IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2014, 13:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stressiz bir hayat için Oltu taşı duvar




Erzurum’da Oltu taşından yapılan tespih, takı ve süs eşyalarının satıcılığını yapan işyeri sahibi, Dünya’da ilk olarak Oltu taşından duvar yaptı.




Yakutiye ilçesi Yakut Plazada Oltu taşı üzerine işyeri bulunan Mikail Gürler, stresli bir gününde duvarlara bakarak düşünürken, Oltu taşından duvar yapmak fikri aklına geldi. Bunun üzerine fizibilite çalışması yapan Gürler, Dünya’da ilk kez Oltu taşından bir duvar yapmayı başardı. Ev ve işyerlerinde kullanılabilecek şekilde Oltu taşı kullanılarak yapılan duvar, dekoratörlerin de dikkatini çekti. Oldukça şık ve gösterişli olan duvarın imalatına başlandı.


İsteyenlerin evlerinde, işyerlerinde, bürolarında kullanabilecekleri şekilde Oltu taşından duvar yapabildiklerini ifade eden Mikail Gürler, “Bilindiği gibi Oltu taşı şifalı bir taştır. Oltu taşı pozitif düşünceleri yansıtan çok önemli taşlardan biridir. Tespih ve takı olarak kullanılıyor. Ben de Dünya’da ilk kez Oltu taşından duvar yaptım. Kendine güven, stres atıcı ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini yansıtan bir taştır Oltu taşı. Stressiz bir hayat için Oltu taşından duvar diyoruz” dedi.


OLTU TAŞI
Erzurum'un Oltu ilçesinin kuzeydoğu kesiminden çıkarılmakta olan yarı değerli bir taştır. Kolay işlenebilme özelliğinden dolayı takı ve ziynet eşyası yapımında kullanılır. Üzerinizde bulunan negatif enerjiyi tamamen pozitif enerjiye dönüştürür. Eski çağlarda nazara karşı etkili olduğu bilinir ve bu yönde kullanılırdı. Nazarlık niyetine kullanılan taşı sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Sabır taşı olarak bilindiği için tespihlerde çok sık tercih edilir ve ruhsal anlamda sıkıntıyı giderir. Oltu taşı genellikle siyah, koyu kahve, sarı, nadiren de gri ve yeşilimsi renktedir. Bir karbon bileşenidir. Çoğunlukla siyah renkli olanı tercih edilir. Genelde bayan takıları ve tespih üretiminde önemli bir yere sahiptir. Yüzyıllardan beri yörede genellikle tek kişilik ve babadan oğula geçen ev-atölyelerde el ve küçük çaplı aletler marifetiyle ürünler üretilmektedir. Türkiye 'de 3213 sayılı Maden Kanunu'nda Oltu taşının kıymetli taşlar arasında olduğunun tescili dahi yapılmıştır. Oltu taşı kendine güven, stres atıcı ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini yansıtan bir taştır.”
AHMET AKBUĞA

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, duvar, hayat, icin, oltu, stressiz, taşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oltu Taşı xena Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 3 03 Ekim 2012 01:15
Oltu Taşı Tesbih Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2012 18:12
Etso Başkanı Yücelik, Kadir İnanır'a Oltu Taşı'ndan Tespih Hediye Etti Thetis Kültür ve Sanat 0 15 Mayıs 2012 17:18