IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2014, 18:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolardaki Sakinliğin Sırrı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'ye 17 günde 3.9 milyar girdi.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 27 Ocak-13 Şubat arası Türkiye'ye 3,9 milyar dolar giriş olduğunu, dolar kurundaki sakinliğin bu girişe bağlanabileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan CNBC-E canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ali Babacan'ın açıklamalarından satır başları...

Sadece Türkiye'de değil bütün gelişmekte olan ülkelerde borsalar düştü, dolar kuru ve faizler yükseldi. Ancak gelişmekte olan ülkeler hala çok yüksek büyüme oranları yakalayacak. Getiri arayan yatırımcılar gelişmekte olan ülkelere yönelmeye devam edecek.

FED'İN POLİTİKALARI

Her ülkenin kendi ulusal çıkarları var. G-20 birbirine yoğun şekilde entegre olmuş ekonomileri koordineli şekilde hareket etmelerini sağlıyor. Fed'in açıkladığı raporlarda gelişmekte olan ülkelerin kırılganlığını tamir etmediğini belirtiyor. Her ülke kendine baksın diyorlar. Gelişen ülkelerdeki istikrarsızlık bizi etkiler mi diye de düşünüyorlar. ABD para politikası uygularken dünyada neler oluyor dikkate alması lazım.

FED'İN ÇEKİLMESİNİN TÜRKİYE'YE ETKİSİ OLUR

22 Mayıs 2013'te yeni bir dönemin açılacağını söyledi. Bu zamanlama olarak pek çok kişi için sürprizdi. Tahvil alım azaltımını mümkün olduğu sürece öngörülebilir yapmaya gayret ediyorlar. Bunun etkisinin sıfır olacağını söylemek zor. Türkiye'de de etkili olacaktır. Ama farklı dönemlerde farklı etkilere karşı atılacak adımlar belli. Merkez Bankası'nın elinde enstrümanlar var.

TOPLU ÇÖZÜM PAKETİNE GEREK YOK

Türkiye'nin kriz dönemi yok. Piyasaların hareketli olduğu bişr dönem yaşadık. Reel ya da finans sektör için zaten atmamız gereken adımlar var. Belli zaman dilimi içerisinde sektörlerle irtibat halindeyiz. Ama toplu bir çözüm paketi gerektirecek durum yok.

17 GÜNDE 4 MİLYAR DOLARA YAKIN PARA GELDİ

Para politikamızla birlikte kısa cvadeli sermaye Türkiye'den uzak durdu. Yatırımcılarrın çoğu zaten uzun vadeli yatırımcılardı. Onlar da hmen çıkmadı. 27 Ocak-13 Şubat arası Türkiye'ye 3,9 milyar dolar giriş oldu. Kurdaki sakinlik bu girişe bağlı.

İşsizlikte yukarı yönlü trend son iki ay kırıldı. Bu yıl büyüme yüzde 4 civarında olursa işsizlik yüzde 9.5'a düşebilir. Siyasette yaşananlar tüketime yansıyacak mı, bunun yanıtı büyümeyi etkiler.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dolardaki, sakinliğin, sırrı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolardaki düşüş hızlandı aLya Haber Arşivi 0 25 Ekim 2011 13:19
THY'nin sırrı Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Mayıs 2011 12:59
90/10 Sırrı AngeLus IF Ekstra 1 08 Mayıs 2010 10:32