IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2014, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4,5 Milyon Dolar İçin Teminat Mektubu Arıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Halkbank eski Genel Müdürü Aslan, evinde yapılan aramada çıkan 4.5 milyon doları geri alabilmek için teminat mektubu arayışına girdi.


17 Aralık operasyonu kapsamında yapılan aramada evinden 4.5 milyon dolar çıkan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan serbest kaldıktan sonra şimdi paranın peşine düştü. Ayakkabı kutularında bulunan 4.5 milyon doların Süleyman Aslan’a geri verilmediği, mahkeme kararı kesinleşmeden de verilemeyeceği belirtildi.

Ancak bu durumun bir istisnası bulunuyor. Mahkeme kararı kesinleşmeden bu tutarın Aslan’a iade edilebilmesi için, Süleyman Aslan’ın Savcılığa bir teminat mektubu vermesi gerekiyor. Aslan’ın söz konusu parayı alabilmek için gereken teminat mektubunun bir bankadan temin edilmesi gerekiyor.

Bu kapsamda Aslan’ın başta Halkbank olmak üzere kamu bankaları da dahil çok sayıda bankadan teminat mektubu arayışında olduğu öğrenildi.

Halkbank’ın Aslan’a 4.5 milyon doları alabilmesi için yeterli tutarda bir teminat mektubu vermesinin büyük tartışma yaratacağı bu nedenle başka finans kurumlarından temin etmeye çalıştığı da iddia ediliyor.

2013 kâr payını alacak

Banka Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla Halkbank Genel Kurulu 31 Mart Pazartesi günü Ankara’da yapılacak. Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan 2013 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Raporu ve Denetim Kurulu Raporları görüşülecek.

2013 yılsonu finansal tabloları görüşülüp onaya sunulacak. Genel Kurul’da Yönetim Kurulu’nun kâr dağıtımı ile ilgili teklif ettiği 2013 yılı Kâr Dağıtım Tablosu da görüşe sunulacak. Aslan’ın tutukluğu sırasında onun yerine genel müdürlük görevine getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun ataması da Genel Kurul’un onayına sunulacak.

Aslan, 2013 yılı kâr dağıtım tablosunda yöneticiler için hesaplanacak kâr tutarını da alacak. 2013 yılı boyunca hem genel müdürlük hem de yönetim kurulu üyeliği yapan Aslan’ın, Genel Kurul’da onaylanması halinde hesaplanan kâr tutarını almasının önünde bir engel bulunmuyor. Öte yandan Aslan, maaşını da almaya devam ediyor.

31 Mart’ta yönetimden ayrılacak

Süleyman Aslan’ın, 31 Mart Pazartesi günü bankayla ilişkisinin de kesileceği öğrenildi. Halkank, yerel seçimlerin gerçekleşeceği 30 Mart’ın hemen ertesi günü Genel Kurul’a gidiyor. 31 Mart günü yapılacak Halkbank Genel Kurulu’nda, daha önce genel müdürlük görevinden alınan ancak halen banka yönetim kurulu üyeliği süren Süleyman Aslan’ın yerine başka bir isim atanacak. Ve Aslan’ın bankayla ilişkisi kesilecek.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4, 5, arıyor, dolar, mektubu, milyon, teminat, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çalınan Laptop'u İçin 1 Milyon Dolar Ödül Koydu. Sonra İse... Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Aralık 2012 19:31
4 milyon kişi KEY'ini arıyor Lucifer Haber Arşivi 0 05 Nisan 2010 14:57
2.5 milyon Türk sevgili arıyor Feronia IF Ekstra 4 10 Mart 2010 04:57