IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2014, 12:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malezya'daki Uçakta Soru İŞaretleri Artıyor




Malezya Havayolları uçağına hâlâ ulaşılamadı. Bazı yolcuların yakınları ise "Yakınlarımızın cep telefonları çalıyor" iddiasında bulundu ve Malezya Havayolları'nı "bir şeyler gizlemekle" suçladı
Sivil havacılık tarihinin en esrarengiz olaylarından biri haline gelen, Malezya Havayolları'na ait kayıp yolcu uçağını arama çalışmaları devam ediyor. Cuma günü Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e doğru havalanan uçakta bulunan 239 kişiden halen haber alınamazken, bazı yolcuların cep telefonlarının çaldığının iddia edilmesi ise gizeme yeni bir boyut kazandırdı. İNTERNETE BAĞLI GÖRÜNDÜLER
Boeing 777 tipi uçakta bulunan 153 Çinli yolcudan birinin kardeşi, pazartesi sabahı uçakta bulunan abisinin telefonunu aradığını ve telefonun 3 kez çaldıktan sonra kapandığını iddia etti. Daha sonra bu iddiayı gündeme getiren yolcu yakını sayısı en az 19'a çıktı. Çin'in anlık mesaj servisi şirketi QQ'nun da yolcuların telefonlarının hâlâ internete bağlı göründüklerini açıklaması dünya basınında geniş yankı buldu. Fakat aynı gün akşam saatlerinde yolcuların internet bağlantıları kesik görülmeye başladı. Uzmanlar internet sunucularının telefonları internete bağlı göstermesini "teknik bir aksaklık" olarak yorumlarken, yolcuların sağ olabileceği ihtimali gündemden düşmüş değil. Sosyal medya kullanıcıları ise uçağın akıbeti hakkında komplo teorisi üretmeye devam ediyor. Hava korsanlarının, pilotu radarların tespit edemeyeceği alçaklıkta uçmaya zorlayarak bilinmeyen bir yere indirdği en çok dile getirilen teori. Bu senaryoya göre yolcular hâlâ sağ ve korsanlar tarafından rehin tutuluyor. Yolcu ve kabin görevlilerinin telefon numaralarını inceleyen Malezyalı yetkililer ise uçağa ulaşma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Bazı yolcu yakınları ise cep telefonu sinyallerinin izini sürmeyen yetkililerin "bir şeyler gizlemeye çalıştığı" yönünde şüphelerini dile getirdi.

ÇİN, UYDULARINI YÖNLENDİRDİ
Öte yandan Çinli yetkililer Malezya'yı "gerekli ihtimamı göstermemekle" suçlarken, basın kaçakların 5 yüz euro gibi düşük bir ücret ödeyerek sahte pasaport elde edebileceğine dair haberler yayımladı. Interpol'ün veri tabanına göre dünyada 39 milyon çalıntı ve kayıp pasaport bulunuyor. 10 ülkeden 24 gemi ve 9 hava aracının katılımıyla kurulan enkaz arama ekibi ise çalışmalarının 5'inci gününde de tüm çabalara rağmen herhangi bir ilerleme kaydedemedi. Çin 10 uydusunu uçağın kaybolduğu bölgeye odakladığını ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflama yöntemiyle enkazın yerini tespit etmeye çalıştığını açıkladı. Devlet televizyonu ise ülkenin en önemli savaş gemilerinden birinin de aralarında bulunduğu 3 gemilik bir filonun arama çalışmalarına katıldığını açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
FRANSA DAVA AÇTI
Öte yandan Fransız savcılığı, kayıp uçaktaki 4 Fransız vatandaşı için Malezya Havayolları'na "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla dava açtı. Uygulamanın rutin bir prosedür olduğu açıklandı.

PİLOT KOKPİTE TURİST ALMIŞ
Uçağın yardımcı pilotu Farik Abdulhamid'in 2011'deki Kuala Lumpur-Phuket seferinde, güvenlik talimatlarını hiçe sayarak 2 genç kadını kokpite davet ettiği ortaya çıktı.

EN SON ALÇAKTAN UÇUYORDU
Malezya Havayolları uçağı için her gün yeni bir komplo teorisi ortaya atılıyor. En çok rağbet gören senaryo uçağın radarın göremeyeceği bir irtifaya indirilip kaçırılması. Bu konuda yerel Berita Harian gazetesinde, ordu yetkilisine dayandırılan bir haber yer aldı. Buna göre rotasını değiştirerek yüzlerce kilometre uzaklıktaki Malakka Boğazı'na yönelen uçak, alçaktan uçarken radarlarca tespit edildi.

SABAH

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artıyor, malezyadaki, soru, ucakta, İşaretleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Malezya ve Malezya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:30
Malezya'daki Yahudilerin Tarihi efLatun Musevilik 0 29 Ocak 2012 23:19
BP, Malezya’daki varlıklarını satıyor Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:27
Uçakta Doğurdu Uçakta Terk Etti Kralice Haber Arşivi 0 25 Mart 2009 09:34