralık 2011 23:51
Kefen açıldı ve.. Nur Tarih 0 11 Aralık 2010 13:47