IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2014, 16:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oh be dünya varmış!'




Oh be dünya varmış!'



Düzce'de Başbakan aleyhine video gösterilmesine itiraz edince Gülen grubuna bağlı yurttan atılan ve devlet yurduna yerleştirilen gençler: Oh be dünya varmış. Bu da öğrencilerin Kurtuluş Savaşı
Düzce'de Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi karalayan videoları izlemek istemeyince Gülen grubuna ait yurttan gece yarısı sokağa atılan ve devlet yurduna yerleştirilen öğrencilerden Mustafa Çağa, "Oh be dünya varmış, bu da öğrencilerin Kurtuluş Savaşı'dır. Kimse korkmasın" dedi. Yurt skandalının başkahramanı öğrenci İsmail Solmaz ise "Bana 'Dosyanı kapattık. Burayı terk et' dediler. Eğitim yuvasına mı geldik siyasetin içine mi düştük anlamadım" diye konuştu. Eğitim-öğretim yılına 70 öğrenciyle başlayan yurdun öğrenci sayısı ise 20'ye düştü. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Düzce Valiliği'nin talimatı üzerine olayla ilgili iki müfettişi görevlendirdi. Müfettişler öğrencilerin ifadelerini alırken Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı.

VAAZ VE BEDDUA İZLETTİRİLDİ

Düzce'de bir sanayi sitesinin içinde yer alan ve Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Eda Eğitim Dershanecilik Araştırma Ticaret Anonim Şirketi'ne ait Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşanan skandal Türkiye'nin gündemine oturdu. İddiaya göre; yurtta 17 Aralık operasyonu sonrası Başbakan Erdoğan ve AK Parti aleyhinde üniversite öğrencilerine yönelik karalama kampanyası başladı. Kendilerine izletilen videolara karşı çıkan öğrencilerinse yurtla ilişiği kesildi. İşte öğrencilerin ağzından 3 Mart'ta yaşananlar: "Yurtta akşam saatlerinde çerez, kola, cips eşliğinde film izleneceği anonsu yapıldı. Öğrenciler TV odasına geçti. Başbakan Erdoğan ve AK Parti'yi karalayan bir video ve sunum izletildi. Videoda, Başbakanın miting alanlarında ve grup toplantılarında ses tonunu yükselterek cemaate yönelik eleştirilerinin ardından Fethullah Gülen'in cevap niteliğindeki vaazları ve bedduaları izletildi. Tam bu sırada öğrenci İsmail Solmaz içeri girdi. Televizyona bağlı bilgisayarı kapattı. Bunun üzerine 'belletmen' dedikleri ağabey, "Sen kimsin de hocamıza laf edersin. İzlemek istemiyorsan odana git" dedi. Yurt müdürü M.B. ve 'bölge ağabeyi' kendisine "Dosyanı kapattık. Burayı terk et" dedi. İdare, İsmail Solmaz ve Ogün Hayri Uzun'u ilişiklerini keserek gece yarısı sokağa attı. 3 öğrenci AK Parti Düzce İl Başkanlığı'nın girişimleriyle bir otele yerleştirildi. Ertesi gün ise tepki gösteren 10 öğrenci daha yurttan ayrıldı. AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ile irtibata geçmesinin ardından, 13 öğrenci Avni Akyol Yüksek Öğrenim Yurdu'na yerleştirildi. AK Parti İl Başkanlığı da öğrencilerin aylık 307 lira olan barınma ücretinin ödemesini yaptı."

"GECE YARISI TWITTER'DAN SALDIRI SAATİYDİ"

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mustafa Çağa: Operasyondan birkaç gün sonra yurt müdürü "Duydunuz mu olanları? Öğrendiniz mi AK Parti'nin gerçek yüzünü? Bunlar bitecek" dedi. Eğitim yuvasına mı geldik, siyasetin içine mi düştük anlamadık. 17 Aralık sonrasında yurtta tweet seferberliği oldu. Akşam 20.00-00.00 arası tweet atma saatiydi. Anons yapılıyor ve saldırıya geçilmesi isteniyordu. Listede yer alan kişilerin tweetlerini 'retweet' yaparak o günkü saldırı konusunu 'toptrend' yapmamız isteniyordu. Tweet atmak istemediğimiz zaman da tehdit alıyorduk.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eren Çelik: Eğitim kurumunda sürekli siyaset konuşuluyordu. Ailelerimizi de arayarak bizi onlarla karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Bir gün yurdun kalorifer kazanında onlarca kitap yakıldı. O kitapların ne olduğunu çok merak ediyorum.



SABAH

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünya, varmış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iOS 7'de bu da varmış! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 11 Temmuz 2013 10:52
İki SevgiLi varmış aŁmiηa Fıkra 1 03 Şubat 2011 01:38
Bir varmış bir yokmuş ... Gιzєм Aşk ve Sevgi Köşesi 0 20 Mayıs 2009 15:47
Bir varmış, bir yokmuş! Angel Haber Arşivi 0 13 Aralık 2008 12:28