IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2014, 05:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzellik salonunda darbe makyajı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Siyaset ve medyayla toplumsal algıyı hedef alan kirli ittifak, 28 Şubat'a giden yolda güzellik salonlarını bile kullandı. Ellerine bir senaryo tutuşturulup makyaj yapılan figüranlar, bazı çevreleri tahrik ederek darbeye zemin hazırladı

Refah-Yol hükümetini MGK toplantısıyla istifaya zorlayan 28 Şubat'ın kirli ittifakı, siyaset ve medya üzerinden yürüttüğü psikolojik harekâtla toplumsal algıyı yönetti. Senaryonun finansörlüğünü Turgut Büyükdağ yaparken, organizatörlüğünü de, Strateji dergisinin genel yayın yönetmeni Ümit Oğuztan, sonraları güzellik salonu işletmeye başlayan Sisi lakaplı transseksüel Seyhan Soylu ve Polis Müdürü Ümit Bavbek yaptı. Televizyon kanallarıyla yapılan anlaşmalar sonrasında oyun sahneye konuldu. Fadime Şahin'e başörtüsü giydirildi ekranlarda ağlaması söylendi. Üretilen sahte şeyh Ali Kalkancı'ya ise katıldığı televizyon programından saniyeler önce kravat takıldı. Türkiye Kalkancı'nın bir tarikat şeyhi olduğunu ilk kez Aydın Doğan'ın sahibi olduğu televizyon kanalında, katıldığı programla birlikte öğrendi. O kadar ki, programın ortalarına doğru adeta şov yapan Kalkancı, canlı yayında namaz kılması gerektiğini bile söylemekten çekinmedi.

YATAK ODASINDAKİ ŞEYH!
28 Şubat sürecinde en önemli hedef 'İslam referansı' ile iktidarda bulunan Refah Partisi oldu. Darbeye giden yoldan yapılacak psikolojik harekât ise "Bakın görün şu dincileri" dedirtecek senaryoları üretmekten geçiyordu. 28 Aralık 1996'da Kadıköy'de bir evde yapılan baskınla senaryonun adımı atıldı. Tarikat şeyhi Müslüm Gündüz, Fadime Şahin isminde bir kadınla aynı evde uygunsuz görüntülerle basıldı. Kameralara yüzünü gizlemeye çalışan kadın o günden sonra Türkiye'nin gündemindeydi. Senaryo gereği, skandalların patlatılması için toplumun dini duygularının yoğun yaşandığı Ramazan ayı seçilmişti.

'KAPALI KIZIN DÜŞTÜĞÜ TUZAK'
Bu amaçla hiçbir özelliği olmayan "masum" görünümlü bir kişi seçildi. Başındaki örtüyle tamamen halktan biri olarak görünen Fadime Şahin'in "kara sakallı", "dindar" görünümlü birileri tarafından kandırıldığına dair haberler manşetlere çıktı. Beyaz desenli başörtüsüyle gözyaşları içinde kendisine kurulan "seks tuzağı"nı anlatan gencecik kızın "dramı" yürekleri dağladı. Fadime Şahin, İstanbul'un muhafazakâr ilçelerinden Fatih'teki dergâh şeyhi Ali Kalkancı tarafından imam nikâhıyla aldatılarak seks tuzağına düşürüldüğünü söyledi.

EKRANDA DUYGU SÖMÜRÜSÜ
Fadime Şahin ağlıyor, medyanın ateşlediği halk, iktidardakilerle eş tuttuğu Ali Kalkancı ve Müslüm Gündüz'e lanetler yağdırıyordu... Darbeye giden süreçte plan hızla işliyordu. Kendisine uzatılan mikrofonlara hıçkırıklarla konuşan Şahin yaşadıklarını şöyle anlatıyordu: "Dindardım, liseyi bitirince, Fatih'teki Ali Kalkancı Hoca'nın dergâhına gittim. Kalkancı güzel bulduğu kızları nikâhına alıyor. Beni de zorla nikâhına aldı. Müslim Gündüz'ü 4 ay önce ablamın evinde gördüm. Bana, "bir sahtekâra rast gelmişsin" dedikten sonra, üzerimdeki büyüyü çözmemiz için nikâh yapmamızı istedi."

"PEYGAMBER İSTİYOR"
Ali Kalkancı, ünlü bir işadamının kızı olan Emire Ersoy ile tanıştırıldı. Evlenmeleri için ortam hazırlandı. Ancak ünlü işadamı, işsiz güçsüz ve alkolik biri olarak bilinen Ali Kalkancı'ya kızını vermek istemiyordu. Kalkancı dini konularda eğitime tabi tutuldu, rolü ezberlettirildi. Sonra da hacca gönderildi. Dönüşte, Kalkancı'ya kız istemek için Emir'nin babasının kapısı çalındı. Kızını vermeye yanaşm ayan babaya bu kez kendisi hakkında tutulmuş bazı dosyalar gösterildi. Baba, "Sen bize yardımcı olursan biz de sana yardım ederiz, dosyaları yok ederiz. "Ayrıca bu işin olmasını Peygamber efendimiz de istiyor" denilerek ikna edildi. Benzer senaryolarla ekrandan taşan figürler adım adım 'darbeye zemin hazırlayan' korku paranoyasını topluma yaymayı başardı.

GİZLİ TANIĞA GÖRE KONSOMATRİSTTİ
Peki gerçekte kimdi Fadime Şahin? 28 Şubat'ın önemli karakterlerinden biri olan Şahin hakkında en çarpıcı iddialardan biri de Ergenekon davasındaki gizli tanık ifadesiydi. O gizli tanık ifadesine göre, Şahin transseksüel organizatör Sisi lakaplı Seyhan Soylu kanalıyla organizasyona dahil oldu. İddiaya göre Şahin, daha önce de Aksaray'da bir pavyonda konsomatris olarak çalışıyordu.

CAST AJANSI GİBİ
28 Şubat'ta yaşanan kara propaganda çalışmaları adeta oyuncu temin eden ajanslar gibi yürütüldü. Kullanılan figüranların hayatları ise daha sonra hiç eskisi gibi olamadı. Ali Kalkancı ile ekranlarda boy gösteren Fadime Şahin, estetik olup isim değiştirdi. Kalkancı ile 1 yıl evli kalan diğer isim Emire Ersoy da başörtüsünü atıp iş kadını oldu. Kalkancı uyuşturucu madde ürettiği gerekçesiyle 2008'de tutuklandı; hâlâ cezaevinde.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
darbe, güzellik, makyajı, salonunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzellik Okulu: Disko Makyajı Estela Makyajın Püf Noktaları 0 27 Temmuz 2013 16:05
Rihanna Makyajı ile Güzellik Zen Makyajın Püf Noktaları 0 02 Şubat 2013 18:12
Güzellik Okulu: Disko Makyajı Zen Makyajın Püf Noktaları 0 03 Aralık 2012 13:27
Fadime Güzellik Salonunda Burce Fıkra 0 19 Mayıs 2012 21:48