IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2014, 10:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lösemi hastası Yağız'a ilik şoku




Adana'da 4 yaşında lösemi hastalığına yakalanan Yağız Yıldız’ın babası, 2 İsrailli ve 2 Türk donörün oğluna uyan ilikleri vermekten vazgeçtiğini söyledi.




Sait-Fatma Yıldız çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Yağız’a, bundan yaklaşık 7 ay önce yüksek ateş nedeniyle götürüldüğü hastanede enfeksiyon teşhisi konulmuştu. İlaçlara rağmen rahatsızlığı geçmeyen Yağız’ın, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde lösemi hastası olduğu anlaşılmıştı. Tedavisi için kök hücre nakli gereken Yağız’a müjdeli haberi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş vermişti. Coş, donör bulunduğunu testlerin başladığını söylemişti. Ancak Yağız'a bulunan kordon kanı yetersiz kalırken, uygun iliklerin bazıları da test sonucunda Yağız'a uymadı. Ayrıca İsrail'den bulunan 2, Türkiye'den bulunan 2 kişi de ilik vermekten vazgeçti. İlik bulunamadığı için sağlık durumu kötüye giden Yağız

Acıbadem Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. 5-6 gündür yattığı hastanede kilo aldığı gözlenen Yağız'ın sağlık durumunun kötüye gittiği öğrenildi.

İLİK NAKLİ YAPILAMADI
Baba Sait Yıldız, oğluna uygun ilik ve kordon kanı bulunduğunu ancak yapılan testlerde iliklerin uymadığını, kordon kanının da yetersiz kaldığı için oğluna ilik nakli yapılmadığını, ayrıca ilik vermekten vazgeçenler olduğunu söyledi. Bu nedenle oğlunu tekrar hastaneye kaldırmak zorunda kaldıklarını belirten Yıldız, "Yağız'ın durumu biraz kötü. Kan değerleri düştü, enfeksiyon var. Yağız'la umutlu bekleyişimiz sürüyor. Şu anda 2 tane ilik görünüyor Yağız için. Bunun biri İngiltere biri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde.



Ancak bunların gelmesi de 4-5 ay sürecek dediler. Bizim bunu bekleyecek zamanımız yok. Yağız her gün kötüye gidiyor. Onun için iliklerin bir an önce gelmesi lazım çünkü onların yüzde 100 uyup uymayacağı buradaki testlerden sonra ortaya çıkacak. Bunun için Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş'a başvurdum o da sağolsun ilgilenerek Sağlık Bakanlığı ile görüşüp iliklerin gelmesi için işi hızlandırdı. Şimdi yine bekliyoruz" dedi.



Yıldız, 2 Türk, 2 İsrailli'nin ilik vermekten vazgeçtiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:


"2 tane İsrail'de var dediler maalesef onlardan bir sonuç çıkmadı artık vaz mı geçtiler yoksa uygun ilik bulunmadı mı onunla ilgili bir şey söylemediler bize. Şimdi onları zan altında bırakmak istemiyorum ama Türkiye'de bile 1-2 arkadaşımızın iliği Yağız'a uydu ama onlar da vazgeçti. İnsanlar vazgeçmekte hür. Sonuçta bir can kurtulacak ama vazgeçebiliyorlar.



Herkesin başına gelebilir onun için duyarlı duyarsız bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah Yağız sağlığına kavuşacak. Ülkeler ve kişiler hakkında herhangi bir yorum yapmak yanlış olur, kimseyi de zan altında bırakmayalım ama inşallah İsrail Türk olduğu için iliği göndermekten vazgeçmemiştir, uymadığı için iliği göndermemiştir. Ben öyle düşünmek istiyorum."


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hastası, ilik, lösemi, yağıza, Şoku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lösemi rahimde başlıyor Zen Sağlık Köşesi 0 29 Nisan 2013 19:48
Lösemi Hakkında Herşey... Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 2 08 Aralık 2012 14:33
Yağız İzgül Resimleri - Şeflerin Düellosu Yağız İzgül - Yağız İzgül Fotoğrafları Liaaa Fotoğraf Kulübü 0 06 Ağustos 2012 17:39