IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2014, 11:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havalar nasıl olacak?




Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Muğla, akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Doğu Akdeniz kıyıları ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Ege, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ve Orta Karadeniz ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Muğla, akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI:
Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:
Öğleden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Mersin dışında bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in kıyılarında güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, öğleden sonra bölgenin kuzeyinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin güney ve doğusunda güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi ve toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Orta Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batısının, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur, doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor. Öğleden sonra bölgenin batısında toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

SABAH

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
havalar, nasıl, olacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Havalar nasıl olacak? MasteR06 Haber Arşivi 0 09 Şubat 2014 11:21
Havalar nasıl olacak? yaSmin Haber Arşivi 0 07 Şubat 2014 22:27
Havalar nasıl olacak? MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Şubat 2014 01:06
Havalar nasıl olacak? Violent Haber Arşivi 0 01 Ekim 2012 09:38
Havalar nasıl olacak? Ezgi Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2010 16:12