IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2014, 01:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakandan TÜBİTAK açıklaması




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ses kayıtları hakkında açıklama yaptı. Bakan Işık, 'Kişisel görüşüm bunun açık bir montaj olduğu yönünde' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ses kaydı hakkında, 'Kişisel görüşüm bunun açık bir montaj olduğu yönünde' dedi.

Bakan Işık açıklamasının devamında ise şöyle konuştu: 'Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın herhalde bu noktadaki teknolojiyi bilmesi varsayılır. Şu anda siz istediğiniz insana istediğiniz konuşmayı çok rahatlıkla yaptırabilirsiniz. İşte nitekim dün ve önceki gün Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili montaj olduğu özellikle yazılarak yapılan kasetleri gördük. Hatta şöyle bir espri de oldu. Sayın Bahçeli'ye yapılan montajdan haberi olmayan bir hanımefendi bunu dinleyince 'ya bu adamın başına taş mı düştü' demiş. Montaj olduğunu bilmeyince o kadar inanmış ki. Şu anda siz, hele hele Sayın Başbakan gibi, onun oğlu gibi medyanın önünde çok olan, çok konuşma yapmış, hemen hemen bütün cümleleri kurmuş bir insanın ağzından istediğiniz cümleleri kurdurabilirsiniz. Bu teknolojik olarak çok mümkün ancak Sayın Başbakan'ı çok yakından tanıyan birisi olarak o kaseti izlediğim zaman üslup açısından da Sayın Başbakan'ın tarzı açısından da, bugüne kadar Sayın Başbakan'ı çok yakından tanımış olmanın verdiği psikoloji açısından da bu benim kişisel görüşüm; bu kesinlikle montaj. Kaldı ki bugün bazı gazetelerde hangi saniyede nasıl bir eklemenin yapıldığı da ifade edilmiş. Bu benim kanaatim. Evet, ben kişisel olarak bu kasetin çok açık ve net olarak montaj olduğuna inanıyorum. Ama dün bir cümle daha kullandım. Eğer Başbakanlık isterse bunun TÜBİTAK tarafından incelenmesini, biz bunu yaparız. Bazı yayın organları dün yaptığım açıklamanın tamamını vermiş. Bazı yayın organları da sadece bunun montaj olduğunu hissettiğimin ifadesini vermiş, diğerini vermemiş. Halbuki bu benim kişisel görüşüm. Kişisel görüşüm bunun açık bir montaj olduğu yönünde. Ama kurumsal olarak Sayın Başbakan'ın veya Başbakanlığın bir talepte veya istekte bulunması durumunda bunun bizim kurumlarımızın inceleneceğini açıkça söyledim. Yani birileri lafın yarısını keser başka yere çekerse ona benim yapabileceğim bir şey yok. Mantığın bir temel kuralı vardır, eksik bilgi yanlıştır. Eğer bir konuşmanın yarısını keser de anlamını değiştirirseniz, o kesen ve anlamını değiştirenin sorumluluğundadır. Benim sorumluluğumda değildir.'

Kriptolu telefonların incelenmesi konusuna da değinen Bakan Işık, 'Şu anda dünden farklı bir durum yok. Bu yapılan incelemenin selameti açından bu beş arkadaşın çalıştıkları kurumla irtibatı kesildi. İşten atılma diye bir şey şu anda yok. Bu incelemenin sağlıklı yapılabilmesi açısından alınan bir tedbirdir. Bundan sonra dediğim gibi 3 aşamalı bir çalışma. Zaten 1 Şubat itibariyle verdiğimiz bir talimat var. Kriptolu telefonların önce sisteminin incelenmesi daha sonra yazılımın komple incelenmesi, bir de donanımın komple incelenmesi. Bunu özellikle önemsiyoruz ve şu anda çalışmamızı bu alanda yoğunlaştırıyoruz' diye konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, bakandan, tÜbİtak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakandan süt açıklaması N999 Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2012 22:30
Bakandan Mardin açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 20 Nisan 2012 22:55
Bakandan kara harekatı açıklaması .. LeyLa Haber Arşivi 0 13 Eylül 2011 13:37
Bakandan yasak açıklaması Kralice Ağ, Network ve Networking 1 27 Ekim 2008 21:50