IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2014, 22:04   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arda'ya protez yapılmazsa iki bacağı da kesilecek




Anne karnındayken uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli olarak dünyaya gelen 8 yaşındaki Arda Ebren’in dramı yürek burkmaya devam ediyor. Her iki ayağı da olmayan minik Arda’nın büyümesi ile protezleri küçük gelmeye başladı. Arda, yardımseverler tarafından uygun protezlere kavuşamazsa her iki ayağını kaybederek artık yürüyemeyecek.

Geçtiğimiz günlerde İHA’nın gündeme getirdiği minik Arda’nın dramı devam ediyor. Erzurum’da yaşayan Meryem ve İbrahim Ebren çiftinin 3 çocuğundan biri olan 8 yaşındaki Arda Ebren, kendisine uygun olan protezleri umutla bekliyor. Anne karnında doktor tarafından verildiği iddia edilen nörolojik ilaçlar yüzünden engelli olarak dünyaya gelen Arda’nın tek istediği kendisine uygun protezleri takılıp arkadaşlarıyla beraber koşmak. Gelişme çağında olan Arda,şimdilerde babasının zorluklarla aldığı protez bacaklarla yürümekte zorlanıyor. Arda yürüyemediği için kilo alıyor ve mevcut protez bacakları da kilo alan vücudu taşıyamıyor.

SAĞLIKLI PROTEZ YAPILMAZSA ARDA KANGREN OLUP HER İKİ AYAĞINI BİRDEN KAYBEDECEK
Son zamanlarda protez ayaklarının sıkması ve küçük gelmesi üzerine doktora giden minik Arda’nın kangren riski taşıdığı söylendi. Anne Meryem Ebren, “Çocuğumun bacağına odun parçası battı. Hastaneye götürdük ve dikiş attılar. Birkaç gün geçtikten sonra dikişlerini aldırdık. Kontrol amaçlı babası ile hastaneye gittiklerinde protez bacaklar sıktığı için baldırlarında morarma olmuş. Acilde ki doktor böyle devam ederse kangren olma riski olduğunu söyledi. Zaten Arda’nın bir ayağı kangren sonucu kesildi. Arda bu riski taşıyor.


Çocuğum, sağlıklı protez yapılmazsa ayağını komple kaybedecek. Bugüne kadar arayanlar, umut verenler çok oldu bize ama yardım etmediler. Yardım edenlerden de Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 8 yaşındaki minik Arda ayağındaki protez bacakların kendisine çok küçük geldiğini ve ayaklarını morardığını söyledi. Arda, “Artık bende arkadaşlarım gibi koşmak istiyorum. Bizi yardım yapacağız diye insanlar arıyor ama kimse yardım yapmıyor” dedi.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ardaya, bacağı, da, iki, kesilecek, protez, yapılmazsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Protez Bacak Nedir - Protez Bacak Çeşitleri Nelerdir Liaaa Sağlık Köşesi 0 14 Ekim 2012 01:24
Türk doktor 'kesilecek' denilen bacağı kurtardı... Angel Haber Arşivi 0 03 Ocak 2009 11:07