IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2014, 13:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hüseyin Çelik'ten Flaş 3 Dönem Açıklaması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 3 dönem kuralının kaldırılması için tabandan baskı yapıldığını söyledi.


AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "3 dönem" kuralı için, "Bu bir Anayasa kuralı değil. Kanun madesi değil. Kendi tüzüğümüzün bir kuralıdır. Bana kalırsa büyük kongreyi toplamaya da gerek yok. MKYK'ya yetki veren 153. Madde var" dedi.

Çelik, Hatay'da AK Parti'nin belediye başkan adayı eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Üç dönem değişsin diye yoğun baskı olduğunu söyleyen Çelik, "teşkilatlarımızın tabanından bu yönde bir baskı var, iş dünyası da söylüyor" dedi.

Hüseyin Çelik, "Şu an gündemizde yok. Ama seçime bir saat bile kala değişse yürürlüğe girer" diye konuştu.

“Üç dönem kuralı neden konuldu? AK Parti’yi kurarken özellikle başta Sayın Başbakan olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı, Bülent Arınç... daha önce milli görüş partilerinde olan insanların ciddi tecrübeleri vardı. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Merhum Erbakan zamanında O’nun etrafında çok sayıda milletvekili vardı ve onların milletvekili olmaması dahi teklif edilemezdi. Her dönem adaylardı. Nispeten genç olan ekip bu durumdan rahatsızdı. ‘Kadrolu milletvekili’ anlayışından çıkaralım dediler.”

3 DÖNEME 4 FORMÜL

“Toplamda bugüne kadar aşağı yukarı 800’e yakın milletvekili gelmiş. 800 içinde sabit kalan 71 kişidir. Her dönem bizim partimiz açısından yüzde 65-70 yenilenmiş. Dolasıyla bu mekanizma kurulmuş. 3 dönem kendi aramızda da uzun boylu müzakere edilmedi. Ama tüm teşkilatlardan, tabandan bu yönde bir baskı var. Bize AK Parti’ye, Başbakan’a gönül veren insanlar ‘3 dönem şartını kaldırın’ diyor. İş dünyasıyla görüşüyoruz onlar da söylüyor.”

‘ANAYASA KURALI DEĞİL PARTİ TÜZÜĞÜ KURALI"

“Sonuçta bu bir anayasa kuralı değil, kanun maddesi değil. Kendi tüzüğümüzün bir kuralıdır. Bana kalırsa böyle bir irade ortaya çıkacaksa bunun için büyük kongreye gerek yok, MKYK bile bunu halleder. Çünkü tüzüğümüzün sanıyorum 153. maddesi MKYK’ya buna yetki veriyor. Sayın Başbakan hala aynı noktada. Ama bakın Sayın Başbakan bir şey söyler, biz gider konuşuruz. Genel irade başka türlü tecelli ederse ‘Ben liderim kimsenin ne düşündüğü umurumda değil’ diyerek masaya vurmaz. Kendi iç meselemizdir Türkiye kaygı duymasın. Biz şimdiden kesin ve değişmez bir ifade kullanmayız.”

"KİMSEYİ ALAKADAR ETMEZ"

AK Partili Ergin, Başbakan Erdoğan ile yaptığı konuşmaya ilişkin ses kaydı ve kullandığı ‘Alevi hakim’ ifadesine ilişkin soruları yanıtlarken özetle şunları söyledi: “Genetiği değiştirilmiş kayıtlar. Onlar kayda alınıyor, belli cümleler ayıklanıyor. Geride kalan kısmı toplumu manüple etmeye dönük kısmı servis ediliyor. Belli cümleler kesilmiş. Hatay’a baktığınızda Arabı, Alevisi, Sünnisi, Hıristiyani, Musevisi inanını inanmayanı 1.5 milyon insanı geleceğe taşımak zorundayız diyoruz. Bizim coğrafyamızda bunlar sorun teşkil etmez. Kastı aşan bir yorumu kimse yüklemesin. (Suç duyurusu yapacak mısınız? sorusu üzerine) Kaynağı tespit edilirse elbette. Bu temel hakların ihlalidir. Konuşan kişilerin aleyhine hukuki ve cezai sorumluluk doğmaz. İki kişi arasındaki konuşma kimseyi alakadar etmez.”
Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, acıklaması, celikten, dönem, flaş, hüseyin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hüseyin Çelik'ten 'dershane' mesajı AngeL Haber Arşivi 0 16 Kasım 2013 23:44
Hüseyin Çelik'ten Gökçek açıklaması AngeL Haber Arşivi 0 29 Ekim 2013 11:54
Hüseyin Çelik'ten Şahin Açıklaması Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:18
Hüseyin Çelik darbeleri eleştirdi PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 11:42