IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Ergenekon'un gerekçeli kararının yazılmaması suistimal (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/564997-ergenekonun-gerekceli-kararinin-yazilmamasi-suistimal.html)

AngeL 12 Şubat 2014 15:10

Ergenekon'un gerekçeli kararının yazılmaması suistimal
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Ergenekon Davası'nda gerekçeli kararın 6 ay geçmesine rağmen hala yazılmamış olması en basitinden bir hakkın suistimalidir'' dedi.


ÖZEL yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin teklifin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] davasına ilişkin mahkemenin gerekçeli kararının açıklanmamasına tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, ilgili yasa maddesinde mahkemelerin kararlarını gerekçeli açıklaması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:


6 AY TEPKİSİ
“Baktığımızda verilmiş kararın gerekçesinin yazılmamış olması yasanın çizdiği sınırın aşılmasıdır, ilgili kanun maddesi bu konuda çok açıktır. Kanun gerekçenin hükümle birlikte açıklanmasını bu yapılmadığı taktirde 15 gün içinde dava dosyasına sunulmasını öngörüyor. Esasında yargılama sonucunda karar çıkmışsa o heyet o gerekçeyi yazmak zorunda. Kararı veren heyet onun gerekçesini de yazmalıdır. Açık yasa hükmüne rağmen gerekçenin yazılmamış olması en azından görevi ihmal, görevi kötüye kullanma kapsamında değerlendirilmelidir. 6 ay geçmesine rağmen gerekçenin yazılmamasını bir hakkın süistimali olarak kabul ediyorum. Bu açık bir hak ihlalidir.”


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net