IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2014, 11:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yasemin Güneş, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı




2009 yılında geçirdiği helikopter kazası sonucunda hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş, Ümraniye’de düzenlenen bir programla anıldı.


Anma programına çocuklarıyla birlikte katılan Güneş’in eşi Yasemin Güneş, kaza ve sonrasında yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.
Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı Sivas Muhabiri İsmail Güneş için Ümraniye’de bir anma programı gerçekleştirildi. BEM-BİR-SEN İstanbul 7 Nolu Şube tarafından organize edilen programa, merhum İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, çocukları Tuluğhan ve Çağan’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, BEM-BİR-SEN İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Niyazi Karakoç ve çok sayıda davetli katıldı.
BEM-BİR-SEN İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Niyazi Karakoç geçen yıl Güneş ile aynı kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu için bir anma programı düzenlediklerini ifade ederek “Bu yıl istedik ki merhum İsmail Güneş’in eşi, ailesi çocukları ne durumdadır? Onların acılarını paylaşmak istedik. Bu vesileyle Sivas’a giderek ailesiyle görüşerek bu programı yapmaya karar verdik. Ailesini İstanbul’a davet ederek 3 gün misafir ettik. Türkiye’nin İsmail Güneş’e bir vefa borcunun olduğunu düşünüyoruz. Çünkü o sesler hala kulaklarımızda. Ailenin bütün acısını paylaşmak istedik” şeklinde konuştu.
Merhum İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş de 15 Şubat’ın İsmail Güneş’in doğum günü olduğunu ifade ederek, “Böyle bir gece düzenlenmesi gerçekten benim için de sürpriz oldu. Şimdiye kadar İsmail için böyle bir organizasyon olmadı. İlk defa böyle bir şey olduğu için de çok mutluyum. Unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını herkese gösterdikleri için de organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda yalnız olduğumuzu düşünüyorduk” dedi.
Kaza sonrasında yaşanan süreçle ilgili de bilgi veren Güneş,
“Kazada birçok şaibe var. En büyük şaibelerden biri de kaza kaydının ortada olmaması. İsmail’in çenesinin nasıl kırıldığı büyük bir soru. F-16’larla ilgili sorular var. Zehirlenme bulguları var. Birçok soruların cevabı alındı. Bir kaç şey kaldı. Onlar da inşallah sonuçlanırsa dava süreci başlayacak” şeklinde konuştu.


İsmail Güneş ve kazada ölenler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Güneş’i anlatan kısa bir film gösterimi gerçekleştirildi. Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, geçen yerel seçimlere 5 gün kala bir helikopter kazasında çok değerli insanların hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Bu olayın üzerinden 5 yıl geçti. Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin. İsmail kardeşim, işte sevenleri burada, yakınları burada. Allah onlara hayırlı uzun ömür versin” dedi.
Programda bir konuşma yapan Yasemin Güneş de, kaza sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine çok destek olduğunu anlatarak,


“Sivas Valisinden beni Başbakanla görüştürmesini istedim. Yalan yanlış haberler yüzünden sinirlerimiz bozulmuştu. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beni aradı. Diğer cenazeler bulunduktan sonra arama çalışmaları durdurulmuştu. Kendisinden rica ederek, İsmail bulunana kadar arama çalışmalarının sürdürülmesini istedim. Arama çalışmalarının devam ettiğini, bulana kadar devam edeceklerini, bilgi kirliliği olduğu için haber izlemememi tavsiye etti. Daha sonra sağ olsun hem gündüzleri hem de geceleri 02.00'lerde, 03.00’lerde arayıp arama çalışmaları ile ilgili sürekli bilgiler verdi. Aslında böyle davranması çok hoşuma gitmişti. Çünkü o anda sadece annem ve İsmail’in ablası oturuyorduk.


Telefon kapandıktan sonra
“Bir ben, bir İsmail’in ablası, bir annem, bir de başbakan uyumuyoruz” dedim. Gecenin bir saati arayacağı hiç aklıma gelmemişti. Umutsuz geçen saatler sonunda, saat 13.00 sıralarında Başbakan Erdoğan aradı ve İsmail’i bulduklarını ama sağ olarak bulamadıkları için üzgün olduğunu söyledi” diye konuştu.


Yaşadıkların gözyaşları içerisinde anlatan Yasemin Güneş, "Tuluğhan normalde çok yaramaz bir çocuktu. Yaramazlık yapmamaya başladı. Bir kaza geçirdiği için 3 kere ameliyat oldu, saçları döküldü. 'Baba' kelimesini zaten kullanmıyordu. 2 yıl ilaçla tedavi gördükten sonra bu sefer sorular sormaya başladı. Soruları da gayet mantıklıydı.


'Babam sadece ayağı kırıkmış, nasıl donarak öldü' dedi. Bu cevabı ben bilmiyorum ama donarak neden öldüğünü bana özellikle Tuluğhan ve Çağan’a açıklamalılar. Bu ülke benim çocuklarıma bunu borçlu. Babalarının neden donarak öldüğünü, neden 5 gün sonra bulduklarının cevabını ben değil, onlar bana söyleyecek. Ben de adaletin neler yaptığını, babalarının nasıl öldüğünü, ihmal ya da ihmal dışında öldüğünü ben çocuklarıma anlatacağım” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından İsmail Güneş’in eşi ve çocukları, Güneş için hazırlanan doğum günü pastasını kesti.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattı, güneş, gözyaşları, icerisinde, yasemin, yaşadıklarını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hüseyin Aygün yaşadıklarını anlattı Jawsofangels Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2012 08:14
Discoya atılan asker yaşadıklarını anlattı PassioN Haber Arşivi 0 08 Ocak 2012 15:32
Yasemin - Yasemin Nedir - Yasemin Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:05