IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2014, 16:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4 bakanın fezlekesine gizlilik ayarı!




Muhalefet partilerinin girişimi üzerine olağanüstü toplanacak TBMM Genel Kurulu'nda fezlekelerin sadece üst yazısı okunacak. İddianame kabul edilene kadar içerik hakkında bilgilendirme yapılmayacak
Meclis Başkanlığı, fezlekelerin Genel Kurul gündemine getirilmesi için çalışmasını sürdürüyor. Başkanlık yetkililerinin CNN Türk'e verdiği bilgiye göre, Genel Kurul'da fezlekelerin sadece üst yazısı okunacak. İddianame kabul edilene kadar içerik hakkında bilgilendirme yapılmayacak. Başkanlık yetkilileri, buna gerekçe olarak, hazırlık soruşturmasının gizliliğini gösteriyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Meclis Başkanlığı, fezlekelerle ilgili çalışmanı sürdürüyor. Bu amaçla ceza hukukçuları ve anayasa hukukçularından görüş alındı. Hedef, çalışmanın olağanüstü toplantıya kadar tamamlanması.

O gün, Meclis'in olağanüstü toplantısında dört eski bakan hakkındaki fezlekeler gündemde olacak. Ama içeriği değil. Sadece Meclis'e sunulan üst yazısı okunacak. Muhalefetin amacı da bu yazı okunduktan, bilgilendirme yapıldıktan sonra, fezlekenin içeriğine ulaşmak. Ama muhalefetin bu beklentisi gerçekleşmeyecek. Çünkü, CNN Türk'e konuşan Meclis Başkanlığı üst düzey yetkilileri, gizlilik kuralına dikkat çekti.

'İSTANBUL'DA GİZLİ, ANKARA'DA AÇIK OLAMAZ'

Meclis üst düzey yönetimi, "bir soruşturma İstanbul'da gizli, Ankara'da açık olamaz" değerlendirmesini yaptı. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 157. maddesini hatırlattı.

Bu maddeye göre, hazırlık soruşturması gizli yürütülüyor. Gizlilik ancak iddianamenin mahkemede kabul edilmesiyle kalkabiliyor. Yani fezlekelerin içeriği incelemeye açılmayacak. Ta ki mahkemede iddianamenin kabul edilmesine kadar.

Üst düzey yetkililerin dikkat çektiği bir başka nokta da soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin. Başkanlığa göre, bu süreçte, 55 milletvekili ile her zaman meclis soruşturması istenebilir. Üstelik bunun için de fezlekelerin mecliste okunmasına gerek dahi yok.

55 ÖNERGE GELİR VE SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULURSA...

55 milletvekilinin önerge verilmesi ve soruşturma komisyonu kurulması halinde de fezlekelerin içeriğine bakılabilecek. Ama bu da bir aydan önce olmayacak.

Önergenin verilmesinden sonra, başkanlık, bir ay içinde genel kurulda görüşme günü belirleyecek. O gün, önerge sahibi ve isterlerse haklarında suç isnat edilen bakanlar konuşabilecekler.

Ardından oylama yapılacak. Kabul edilirse 15 üye ile soruşturma komisyonu çalışmaya başlayacak.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, ayarı, bakanın, fezlekesine, gizlilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakanın Şok İstifası CtrL Haber Arşivi 0 23 Kasım 2013 10:22
Bir gecede 63 bakanın işine son Lucifer Haber Arşivi 0 24 Nisan 2010 16:52