IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2014, 23:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan: 'Ülkeyi ses kayıtlarına, şantaj çetelerine teslim etmeyeceğiz'




30 Mart mahalli idareler seçimi öncesi ikinci mitingini Yozgat’ta yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeyi ses kayıtlarına ve şantaj çetelerine teslim etmeyeceğiz" dedi.




30 Mart mahalli idareler seçimi öncesi ikinci mitingini Yozgat’ta yapanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeyi ses kayıtlarına ve şantaj çetelerine teslim etmeyeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Erdoğan, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal katıldı. Mitinde konuşan Başbakan Erdoğan, mitinglere Sivas’tan başladığını belirterek, “Sivas bambaşkaydı, siyasi hayatımda bugünkü gibi hiç görmemiştim ve istikbal, istiklal yolculuğuna bu mücadeleye bu seçime oradan başladık, Yozgat ile devam ediyoruz” dedi.


3 Kasım’da, 28 Mart’ta, 22 Temmuz’da, 29 Mart’ta hep AK Parti diyen Yozgat’ın 2010 halk oylamasında yüzde 77 ile rekorların şehri olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ancak Yozgat’ın on yıllar boyu ihmal edildiğini söyledi. AK Parti Yozgat İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın geçmişte Yozgat SSK Hastanesi olarak kullanıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bu küçük binada koskoca Yozgat’a sağlık hizmeti verilmek isteniyordu. Cihaz yok, hasta yatağı yok, yeterli doktor, hemşire yok, ilaç yok. Sabah erken saatlerinde benim Yozgatlı kardeşim sıraya giriyor sıra kendisine gelirse ancak tedavi olabiliyor. Kapıya sağlıklı gelenin hasta olduğu bir sistem vardı.



İşte şuanda CHP’nin genel müdürü olan kişi de o günlerde SSK’nın genel müdürüydü. Benim Yozgatlı kardeşimi böyle kalitesizliğe yokluğa, yoksulla mahkum ettiler. Şimdi Yozgat’ı modern, temiz, yeterli yatağı, doktoru, hemşiresi, cihazı olan hastanelere kavuşturduk. Hastanelerde kuyruklara son verdik. Hastanelerde rehin olaylarına son verdik. Hastane ayrımını ilaç ayırımına son verdik. İstediği eczaneden ilacını alabiliyor mu, istediği hastaneye gidip tedavi olabiliyor mu? Çünkü insanımıza insan gibi muamele edilen, insanımıza değer verilen sağlık sistemini hem Yozgat’a hem Türkiye’ye temin ettik. Hemen yanımızda Ziraat Bankası var, orada da büyük çileler çekildi. Emekli vatandaşım maaş günü geldiğinde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyor, saatlerce kuyrukta bekliyordu. Emekliye zaten üç kuruş maaş veriyorlardı, onu da banka önlerinde metrelerce kuyrukta adeta zehir ediyorlardı. Hatta 2001 yılında bu banka emekliye verecek maaş bulamıyordu. Vezneye gelen yaşlı amcalarımız, teyzelerimizi boynu bükük geri gönderiyorlardı. Bunlar zorunlu tasarruf adı altında benim emekli, memur, işçi kardeşimin maşından kestiler mi ne kadardı bu para biliyor musunuz?



13,5 katrilyon, başbakan olduğumda masamın üstünde bunu buldum 13,5 katrilyon. Arkadaşlarıma dedim ki devlet memuruna borçlu olur mu, devlet işçisine borçlu olur mu arkadaşlar süratle bu borcu ödeyeceğiz dedik ve çağırdık bütün ilgilileri 13,5 katrilyonu suratla ödedik bitirdik. Ama baktık ki bir başka sorun daha var. Bir de KEY dediler, neymiş o tabi buradaki birçok gençler bunu bilmez. Hani o Gezi için dolaşanlar vardı ya, onlarda bilmez.



Nedir o? Konut edindirme yardımı, bilmez. 3,5 katrilyon memur için kestiler, ödemediler paraları, onu da biz ödedik. Neden, çünkü devlet işçisine, memuruna borçlu olamaz dedik. Kardeşlerim maalesef bu ülkeyi bu hale getirdiler. Bunun içinde MHP’nin şuanda başındaki zatta vardı. Bakın 5 yıllığına seçildi MHP’nin başındaki zat ve MHP 3,5 yıl kaldı. Niye 5 yılı doldurmadı, niye kaçtın gittin. Neden acze düştüler, yönetemediler. Bir Sakarya depremi, bir Düzce depremi, Kocaeli depremi bunların işini bitirdi. Kaçıp gittiler. Bizim dönemimizde de depremler oldu. Bunlar kolay iş değil, ama biz ne Bingöl ne de Van depreminde pes etmedik. Adeta yeni şehirler inşa ettik. Çünkü biz yere sağlam basıyorduk, attığımız adımları sağlam atıyorduk. Bu çarpık düzeni biz değiştirdik” diye konuştu.

“IMF’NİN BORCUNU ÖDEDİK”
MHP’nin IMF’ye 23,5 milyar dolar borç ile bu ülkeyi devrettiğini belirten Başkan Erdoğan, “IMF’ye bu borçları biz ödedik bitirdik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Şimdi biz ona borç veriyoruz. Kardeşlerim Merkez Bankamızın kasasını boşatmışlardı, 27,5 milyar dolar vardı. Ey MHP, ey MHP’nin yönetimi ah benim MHP’ye gönül veren kardeşlerim ne olur başınızı iki elinizi arasına alın da bir düşünün gerçekten bu böylemiydi diye bir sorun. Merkez Bankası’nı biz böyle aldık ama şimdi 130 milyar dolar Merkez Bankamızın kasanında paramız var. Nereden nereye. Devletin borcu ne neydi biliyor musunuz bunlardan devraldığımızda, milli gelire oranı yüzde 73, şimdi yüzde

35. Nerden nereye. Bitmedi, enflasyon yüzde 30’du, şimdi hamdolsun yüzde 10. Tek haneliye düştük aslında. Devletin borçlarına faizi yüzde 63’tü, şimdi tek haneli rakamda. Gayet güzel tespit etmişler. Mesele Türkiye’de faiz lobisinin çarkına çomağı soktuk ya o. Rahatsız oldular, onun için 3-5-10 ağaç sökülmesiyle bizi yıkmak istediler. Bu ülkede 3 milyar fidan ve ağaç diken bu iktidarı yıkabilir misiniz, yıkamazsınız” dedi.



Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:


“Şimdi de bir paralel yapı çıktı. Bir paralel yapı. 17 Aralık’ta bir de baktık ki bunlar türedi. Bunlar başladı, bu iktidar yıkmaya, mesele ney mesele başka, burada da rant var. Bu söylenen hale bakın, işte az önce söyledik. Bakıyorsunuz çıkıyorlar beddua, bir Müslüman bir Müslüman’a beddua eder mi, böyle bir şey olabilir mi. Şuanda bugün Yozgat’ta yanıma bir grup geldi. Genç kızlarımız geldi. Dediler ki ‘Başbakanım biz evlerde kalıyoruz, onların evlerinde bizi gece ibadete kaldırıyorlar ve bu gece saatlerinde size beddua ettiriyorlar’. Hale bakın hale bakın, ablalar böyle istiyor, ablalar bunu söylüyor. Bir de ailemle ilgili iftiralar, şahsımla ilgili iftiralar, bunları anlatıyorlar çocuklara. Biz kahroluyoruz dediler ve bizi de tehdit ediyorlar. Böyle bir şey olabilir mi, bu nasıl bir anlayış nasıl yaklaşımdır. Bir yaklaşım da şu; AK Parti’yi yıkmak için orda en güçlü parti kimse oyunuzu ona verin. Zaten dertleri bu. Dertleri bu. Şimdi bunlar bu ülkede üniversitelere girişte 28 Şubat sürecinde başörtüsüne sorunun, başörtüsüne teferruattır diyecek kadar ileriye gitmişlerdir. Hiç bu konuda dertlenmediler. Üniversitelere girerken nasıl giriliyorsa girin dediler. Bununla kalmadılar, bizler için meşru olmayan şeyleri meşru kabul ettiler. Daha ileri gittiler amaç için her şey meşrudur dediler. Şimdi diyorlar ki 30 Mart bir testtir. 30 Mart’ta sandıkları patlatacaktır, ben buna inanıyorum. Çünkü biz buradan sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu seçimin farklı bir özelliği var. Aynı zamanda Yozgat sandıklarında AK Parti’ye verilen oy, diğer partilere de bir ders olacaktır. Onun için şimdi onlar bu şekilde çalışıyor. Ben inanıyorum ki benim hanım kardeşlerimde kapı kapı dolaşacaklar, gençler kapı kapı dolaşacaklar, ana kademe kapı kapı dolaşacaklar ve sizler doğruyu anlatacaksınız, sizler doğruyu ve eserlerimizi anlatacaksınız. Soruyorum kızlarımıza ne çileler çektirdiler. Benim 4 çocuğum var iki erkek, iki kız. Kızlarım bu çileyi, sıkıntıyı çekti, imam hatipte okumalarına rağmen derse giremediler. Bu yavrularım üniversiteye gidemediler bu ülkede. Çünkü onlara dediler ki öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya, bu muameleyi yaptılar. Geldik, ama sabırla geldik, dikkatli geldik ve sabrın sonu selamettir dedik. Şimdi artık başörtülü olarak yavrularımız okula, imam hatiplere, devlet dairelerine giriyor mu sabrın sonu selamettir. Mesele bu. Sizden bir şey istiyorum, çok çalışacaksınız, çok gayret edeceksiniz, üniversitelerin kat sayıları yok, istediğiniz yere gireceksiniz” şeklinde konuştu.

“DERSHANELERİ KALDIRIYORUZ”
Dershanelerin kaldırılacağını belirten Başbakan Erdoğan, “Devletin okulları var mı var. Öyleyse dershane niye. Bizim vatandaşlarımızı hep bir meta olarak gördüler, sürekli söğüşlediler. Orda çünkü büyük rant vardı. Yılda 1 milyar dolar bu rant kaybedilir mi, tabi bundan dolayı adımlar atıldı. Ve şimdi bütün imkanları seferber ettik. Size dedik 2015’in Eylül’üne kadar müsaade. Okul açarsanız açarsınız. Artık dershane bitiyor. Hafta sonlarında yavrularımıza istedikleri takdirde okullarında kursları da vereceğiz. Kardeşlerim emeklilerin maaşında yüzde 200’den yüzde 766’ya değişen oranlarda zam yaptık. Ziraat Bankası’nı işçiye, emekliye, çiftçiye, sanayiciye destek veren bir banka konumuna yükselttik. Yüzde 59 faizle Ziraat Bankası çiftçiye kredi veriyordu, şimdi yüzde 5. Nerden nereye. Halk Bankası yüzde 46 faiz ile kredi veriyordu, şimdi yüzde 5. Biz buyuz, ezdirmedik faizlerle milletimizi. Şimdi gerektiğinde emeklinin evine gidip orada kendisine bankadan tıkır tıkır parasını ödüyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir gazetede hem de birinci sayfada Ziraat Bankası’yla haber çıktı. Ziraat Bankası Bosna Hersek’te de çiftçiye sıfır faizle faiz veriyormuş. O beyefendiler faiz lobisi, ne dediler biliyor musunuz; Ziraat Bankası’nın sıfır faizli kredi vermesinden rahatsız olduk dediler. Güya yaptıkları o haberler Ziraat Bankası’nı bazı ülkelere şikayet ediyorlar. Bakın bir Türkiye bankası gelmiş Bosna Hersek’te çiftçiyi destekliyor diyorlar. Kendi ülkelerinin milli bankasını, kendi ülkelerini kendi akıllarınca uluslararası kamuoyuna şikayet ediyorlar. Sadece Ziraat Bankası değil, aynı şeyi Halk Bankası’na yapmadılar mı. Aynı şeyi Halk Bankası’na yaptılar” dedi.

“CHP VE MHP ÖRGÜTÜN ARKASINA VAGON OLDU”
“Milli kurumumuz istihbarat teşkilatımıza saldırmadılar, milli irademize saldırdılar. Milli Birlik ve Kardeşlik Projemize saldırdılar” diyen Başbakan Erdoğan, “Kim yapıyor bunları, devlete sinsice sızmaya çalışan, devlet içinde devlet olmaya çalışan bir takım uluslararası çevrelerin maşası olan, ihanet içindeki bir örgüt yapıyor bunu. Bu örgütün yanında kim var. Bu örgütün yanında CHP var. Bu örgütün yanında MHP var. Bu örgütün yanında Geziciler var. Bu örgütün yanında Türkiye’deki her türlü marjinal sol örgüt, terör örgütleri var. İşte bu paralel örgüt, CHP’yi, MHP’yi, diğer örgütleri arkasına vagon yapmış uçuruma doğru hızla ilerliyor. Bu örgütün liderinin ses kayıtlarını dinlediniz mi? Uganda’dan ananaslar gelip gidiyor. Bunlar manavda satılan ananas değil, bunların cinsi başka, tespihler gelip gidiyor, bazı iş adamlarıyla, bazı medya patronlarıyla al gülüm ver gülüm ilişkiler kuruluyor.



Hz. Peygamberi Miraç’tan indirip kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca, edepsizce senaryolar yazılıyor. İşte CHP, MHP böyle bir örgütün arkasına takılıyor, böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor. Belli ki bu paralele örgüt elindeki ses kayıtlarıyla, elindeki görüntü kayıtlarıyla CHP’nin, MHP’nin yönetimini kendi kuklası haline getiriyor. Aynı şeyi Sayın Baykal’a yapmadılar mı. İşte bu örgüt yaptı. CHP’nin diğer bir genel başkan yardımcısına yapmadılar mı, bu örgüt yaptı, Biz engelledik. MHP’ye yaptılar, biz engelledik. Ama kıymetimiz bilinmedi. İşte şimdi internet yasasını bunun için çıkarıyoruz yine anlamak istemiyorlar. Biz çocuklarımız, genç kuşaklarımız bu ahlaksız yayınları engellemek için bu adımı attık. Bu yola hayırlı bir şekilde devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çünkü yola çıkarken durmak yok yola devam dedik. Gezi olaylarında birçok şeyler yaşandı. Dolmabahçe’de camileri nasıl kullandıklarını o esnada gördünüz. Bir yerden düğmeye basılıyor, CHP ve MHP aynı konuyu gündemlerine taşıyorlar. Şimdi ben buradan Yozgat’tan MHP’nin genel başkanına soruyorum. Daha önce sordum cevap vermedi. Şimdi bir daha soruyorum. Ey Bahçeli, Vandalları, anarşistleri, teröristleri marjinal sol grupları savunmak sana mı kaldı. Gezi olaylarını, o şehirleri yakan yıkan duvarlara hakaretler yazan edepsizleri savunmak sana mı kaldı. Zulüm 1453’de başladı diye duvarlara yazılar yazan o hainleri savunmak ey Bahçeli sana mı kaldı. Başörtülü bir kızımıza yapılan saldırıyı savunmak, onun avukatlığını yapmak ey Bahçeli sana mı kaldı. Bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı, bu nasıl bir tarih anlayışı, nasıl bir ecdat anlayışı” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEYİ SES KAYITLARINA, ŞANTAJ ÇETELERİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ”
2010-201 yıllarında şantajların yapıldığına değinen Başbakan Erdoğan, “2011 seçimlerinde kendilerine şantajlar yapıldı. 2010 yılında aynı şekilde CHP’ye yapıldı. Bir tuzak kuruldu CHP’ye, işte bu genel müdür böyle getirildi. İşte şuanda CHP aynı şantaj yapılıyor. Bu şantajı AK Parti’ye de yapmaya çalışıyorlar ama biz buna boyun eğmiyoruz, eğmeyeceğiz. Bu ülkeyi o ses kayıtlarına o şantaj çetesine teslim etmeyeceğiz. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Demokrasiyi milli iradeyi istiklalimizi, hürriyetimizi, namusumuz şerefimiz gibi muhafaza edeceğiz. Şuanda Yozgat 30 yıl terörün en büyük acılarını çekti. Yozgatlı kardeşlerim Yozgat’ta kına yapılarak, arkalarından dua edilecek, nice ana kuzusu askere yollandı. 30 yıl boyunca o ana kuzuları kahramanlar şehitlik mertebesine ulaşarak ay yıldızlı bayrağımızın sarılı olduğu tabutlarda Yozgat’a geldiler. Nice ocaklar söndü, nice anne babaların yüreği yandı. İşte biz 30 yıl süren terörün sonuna geliyoruz. Şimdi buradan soruyorum, bir yılı aşkın süredir Yozgat’a diğer vilayetlere acı haber gitmiyor. Ülkemizde barış havası, huzur havası, bahar havası yaşanıyor. İşte paralel örgüt ve onun esaret altına aldığı kalemler, bu bahardan, bu kardeşlik ortamından çok rahatsızlar. Çünkü bunlar kandan besleniyor. Doğuya, güneydoğuya gidiyor terör örgütüne silaha sarılın diye çarı yapıyorlar. Batıya, kuzeye, güneye, ortaya Anadolu’ya geliyor, buradaki vatandaşımı kışkırtmaya çalışıyor. Kan akmıyor olmasından çok rahatsızlar, gözyaşı akmıyor bundan çok rahatsızlar. Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor, Türkiye zincirlerini kırıyor, ondan çok rahatsızlar. Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Benim aziz milletim bu tuzağı altüst edeceğiz. Sadece AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerime değil, CHP’ye MHP’ye diğer tüm partilere gönül vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Milli değerlerimize, milli kurumlarımıza yapılan saldırıyı lütfen görün. Ekonomimize yapılan saldırıyı lütfen görün, büyük Türkiye ideallerine yapılan saldırıyı lütfen görün. Sergilen ihaneti, sergilen alçakça tavırları, şantajı, kumpası lütfen görün. 17 Aralık’tan bu güne yapılanların tamamı Türkiye’ye zarar veren Türkiye düşmanlarını da sevindiren girişimlerdir. İşte 30 Mart yeni bir istiklal mücadelesinin zafer günüdür. Sevgili Yozgatlı kardeşlerim kim ne derse desin karar 30 Mart’a sizindir, siz vereceksiniz kararı. Yeni Türkiye idealinin yeni büyük Türkiye idealinin güç kazanacağı gündür 30 Mart. Onun için çok çalışmaya, çok gayret etmeye, kapı kapı dolaşmaya var mıyız. Sandıklarda sandık müşahitleri olarak, sandık kurulu üyeleri olarak birçok oyunlar oynanabilir bu oyunlara siz müsaade etmeyeceksiniz. 30 Mart milletten aldığı güçle Türkiye’nin 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyişin teyit edileceği gündür” dedi.

“MUHALEFETİN SİYASETİ ESERSİZLİK SİYASETİDİR”
Muhalefetin siyasetinin esersizlik siyaseti olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Muhalefetin gündeminde iftiralar var, muhalefetinin gündeminde çamur var, dedikodu var, kirli itham ve hakaretler var. Muhalefetin siyaseti esersizlik siyasetidir. Onlar tarihleri boyunca hep engelledir. Bugün de engellemenin yavaşlatmanın yıkmanın peşindeler. Bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Siz eserlerle konuşacaksınız, onlar ne ile konuşacak , bunların dikili ağacı var mı. İstanbul’a üçüncü köprü yapılıyor, CHP’liler onu durdurmak istediler. Şimdi her iki tarafta Asya ve Avrupa yakasında kuleler 250 metreye ulaştı dört gidiş, dört geliş ortasından da tren gidecek, biz alışılmış değil farklılığı ortaya koyarız, biz Marmaray ile konuşuruz. 153 yıllık hayal, ecdadımız Abdülmecit’in adımını attığı hayalini kurduğu torunları olarak bizimde gerçekleştirdiğimiz. İstanbul’da iki gün sis vardı Marmaray çalıştı, günde 300 bin yolcu taşıdı. MHP’nin, CHP’nin aklı bunlara basmaz. Milliyetçilik bu, lafla milliyetçilik olur mu, biz hizmet milliyetçiliği yapıyoruz, bunlar laf milliyetçiliği yapıyor. Yozgat bunu iyi görmelisin, önümüzdeki yıl biraz daha güneyden çift tüp yine denizin altından otomobillerin geçeceği deniz altından aynı şekilde tüp geçit yapıyoruz. 2015’de açılacak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü de inşallah 2015 yılında açılacak. Dünyanın ilk üç içinde dev bir havalimanı yapıyoruz. Senede yüz milyon kapasiteli cebimizden bir kuruş çıkmıyor 42 milyar dolar 20 yıllığına yapacaklar çalıştıracaklar Türkiye Cumhuriyet devletine teslim edecekler. Milliyetçilik bu. İstanbul’u İzmir’e bağlıyoruz, İstanbul’u İzmir’e bağlarken Kocaeli geçidini dev bir köpür ile geçiyoruz. İnşallah mart ayının 15’inde cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız hep birlikte oradayız. Biz buyuz. Biz eser üretiyoruz. Eşek ölür kalır semeri insan olur kalır eseri olay bu. Konya’daydık, Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Genelkurmay başkanımız, bütün kuvvet komutanları ordaydık ve dünyadaki en önemli hava savunma sitemlerinden biri olan havadan eken ihbar ve kontrol uçağını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim ettik. Yılsonunda iki tane daha teslim edeceğiz, birinin adı kuzey, birinin adı güney. Türkiye bütün sınırlarıyla, yeri geldiğinde sınır dışında her türlü bu noktada ihbarı yapabilecektir. İnşallah bu modern uçakların geliştirmesine Türkiye’nin mühendisleri damga vuruyor. Kısa bir süre önce Hürkuş adını verdiğimiz bir uçağımızı da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim ettik. Artık kendi helikopterlerimizi, savaş gemilerimizi yapıyoruz bu hale geldik Kitaplar sıralarda ücretsiz olarak veriliyor mu. 205 bin derslik yaptık, cumhuriyet tarihinde yapılanın yarıdan fazlasını biz yaptık” şeklinde konuştu.


Yozgat’a 6 bine yakın konut yaptıklarını, Bozok Üniversitesi’ni açtıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:



“2015’de de barajımızı açacağız. Onlar laf üretiyor biz hizmet üretiyoruz. Yozgat’a inşallah hava limanı yapacağız. Şuanda konuyla ilgili etüt proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah Yozgat’ımızı da bu noktada artık yurt dışındaki akrabaların gidişi gelişi çok daha rahata kavuşacak. İnşallah bunun adımını atacağız. El ele olacağız bir olacağız, iri olacağız kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.”


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çetelerine, erdoğan, etmeyeceğiz, kayıtlarına, ses, teslim, Ülkeyi, şantaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçırılan Türkler'i Erdoğan'a teslim etti PassioN Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 20:16