IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2014, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ukrayna İçsavaşa Doğru





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ukrayna'da Bağımsızlık Meydanı'nı tekrar ele geçirmeye çalışan muhaliflere ateş açıldı. 50 ile 100 arasında can kaybı olduğu belirtilirken hükümete bağlı keskin nişancıların çatılardan ateş açtığı iddia edildi.


Ölen ve yaralananlardan bazılarının keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtiliyor. Ukrayna'da birçok kente sıçrayan olayların ülkeyi topyekün bir kaosa sürüklemesinden endişe duyuluyor.
Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşmasından vazgeçerek Rusya'ya yüzünü dönen Ukrayna hükümetine karşı gerçekleştirilen gösterilerle sarsılan Ukrayna sokaklarında kan akmaya devam ediyor. Çarşamba gecesi Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve muhalefet arasında anlaşmaya varılan ateşkes üzerinden 12 saat geçmeden, dün sabah tekrar başlayan çatışmalarda çok sayıda can kaybı yaşandı. Bazı medya kuruluşları bu sayıyı 50 civarında açıklarken Amerikan televizyonu CNN, muhaliflerin tedavi edildiği revirin başında bulunan doktora dayandırdığı haberinde 100 kişinin öldüğünü belirtti. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, dünkü kayıplarla birlikte 18 Şubat'tan beri yaşamını yitirenlerin sayısının 64'e ulaştığı belirtildi.

Göstericilerin taş ve molotofkokteyli fırlatmasına güvenlik görevlileri plastik mermi ve tazyikli su ile karşılık verirken iki tarafa da silah kullanıldığına dair suçlamalar yöneltildi.

SAVUNMA AMAÇLI

Polis, otel çatısına yerleşen muhaliflerin keskin nişancı olduğunu ve ateş açtığını kaydederken muhalifler de polisleri gerçek mermi kullanmak ve çatılardan ateş açmakla suçladı. AFP'nin olay yerindeki muhabiri yerde boş kovanlar gördüğünü, ancak kimin ateş açtığının net olmadığını aktardı. İngiliz gazetesi Guardian'ın Kiev'de bulunan muhabiri Ian Traynor ise dört polisin keskin nişancı olarak çatılara yerleştiğini, ikisinin ateş açtığını gördüğünü belirtti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı iddialar üzerine yaptığı açıklamada polislerin kendilerini savunması için ateş açmasına izin verildiğini doğruladı. Bağımsızlık Meydanı'ndaki Ukraynalılar Twitter'dan keskin nişancılar tarafından vurulduklarını iddia ettikleri kişilerin fotoğraflarını paylaştı. Sosyal medya hesaplarından tıbbi yardımda bulunan aktivist Olesya Zhukovskaya'nın (21) boğazından hedef alındığı ve öldüğüne dair iddialara yer veren fotoğraflar gönderildi. Twitter'da Zhukovskaya'nın ameliyat geçirdiği ve yaşadığı iddiaları da yer aldı. Hükümet karşıtı göstericilerin toplandığı başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndan bildiren gazeteciler sokaklarda ve meydana bakan otelin lobisinde cesetlerin görüldüğünü belirtti.

ÖZERKLİK İLANI

Yanukoviç ve muhalefet arasında çarşamba akşamı ateşkes ilan edilmesinin ardından meydandaki göstericiler dün sabah erken saatlerde çeşitli hükümet binalarını işgal ederek parlamentoya doğru yürüyüşe geçti. Hükümet bunu ateşkesin bittiğine dair bir işaret olarak algılarken protestocuların bulunduğu alana ve barikatlara müdahale etmeye başladı. Eylemcilerin 70 polisi rehin aldığı belirtildi. Çatışmaların çıkması üzerine ana hükümet binaları boşaltılırken parlamento oturuma son verdi. Üç ana muhalefet partisi olayların tekrar alevlenmesinden ötürü hükümeti suçlarken ‘planlanmış provokasyon' olduğunu söyledi. Hükümet yandaşlarının ise kollarına sarı bant takarak muhaliflere karşı mücadele etmek için sokaklara çıktığı iddia edildi.

Ukrayna'nın batısındaki Lviv kenti bölge meclisi ise özerklik ilan etti. Kentte isyancılar hükümet binalarını, valiliği ve polis merkezini işgal etti. Kış Olimpiyatları'nın düzenlendiği Rusya'nın Soçi kentinde sporcular Olimpiyat Köyü'nde siyah bant takarak Ukrayna'da ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bazı Ukraynalı sporcular şiddeti kınamak için ülkesine erken döndü.

SOKAKLAR CESETLERLE DOLU

Hayatını kaybeden göstericilerin cesetlerine sokak ortasında rastlamak mümkünken bazı vatandaşlar şok geçirdi. Cesetlerin bir kısmının taşındığı meydanki otelin lobisi kan gölüne döndü.

UKRAYNA DİPLOMASİSİ


Uluslararası kamuoyu da Ukrayna'da giderek tırmanan şiddet olaylarına odaklanmış durumda. Ülkede tarafları uzlaştırmak için Avrupa Birliği'nin çabaları sürüyor. Kiev'de temaslarda bulunan Almanya, Fransa ve Polonya dışişleri bakanı, ptotestoların hedefindeki Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve muhalefetle görüşmelerini sürdürüyor.

Öte yandan Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısından ise yaptırım kararı çıktı. Karar uyarınca, şiddet olayları ve ölümlerden sorumlu tutulan Ukrayna hükümet yetkililerine seyahat yasağı getirilecek ve mal varlıkları dondurulacak.

Dünya liderleri de Ukrayna için telefon diplomasisi sürdürüyor. ABD Başkanı Obama, ülkede tırmanan gerilimle ilgili Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü.

İki liderin, Ukrayna halkının çıkarlarına en iyi hizmet edecek siyasi çözüme ve şiddeti sonlandırmaya destek olmak için ilerleyen günlerde atılabilecek adımlar konusunda temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i telefonla arayarak şiddete son verilmesi ve siyasi çözüm muhaliflerle görüşmelere başlanması çağrısında bulunan Merkel ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin ile de bir görüşme yaptı.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doğru, ukrayna, İçsavaşa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğru Şampuanı Kullanıyor musunuz, saçlarınız için doğru şampuan hangisi YapraK Saç Modelleri ve Bakımı 0 09 Şubat 2010 17:33