IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2014, 02:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bavul ticareti ile geldi, tekstil fabrikası kurdu




Türk iş adamı Mehmet Akyol, bavul ticareti ile başladığı iş hayatında Rusya'da tekstilin başkenti olarak bilinen İvanova şehrinde 24 bin metrekare kapalı alana sahip 20 milyon dolarlık tekstil fabrikası açarak gerçek bir başarı öyküsüne imza attı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Madiyo Tekstil olarak ürettiği kumaş ile Rusya'da markalaşan Akyol, yarattığı istihdamla da bölgenin en sevilen isimlerinden birisi oldu.

Fabrikayı ziyaret eden İvanov Valisi Pavel Alekseeviç Konkov, Türk iş adamının İvanovo Oblastı topraklarında böyle bir girişimde bulunulmasından çok memnun olduğunu belirterek, “Türk iş dünyasına büyük saygı duyuyorum. 800 kişinin çalışacağı bu iş alanı İvanovo Oblastı'nın en büyük girişimlerinden biri olacak" diye konuştu.

Akyol, 1997 yılında Moskova'ya geldiğini ve bavul ticareti ile Laleli'den ticarete başladığını belirterek, “İlk olarak Moskova pazarında iş yapmaya başladım. Yaklaşık 3 sene orada iş yaptıktan sonra kumaş işine başladım. Türkiye'den getirdiğimiz kumaşı Rusya pazarına sattık. 2002 yılına kadar bu şekilde hareket ettik. Sonra işi büyütüp başka şehirlere de açıldık. Bunlardan en önemlisi şimdiki fabrikamızı kurduğumuz İvanova şehrine gelmemiz oldu" dedi.

“TİCARETTE AKILLICA ATILAN ADIMLAR, BAZEN SERMAYEDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ"

Ticarette büyürken atılan bazı adımların, sermayeden çok daha önemli olduğunu belirten Akyol, kendisi için bu adımın İvanova'ya gelmesi ve burada kurduğu sistem olduğunu söyledi.
Mehmet Akyol, İvanova'ya ilk gelişini ve işe koyuluşunu şöyle anlattı:
"Önce burada yaklaşık 20 bin metrekarelik bir bina satın aldık ve en alt katını kendi depomuz, üst katlarını da üretim yapan üreticilere kiraya verdik. Üreticiler için inanılmaz bir kolaylık sunduk. Depomuza üst katlardan asansör ile inip ihtiyacı kadar olan kumaşı alarak yine asansörle atölyesine çıkarak ürünü üretip sattıktan sonra bize ödemesini yapma seçeneği sunduk. Bununla üreticinin elini güçlendirdik. Hem depo derdinden kurtardık, hem de malı ayağına getirdik. Üstelik sattıkça ödediği için kendisini sadece işine odakladı. Bu sistem çok başarılı oldu ve artık başka şehirlerde de yerler açmak istedik. Moskova ve İvanova'daki yerimize ek olarak Pitigorsk, Ekaterinburg, Kazan, Rostov Na-Don ve Novosbirsk şehirlerinde kendimize ait depolar kurduk.

Gördük ki burada üretim kısmında büyük bir boşluk var ve değerlendirmek üzere bu gördüğünüz alanı iki yıl önce aldık. Burası arabalar için yedek parça üreten bir fabrikaydı ve İtalyanlarla ortaklık kuran Rus şirketinden satın aldık. İki yıl gibi bir sürede de bu hale getirdik. Yaklaşık 20 milyon dolara mal oldu.

İpliğimizi başta Türkiye olmak üzere fiyat olarak uygun olan diğer ülkelerden de getirip burada işliyoruz. İşlediğimiz kumaşı da müşterilerimize ulaştırıyoruz. Ayda yaklaşık bin ton kadar üretimimiz olacak ki zaten örme kumaş alanında Türkiye'deki en büyük fabrika bile 1200 ton kadar aylık üretime sahip. Bu kumaş pamuktan olduğu içinde giyimdeki her alanda kullanılabiliyor. Bizim üretimimiz bize yetmediği için de Türkiye'den de kumaş getirmeye devam ediyoruz. Zaten 2014'in ikinci yarısında fabrikamızın bahçesine yeteri kadar arazimiz var ve şu anki tesisin bir kopyasını daha inşa edip yine üretim kapasitesini artırmak için planlarımız var.
Üretimimizi burada yapmamıza rağmen bizi Türk tekstili olarak görüyorlar. Türk tekstilcilerine buraya gelip yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Burada üretim alanında bir boşluk var. 2015'de Rusya Dünya Ticaret Örgütü'ne tam üye olduktan sonra şartlar çok değişecek ve piyasada Avrupalı çok rakip olacak. Gümrüklerde bir takım değişiklikler olacak ve Türkiye'den bitmiş mal getirmek karlılığını yitirebilir. Ama Türk pamuğu hiçbir zaman liderliğini yitirmez."

“TÜRK İŞ ADAMLARINA YARDIMA HAZIRIZ"

Bu arada fabrikayı ziyaret eden İvanova Valisi Pavel Alekseeviç Konkov da DHA'ya yaptığı açıklamada, İvanova Oblastı topraklarında böyle bir girişimde bulunulmasından çok memnun olduğunu söyledi. Vali Konkov, “Türk iş dünyasına büyük saygı duyuyorum. Çünkü bilindiği gibi bu iş dünyasını temsil eden insanlar bize lazım. 800 kişinin çalışacağı bu iş alanı İvanovo Oblastı'nın en büyük girişimlerinden biri olacak"diye konuştu.
Tekstil başta olmak üzere iki ülkenin sanayi alanındaki iş birliğinin daha da gelişeceğini ve derinleşeceğini düşündüğünü ifade eden Vali Konkov, şunları söyledi:
“Türkiye şu anda tekstil iş dünyasında lider ülkelerden biri. Bu konuda her şeyin başarılı olmasını umuyorum. Biz birçok yatırım alanına sahibiz. Bu yüzden Türk iş dünyasıyla buluşmaya ve işbirliğini görüşmeye hazırız. Biz Türk iş adamları da olmak üzere İvanova Oblastı'nda çalışmak isteyen herkese yardıma hazırız. İlk olarak yüksek teknik güce sahibiz. İkincisi, İvanova Oblastı'nda 300 yılı aşkındır tekstil ile uğraşıldığı için nitelikli iş gücüne sahibiz. Üçüncüsü, çok iyi altyapıya sahibiz. Ve son olarak burada üretim için alt yapısı hazır çok güzel yerler var."

BÖLGE HALKI ONU ÇOK SEVİYOR

Fabrikada çalışan işçiler bölgelerinde böyle bir tesisin kurulmasından son derece memnun olduklarını belirtirken, kendilerine ve çocuklarına iş imkanı sağlayan Akyol'a da minnettar olduklarını dile getiriyorlar. Çevrelerindeki herkesin fabrikada işe girmek istediğini belirten Mariya isimli çalışan, “Dört vardiya şeklinde 24 saat çalışıyoruz. Burada işe girmek isteyen birçok arkadaşım var. Çünkü çalışma koşullarımız çok iyi ve ücretlerimizi zamanında alıyoruz. Burada yemekhanemizden tutun servisimize kadar her şey mevcut. Fabrika açıldıktan sonra şehrimize hareketlilik geldi" açıklamasını yaptı. Siyamend KAÇMAZ - İVANOVA / DHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bavul, fabrikası, geldi, ile, kurdu, tekstil, ticareti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan'dan İtalya'ya bavul içinde geldi Coder Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 19:04
Köylüler bir araya geldi şirket kurdu Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 17:56
Neostats Opsb = Bavul :) ganja Eggdrop, NeoStats, BNC 2 04 Mart 2007 22:13