IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Toyota 1.9 milyon otomobili geri çağırıyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/564986-toyota-19-milyon-otomobili-geri-cagiriyor.html)

AngeL 12 Şubat 2014 14:47

Toyota 1.9 milyon otomobili geri çağırıyor
 
Otomotiv devi Toyota bir yazılım hatası nedeniyle 1.9 milyon Hybrid Prius model otomobilini geri çağırdı.


Toyota'nın Hybrid Plus model otomobillerinde ortaya çıkan ve transistörlerde aşırı ısınmaya yol açan bir yazılım hatası, şirketin milyonlarca otomobili geri çağırmasına neden oldu. Söz konusu hata nedeniyle hibrid sistemin seyir halindeyken kendini kapatabilme ihtimali üzerine bu kararın alındığı belirtildi.
Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada Japonya'dan 997 bin, Kuzey Amerika'dan 713 bin, Avrupa'dan ise 130 bin otomobilin geri çağrıldığı ve otomobillerin hibrid sisteminin kontrol edileceği duyuruldu.
Toyota yetkilileri, yazılım hatası nedeniyle sürücülerin kendilerine henüz arıza kaydı bırakmadığını, ancak ileriye dönük olarak yazılım hatasının otomobildeki transistörlere zarar verebilme ihtimali üzerine otomobillerin hibrid sisteminin kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.
Prius'larda ortaya çıkan yazılım hatası ufak bir güncelleme ile 40 dakikada çözülebiliyor. Ancak bunun için servis desteği almak şart.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net