IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2014, 16:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kimyasal paniği: 62 öğrenci hastanede




Kestel'deki çimento fabrikasında kimyasal madde yakılırken oluşan buhar ve koku şehre yayılınca onlarca öğrenci hastanelik oldu.

Sivil Savunma ekiplerinin Yıldırım'daki okullarda sonradan yaptığı ölçümlerde kimyasal sızıntıya rastlanmadı. Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingi öncesinde yaşanan panik kafalarda soru işaretleri bıraktı. Öğrencilerin ise psikolojik sebeplerden dolayı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü.
Hatay'dan getirilen Etil Merkaptan içeren boya çamurunun fabrikada yakımı esnasında havaya yayılan buhar şehre yoğun bir koku saldı. Paniğe sebep olan bu durum sonrası Yıldırım ilçesinde çok sayıda okuldaki öğrenciler zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'ne yüz civarında öğrenci geldi. Yıldırım ilçesindeki bir çok okul tahliye edildi, bazı okullar ise müdürlerin inisiyatifi ile tatil edildi.

Sivil Savunma ekiplerinin okullarda yaptığı ölçümlerde herhangi bir tehlike olmadığı belirlendi. Yakım aşamasında buharlaşan maddenin kokuya ve paniğe yol açtığı sanılıyor.

AMBULANSLAR ÖĞRENCİ TAŞIDI
Yıldırım ilçesinde çok sayıda 112 ambulansı peşpeşe Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nin çocuk bölümüne öğrenci taşıdı. Aileler de panik yapınca hastanede yoğunluk yaşandı. Öğrencilerin mide bulantısı, kusma ve başağrısı şikayetinin olduğu öğrenildi. Panik yaşayan çocukların ağlaması ise dikkat çekti

Hastane Başhekimi Prof Mehmet Karadağ gelen öğrenci sayısının sürekli arttığını kaydederek, "Bize gelen vakaların hepsinde yaptığımız ilk tespite göre karbon monoksit zehirlenmesi yok. Bir koku var ama bunun ne kokusu olduğu hakkında bir fikrimiz yok. Sivil savunma ekipleri araştırmalarına devam ediyor. Şu anda hayati tehlikesi olan ve sağlık durumunun ciddi olduğu hiç bir çocuğumuz yok. Okullardaki çocuklar, koku sebebiyle bir panik yaşamış. Baş ağrısı çeken çocuklarımız var.

Hepsini gözlem altına aldık ve hepsinin sağlık verileri normal. En kısa zamanda çocuklarımızı evlerine göndereceğiz. Telaş etmeye hiç gerek yok. Vatandaşlarımız biraz daha sakin olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

İlk etapta hastaneye 62 öğrencinin geldiği bu sayının arttığı kaydedildi.

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
62, hastanede, kimyasal, paniği, öğrenci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık