IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2014, 11:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pakistan uçağında kriz




ATATÜRK Havalimanı’ndan saat 20.00’da Pakistan’a hareket etmesi gereken THY uçağında 3 saat 5 dakika VIP krizi yaşandı. AK Parti’den ayrılan İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, milletvekillerine tanınan hak nedeniyle oturması gereken VIP koltuğun kendisine verilmemesi üzerine direniş başlattı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yetkililerinin çağırdığı polisler de milletvekilinin dokunulmazlığı nedeniyle çaresiz kaldı. Bu sırada kabinde gerilim yaşandı. Kabin görevlisi Çetin’i indirmek için defalarca anons yaptı. Olay yerine gelen güvenlik görevlileriyle milletvekili arasında bağrışlar yaşandı. Uçaktaki yolcular İslamabad’a hareket etmek için uzun süre anlaşma sağlanmasını beklediler. Olayın sosyal medyada duyulması üzerine THY yetkilileri Çetin’e istediği koltuğu vererek uçağı saat 23.05’te havalandırdılar. Çetin, “Mesele basit bir koltuk meselesi değil, arka koltuk, ön koltuk meselesi değil. Mesele hukuk meselesi. Bir linç hadisesi bu. Milletvekiline bu yapılıyorsa tamamen ideolojik saplantıların Türkiye’yi nereye götüreceğinin göstergesidir” dedi.


Çetin, olay sırasında twitter hesabından gelişmeleri şöyle duyurdu:
“AKP’den istifamdan sonra, vekillik özlük haklarıma muhalif THY’den keyfi uygulamalara maruz kalıyorum. Hukuk hala varsa hakkımı ararım. Uçakta perondan ayrıldıktan sonra bir yolcu inecek diye anons yapıldı, sonra kapı açıldı ve ‘Valizinizi çıkardık buyurun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
inin’ dediler. ‘Benim inmek niyetim yok’ dedim. ‘Polisle mi çıkaracaksınız mümkün değil’ dedim; benle beraber bütün yolcular ideolojik bir tavırla bekletiliyor.”

Çetin, uçaktan cep telefonuyla gazetecilere yaptığı açıklamada ise uluslararası uçuşları “ihlal ettiği” gerekçesiyle polisler tarafından indirileceği ve adliyeye sevk edileceği bilgisi aldığını ve daha sonra kendisinin uçaktan indirilmesiyle ilgili yazı okunurken kayda olacağını söylemesi üzerine, konuşmanın yarıda kesildiğini ve polislerin dışarıda beklediğini söyledi.
Üç gündür uçuşlarında zorluklar çıkarıldığını dile getiren Çetin, uçakta boş yerler olduğu halde sürekli olarak ertelendiğini ve uçuş sisteminin kendisini vekil olarak tanımadığını savundu.
Çetin’in danışmanı son günlerdeki gelişmeleri şöyle anlattı:
“THY Salı günü sistemde bütün girişler olmasına rağmen upgrade işlemini yapmayarak sistemin hata verdiğini söyledi ve gitmesi gereken uçakta değil 2 saat sonra ekonomide uçtu. Dün havaalanında Muhammed beye özel upgrade işleminin yapılmadığını, sistemin kasıtlı olarak bloke edildiğini söylediler. Bunun üzerine Meclis Başkanı, Maliye Bakanı ve THY Genel Müdürüne durumu ve bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini bildiren yazılar yazılarak anlattılar. Dün ve bugün rezervasyonda upgrade işlemini yaptırıp sistemden onay almamıza rağmen kısa süre sonra birileri sisteme girip upgrade işlemini iptal etti.”
Uçakta Türkçe Olimpiyatlarına giden başka milletvekillerinin de bulunduğu öğrenildi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


THY’DEN AÇIKLAMA
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları ile son dönemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları Yönetimi İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’i uçuşlarda ’Upgrade’ (Koltukta bir üst sınıfa yükseltmek) etmeme kararı almıştır. İslamabad uçağında uçuşu bulunan Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde hakkı olmadığı halde başka yolcuya ait business sınıfındaki koltuğa oturmuştur. Kabin ekiplerinin uyarısı üzerine, ekonomide uçmayacağını ve inmek istediğini söylemiştir. Daha sonra uçak kapı açmış ancak Sayın Milletvekili inmekten vazgeçmiştir. Bunun üzerine gerekli tutanaklar tutularak işlem yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



ÇETİN: HUKUKSAL İŞLEM BAŞLATACAĞIM
THY uçağından indirilmek istenen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, sabah saatlerinde Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldi.
Benazır Butto Havaalanı'na 3 saat gecikmeli olarak olarak gelen Çetin, THY uçağında yaşadığı problemleri anlattı. Çetin, “Milletin başına sıkıntı gelmesin gerisi basit şeyler" yorumunda bulundu.
Uçaktan indikten sonrada THY'den kaynaklanan bazı sorunlar yaşadığını Cihan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ajansı'na aktaran Çetin, Türkiye dönüşü gerekli hukuksal işlemleri başlatacağını söyledi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kriz, pakistan, uçağında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pakistan ve Pakistan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 11 Ağustos 2012 18:19
THY uçağında büyük panik! Angel Haber Arşivi 0 28 Kasım 2008 12:00