IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2014, 13:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sahte polise inandı, gerçek polis inandıramadı




Adana'da telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişilere evdeki altınları alıp götürürken kocasının ihbarı üzerine gerçek polislerin yolunu kestiği kadın, gerçek polislere inanmakta güçlük çekti.


Adana'da telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişilere evdeki altınları alıp götürürken kocasının ihbarı üzerine gerçek polislerin yolunu kestiği kadın, "Seni dolandırıyorlar, onlar sahte polis gerçek polis biziz" demesi üzerine şoka girdi. Bir süre polislere inanamayan yaşlı kadın, "Çok korktum, kendimden geçtim, ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Defne Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, telefonla aradığı Şükran Dekeli’ye (60) kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "Sizin interneti bir dolandırıcı çetesi ele geçirmiş, buradan yasadışı işler yapıyorlar. Ben polisim, bu çeteyi belirledik. Bir operasyon yapacağız ancak bu operasyon için para lazım. Eğer operasyon yapamazsak siz suçlu durumuna düşeceksiniz" dedi. Bunun üzerine yaşlı kadın evde para olmadığın söyleyince telefondaki şahıs, "Para olması şart değil, evde altın varsa onları da getirsen olur. Yoksa cezaevine gireceksin. Şimdi altınları al adliyenin yanındaki çöp bidonunun oraya koy" dedi. Bunun üzerine kadın, evdeki altınları toplayıp kocasına söylemeden evden çıktı. Ancak kocası, eşinin telaşlı halinden bir şey olduğunu düşünerek polisi aradı. Polis, hemen kocasından kadının eşkalini alıp güzergah üzerinde araştırma yapmaya başladı. Kısa sürede kadına ulaşan polis, kadının yanına gelerek, "Biz polisiz, sizi sahte polisler dolandırmaya çalışıyor" dedi. Kadının inanmaması üzerine polis, "Bakın biz gerçek polisiz, onlar sahte polis. Gerçek polis vatandaştan para istemez, bir çete varsa onu para olmadan çökertir" diyerek kadını ikna etti. Polise biranda dilinin tutulduğunu, şoka girdiğini anlatan Şükran Dekeli, "Beni telefonla arayıp internetimin dolandırıcıların eline düştüğünü söylediler, bir sürü şey anlattılar. Beni kandırdılar, ben çok korktum, kendimden geçtim, ne yaptığımı bilmiyorum" diye konuştu.
Aynı gün polis, 4 vatandaşı bankaya para yatırırken durdurarak dolandırılmalarının önüne geçti.
FATİH KEÇE


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gercek, inandı, inandıramadı, polis, polise, sahte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahte mi, gerçek mi? Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 05 Şubat 2012 17:34
Dolandırıcıya inandı, kimlik gösteren polise inanmadı Ashriel Haber Arşivi 0 19 Kasım 2011 14:14
Sahte ile Gerçek .. Hayal Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Nisan 2010 12:56