IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2014, 11:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fed kendi 'tapelerini' yayınladı




Fed dünyanın kaderini değiştiren 2008 ekonomik krizi öncesi gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarının tam metnini yayınlayarak bir nevi kendi 'tapelerini' de ortaya çıkardı. Tutanaklarda şimdiki Fed Başkanı Janet Yellen'in yaklaşan krizi en isabetli gören ekonomist olduğu görülüyor. Dallas Fed başkanı Richard Fisher ise ünlü sinemacı Woody Allen'a gönderme yaparak krizin gelmeyeceğini savunmuş. Ben Bernanke ise toplantıları espriler eşliğinde açmasıyla dikkat çekiyor.


Amerikan Merkez Bankası (Fed) 2008 ekonomik krizi öncesi gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarının tam metnini yayınladı. Tutanaklarda 2008 krizi öncesi Fed Başkanı Ben Bernanke ve Fed üyelerinin yaptığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dünya ekonomisi üzerine değerlendirmeler yer aldı.
Yayınlanan tutanaklarda Fed üyeleri arasında en isabetli tahmini şimdiki Fed başkanı Janet Yellen'in yaptığı görülüyor. Aralarında ABD eski Hazine Bakanı Timothy Geithner ve şimdiki Dallas Fed başkanı Richard Fisher'ın dünya ve ABD ekonomisi hakkında iyimser konuşmaları dikkat çekereken bir tek Janet Yellen'in gelen tehlikenin boyutlarını görebildiği dikkat çekiyor.
"RESESYONUN KIYISINDAYIZ"
Yellen'in Ocak 2008 toplantı tutanaklarında Lehmman Brothers'ın batışından çok önce "krizin bir adım ötesindeyiz" dediği dikkat çekiyor. O dönemki başkan Bernanke'den söz alan Janet Yellen "Konut sektöründeki uzun süren aşağı yön ile finansal şoklar ekonomiyi resesyona henüz taşımasa da kıyısına getirdi. Parasal gevşeme ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] indirimini gerçekleştirirsek ekonomi tekrar büyüme trendine girecek" diye konuşuyor. Yellen'in bu tahmini sonraki dönemde isabetli çıkarken işsizlik oranı tahminlerinde ise Yellen başarısız bir görüntü çiziyor.
WOODY ALLEN ESPİRİSİ İLE KRİZİ KÜÇÜMSEMİŞ
Son zamanlarda tahvil alım azaltımını şahin bir şekilde savunarak adından söz ettiren Dallas Fed Başkanı Richard Fisher ise 2008 Ocak ayında yaklaşan krizi Woody Allen'a atıfta bulunarak küçümsemiş. Woody Allen'ın "Üniversitede Metafizik sınavında sıra arkadaşımın ruhuna bakarak kopya çekmiştim" sözüne atıfta bulunan Fisher "Biz de verilere bakıyoruz ama kişisel deneyimlerimizden genellemeler yapıyoruz. Yaklaşık 30 CEO ile konuştum. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sektörü dışında hiçbiri ekonominin negatif bir bölgede olduğunu düşünmüyorlar. Ben de resme daha pozitif bakıyorum" diye konuşmuş.
Ancak zaman geçtikçe Fisher'ın iyimser bakış açısının yerine Yellen'in kötümserliğinin haklı çıktığı görülüyor.


KAHKAHALAR İÇİNDE EKONOMİYİ KONUŞMUŞLAR
2008 Fed tutanaklarında üyelerin aralarındaki esprili konuşmalar da dikkat çekiyor. Tutanaklarda atılan kahkahalar da kayıt altına alınırken özellikle dönemin Fed Başkanı Ben Bernanke'nin toplantıya esprilerle başlayıp ortamı yumuşatması dikkat çekiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fed, kendi, tapelerini, yayınladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrem Çiçek: Babam kendi savunmasını kendi hazırladı MoSFeT Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2010 16:17