IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2014, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sikorsky Üretimi İçin İmzalar Atıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM), Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky firmasıyla sözleşme imzalandığı belirtildi.


SSM'den yapılan açıklamada, Genel Maksat Helikopter Projesi'nin, 5 Aralık 2007'de alınan Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) olmak üzere 6 kullanıcının, 109 genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere başlatıldığı hatırlatıldı.

Proje kapsamında Sikorsky firmasının S-70i modeli helikopterinin, lisans altında üretim modeli ile Türkiye'de üretileceği bildirilen açıklamada, lisansın Türkiye'nin ileriki dönemlerdeki ihtiyacını da karşılayacak şekilde 300 helikopterin üretimini kapsadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Türkiye'de üretilecek her bir helikoptere karşılık bir helikopterin yurt dışına ihraç edileceği belirtildi.

Projede TUSAŞ'ın ana yüklenici, Sikorsky'nin ana alt yüklenici, ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık'ın alt yükleniciler olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeye yer verildi:

"S-70i temel helikopteri üzerine kullanıcı isteklerini karşılamak üzere TUSAŞ ve entegrasyon alt yüklenicisi ASELSAN tarafından yazılım ve donanım entegrasyonu gerçekleştirilecek olup nihai konfigürasyondaki helikopter '(TAI) T-70 helikopteri' olarak anılacaktır. Ayrıca üretilecek olan T-70 helikopterine ilişkin depo seviyesi bakım kabiliyeti kazanılacaktır. Sözleşme, SSM ve Sikorsky arasında 21 Şubat 2014 tarihinde imzalanmıştır."

Açıklamada, sözleşmenin imzalanmasıyla program takviminin başlaması arasında 16 aylık bir sürenin öngörüldüğü, bu sürede Sikorsky firmasının, ABD mevzuatları gereği helikopterin Türkiye'de lisans altında üretimi ve sözleşme kapsamındaki diğer kalemlere ilişkin ihracat lisanslarını almak üzere çalışmalar yapacağı kaydedildi.

ABD hükümetinin ihracat lisanslarının alımını müteakip, Orman Genel Müdürlüğü konfigürasyonundaki ilk T-70 helikopteri programın takviminin başlaması sonrası 55'inci ayda teslim edileceği ifade edilen açıklamada, ortak konfigürasyondaki ilk T-70 helikopteri'nin ise 57'nci ayda Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceği bildirildi.

PROJE KAPSAMINDAKİ İLKLER

Açıklamaya göre, proje kapsamında gerçekleştirilecek bazı yenilikler ise şöyle:

- İlk kez 6 farklı kullanıcının çok çeşitli görev ihtiyaçları konsolide edilerek ortak bir konfigürasyonda tedarik edilecek.

- Bugüne kadar Sikorsky firmasından yapılan helikopter tedarikleri doğrudan alım şeklindeyken, ilk kez bu proje ile helikopter lisans altında Türkiye'de üretilecek.

- Proje kapsamında Türkiye'de ilk defa dişli ve dinamik sistemlerin üretimi gerçekleştirilecek.

- Proje kapsamında GE'ye ait T-700 Black Hawk motoru Türkiye'de üretilecek ve TEI parça numarasıyla yurt dışına da satış imkanı olacak.

- İlk defa bir Türk firması (ASELSAN) tarafından yabancı bir firmaya (Sikorsky) kokpit tasarımı gerçekleştirilecek ve Türk tasarımı bu kokpitlerin bundan sonra üretilecek olan helikopterlerle ABD hariç tüm dünyada pazarlama ve satışı gerçekleştirilecek.

- Bugüne kadar tedarik edilen helikopterlerde Türk sanayi iş payı bulunmazken, ilk defa bu proje ile yüzde 67 oranında yerli sanayii katılımı gerçekleşecek. Bu kapsamda kokpit, kabin, paller TUSAŞ tarafından, aviyonik suit ASELSAN tarafından, motor TEI tarafından, iniş takımı ve dişliler ALP Havacılık tarafından üretilecek.

- Sikorsky, ilk defa bu proje ile uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde Türkiye'deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi. Taahhüt miktarı 1,4 milyar dolar ve 30 yılda gerçekleştirilecek.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atıldı, sikorsky, ıçin, İmzalar, Üretimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sikorsky Türkiye'de üretilecek! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Şubat 2014 00:43
Sikorsky'nin bu parçalarını Türkler yapacak! Soul Haber Arşivi 5 25 Nisan 2011 19:45
Yerli malı Sikorsky Feronia Haber Arşivi 0 06 Ekim 2010 12:25