IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2014, 17:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kış Güneşi Vatandaşın Masrafını Düşürdü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kışlık giysilerden yakacak masraflarına kadar bir çok kalemde vatandaşa tasarruf yaptıran kış güneşi, mont, kaban, kazak, çizme, bot gibi kışlık ürünlerin satışını büyük oranda düşürdü.


Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaşın cebini ısıtırken, esnaf beklediği satışı yapamadı. Kış mevsimi boyunca yüzünü sürekli gösteren güneş, kışlık giysilerden yakacak masraflarına kadar bir çok kalemde vatandaşa tasarruf yaptırdı. Mont, kaban, kazak, çizme, bot gibi kışlık giyim eşyaları ile odun kömür satışları büyük oranda düştü.

Kışlık ürün satan hazırgiyim firmaları, stokları tüketmek için indirim kampanyalarını erken başlattı. Firmalar, kaban, mont, çizme, bot, kazak reyonlarında yüzde 50'ye varan indirimle stokları eritmeye çalışıyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, kışlık ürünlerin ihracat ayağında bir sıkıntının bulunmadığını, iç piyasaya ürün veren firmaların elinde önemli miktarda stok kaldığının tahmin edildiğini söyledi.

Avrupa ülkelerinde kış mevsiminin soğuk geçtiğini, bunun da ihracata olumlu katkı sağladığını belirten Kızılgüneşler, ihracatta kışlık ürün talebinin devam ettiğini ifade etti. Kızılgüneşler, "Mont, kaban kazak, çizme, bot gibi kışlık ürünlerin büyük bölümü elde kaldı. Firmalar çok ucuza satmak durumunda kalıyor. Tüketici için alışveriş zamanı" dedi.

Türkiye'de kış mevsiminin ılık ve sıcak geçmesinin kışlık giyim ve ayakkabıların elde kalmasına yol açtığını vurgulayan Emre Kızılgüneşler, firmaların bu ürünleri elden çıkarmak için çok ucuza satmak zorunda kaldığını söyledi.

Dövizde yaşanan artışın da etkisi ve kampanyalarla eldeki stoğu eritmeye çalışan firmaların sattığı malın fiyatıyla yenisini alamadığına işaret eden Kızılgüneşler, "Mont, kaban, kazak, çizme, bot fiyatları sezon fiyatlarının çok altında. Perakendeci firmalar kampanyalarla stoklarını eritmeye çalışıyor. Eldeki stokları bu saatten sonra bitirmek de çok zor, mart ayına girmek üzereyiz. Firmalar, eldeki malları indirimle satarak yerine aynı malı koyamıyor. Bu da yeni sezon ürünleri üzerinde bir enflasyon baskısı oluşturacak. Yeni sezon ürünlerinin fiyatı artar" diye konuştu.

Tüketicilere önümüzdeki kış giyecekleri giysi ve ayakkabıyı şimdiden alma çağırısında bulunan Kızılgüneşler, "Fiyatlar çok ucuz. Kışlık ürün alacaklar için şimdi tam zamanı. Önümüzdeki kış sezonunda bu fiyatlara bulamazlar" dedi.

"ZİNCİR MAĞAZALAR STOKLARI ERİTTİ"

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Mukadder Özden, hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe perakende firmalarının, sıcak havalardan etkilendiğini bildirdi. İç piyasaya hitap eden zincir mağazaların çeşitli kampanyalar ve pazarlama stratejileriyle stoklarını erittiğini vurgulayan Özden, küçük firmalarda fazlaca stok kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"İklim değişikliklerinin sektörümüze hem olumlu hem de olumsuz yansımaları olur. Bu yıl kış olmadı, kışlıklar perakendecilerin elinde kaldı. Firmalar şimdi indirimli kampanyalarla elden çıkarmaya çalışıyor. Perakendecilerin elinde oldukça fazla ürün olduğunu tahmin ediyoruz. Mont, kazak, kaban gibi ürünlerin yanı sıra termal iç giyimler de elde kaldı. Havalar güzel olunca insanlarda mağazaya girip alışveriş yapma isteği de düşüyor."

ODUN KÖMÜR ELDE KALDI

İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnafı Odası Başkanı Mustafa Düzyol ise bu kış satışlarının geçen yıla göre yüzde 80 oranında düştüğünü dile getirdi. İzmir'de bu yıl kış mevsiminin yaşanmadığını anlatan Düzyol, "İzmir'de bu yıl 10 gün kış oldu, satışlarımız gecen yıla göre yüzde 80 düştü. Geçen yıl 100 bin ton kömür satıldıysa bu yıl 20 bin ton ancak satabildik. Kömürler depolarda kaldı" şeklinde konuştu.

Üye sayılarının her geçen gün düştüğünü vurgulayan Düzyol, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, il ve ilçelerde valilikler kanalıyla yapılan kömür dağıtımları ile işçi emeklileri cemiyetlerinin emeklilerin maaşlarından kesinti yaparak kömür vermelerinin odun ve kömür satan esnafı etkilediğini söyledi.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düşürdü, güneşi, kış, masrafını, vatandaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akıllı telefonunuzun masrafını azaltmanın yolları! Deep Cep Telefonlar 0 03 Ocak 2012 19:51
BJK'nın İsrail masrafını devlet nasıl ödedi? godmin Haber Arşivi 0 01 Aralık 2011 20:16
Vatandaşın msndeki resmi çalınınca :P MephisTo Komik Loglar 25 02 Haziran 2005 18:39