IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2014, 13:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
RTÜK Tapeler İçin Düğmeye Bastı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği tapeleri yayınlayan televizyonlara kötü haber.


İzleme Dairesi, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı tapeleri yayınlayan kuruluşlar için rapor hazırlanmasını istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Tayyip Erdoğan’la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını partisinin grup toplantısında dinletmesinin ardından RTÜK İzleme Dairesi Başkan Yardımcısı, kurul uzmanlarına skandal bir talimat gönderdi. Uzmanlara gönderilen yazıda, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı tapeleri yayımlayan kuruluşlar hakkında rapor düzenlenmesi istendi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Kılıçdaroğlu, 25 Şubat’taki grup toplantısında Erdoğan’a ait olduğu belirtilen ses kayıtlarını dinletmişti.Toplantıda kayıtları yargı dahil resmi ve gayri resmi kanallardan doğrulattırdıklarını belirten CHP lideri, “Ağrı Dağı ne kadar gerçekse, Erciyes Dağı ne kadar gerçekse bu kayıtlar, tutanaklar da o kadar gerçek” demiş ve Erdoğan’ı istifaya çağırmıştı. Başbakan Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nun anayasaya aykırı hareket ettiğini savunarak gerekli adımları atacaklarını söylemişti.

RTÜK harekete geçti

Erdoğan’ı kızdıran bu girişimin ardından RTÜK işlem başlattı. İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı, RTÜK uzmanlarına birer elektronik posta atarak CHP Grup Toplantısı’nda tapelerin dinletildiği bölümleri yayımlayan kanallar hakkında rapor hazırlanmasını istedi. Başkan Yardımcısı, yazısında şunları kaydetti:

“Arkadaşlar merhaba, bilindiği gibi 25/02/2014 tarihli CHP grup toplantısında Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmeleri yayınlanmıştır. Bazı yayın kuruluşları söz konusu grup toplantısını haberleştirerek değişik şekillerde yayınlamıştır. (Bizzat ses kayıtlarını vererek, kendi seslendirerek, kayan yazı şeklinde vb.) Bahse konu olan telefon görüşmelerini her ne ad altında olursa olsun yayınlayan medya hizmet sağlayıcıları hakkında 6112 sayılı kanunun 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (ç) bendleri çerçevesinde rapor düzenlenerek 04 Mart 2014 Salı gününe kadar teslim etmeniz rica olunur.”

‘RTÜK’ün tarafsızlığı tamamen bitti’

RTÜK üyesi Ali Öztunç, RTÜK’ün seçim sürecinde tarafsızlığını yitirdiğini ifade etti. Öztunç, şöyle konuştu:

“Hiçbir daire başkan yardımcısı uzmanlara talimat veremez, ‘şu maddelerden ceza verilsin’ diyemez. Bırakın daire başkan yardımcısını, RTÜK üyesi de, başkanı da bunu söyleyemez. Bir daire başkanı bunu yapabiliyorsa, RTÜK’ün AKP’li üyelerinden ya bsaşkanından aldığı talimatla yapıyordur.

Bu gösteriyor ki RTÜK son seçim sürecinde tamamen tarafsızlığını yitirmiştir. Bir yerlerden gelen talimatla yayıncı kuruluşlar üzerinde baskı kurmaya başlamıştır. Üstelik, bahsi geçen yayın, ana muhalefet partisi başkanının grup konuşması. Kürsü dokunulmazlığı var. Siyasi parti liderlerinin konuşmalarına sansür uygulamak demokrasiyle çelişir, buna kimsenin hakkı yoktur, haddi de değildir.”

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bastı, düğmeye, rtük, tapeler, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook düğmeye bastı! yaSmin Facebook Haberleri 0 18 Aralık 2013 22:04
Turkcell Yerli Akıllı Cep Telefonu İçin Düğmeye Bastı Zen Turkcell 0 26 Şubat 2013 22:12