IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2014, 00:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kırımlı Tatar lider: Türkiye bize güvence verdi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 'Kırım Tatarlarına herhangi bir tehdidin olması halinde, yardıma gelecek ilk ülke Türkiye olacak' dedi
Kırımoğlu, parlamentoda basına yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Kiev’de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Başbakan Arseniy Yatsenyuk ve Dışişleri Bakanı Andrey Deşitsa ile görüştüğünü hatırlatarak, bunun Türkiye’nin Ukrayna’yı stratejik partner olarak gördüğünün ve ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğini kararlılıkla savunduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin hem ekonomik hem de diplomatik anlamda geniş kapsamlı yardıma hazır olduğunu dile getiren Kırımoğlu, ülkedeki temasları sırasında Davutoğlu’nun, kendisine "Eğer, Kırım Tatarlarına herhangi bir tehdit olursa, yardıma gelen ilk ülke Türkiye olacağından şüphe etmeyiniz" dediğini aktardı.
Bu arada, Türkiye’nin Odessa Başkonsolosu Nur Sağman ile Kiev Büyükelçiliği 2. Katibi Fatih Öztürk, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ile görüştü.
Kırım Tatar Milli Meclis Başkan Yardımcısı Neriman Celal’in de hazır bulunduğu görüşmede, Çubarov’un, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Kırım’daki olaylarla ilgili tutumu ve bölgedeki son durum hakkında bilgi verdiği bildirildi.
Yerel basında yer alan haberlere göre, görüşme sırasında Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kırım Tatar yerel yönetim kurumlarının esas görevinin, halkın huzurunu ve can güvenliğini korumak, provokasyonlara gelmemesini sağlamak olduğunu ifade etti. Çubarov, Meclis’in, Kırım’daki durumun çözümüne yönelik tüm önerilerinde, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin önemini vurguladığını kaydetti.
Nur Sağman da Türkiye’nin Kırım’daki son olayları tedirginlikle izlediğini ve Kırım Tatarları için endişe ettiğini aktararak, Kırım’daki durumun tespiti için bölgede görüşmelerde bulunmak istediklerini belirtti.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bize, gÜvence, kırımlı, lider, tatar, türkiye, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'deki Kırım Tatar ve Nogay Köy Yerleşimleri - Hakan Kırımlı Liaaa Kitap Tanıtımları 0 14 Temmuz 2012 15:22
Dünyada Ve Türkiye’de Yaşlılığa Bağlı Bakım Sorununa Karşı Güvence Sistemleri Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 07 Mart 2012 22:07