IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2014, 19:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karabiga'da depoya da izin yok





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çanakkale Biga'ya bağlı Karabiga'da yapılmak istenen termik santralin deposu ile ilgili verilen ÇED olumlu kararınan da yürütmesi durduruldu. Daha önce de mahkeme enerji santralı için verilen ÇED olumlu kararını durdurmuştu.

Karabiga beldesinde CENAL Elektrik tarafından kömürle çalışacak enerji santralı, liman, kül depolama sahası ve derin deniz projesi yapılmak isteniyor. Kaz Dağları Milli Parkı’nın bulunduğu bölgeye yapılma istenen santrale karşı ciddi bir direniş var. Aynı zamanda santralın tarım, doğal yapıyı bozacağı ve antik Priapos kentine yakınlığı gerekçesiyle de tepki çekiyor.

Bölge sakinlerinden 10 kişinin açtığı davayı değerlendiren Çanakkale İdare Mahkemesi, verilen ÇED olumlu kararının hukuksuz olduğunu belirtti. Mahkeme kararında termik santraldan çıkacak atıkların tehlikeli ya da tehlikesiz olup olmadığı yönünde çevre mevzuatına göre resmi işlemlerde kullanılacak şekilde bir analiz yaptırılmadığını vurgulayarak Cenal atık depolama sahasına verilen olumlu kararı oy birliği ile yürütmesini durdurdu. Ayrıca kararda, depo ile ilgili inşaata başlamanın, işletmenin çalışmaya geçmesi durumunda çevreye olan etkisi ve yapılan yatırımlar açısından telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğuracağı açık olduğu da anlatıldı.

SANTRAL DA DURDURULMUŞTU
Enerji santralı için alınan ÇED olumlu kararına karşı da Madra Dağı ve Kaz Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkele Şube Başkanlığı ile Biga Çevre Derneği dava açmıştı. Mahkeme yine oy birliği ile verilen ÇED olumlu kararının yürürlüğünü durdurmuştu. Kararda, Anayasanın 35’inci Maddesi’ne göre herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkına sahip olduğu hatırlatılarak termik santralın neden o bölgede kurulmaması gerektiği tek tek anlatılmış, işletmenin çalışmaya geçmesi durumunda, çevreye olacak etki ve yapılan yatırımlar açısından telafisi güç ve imkânsız zararlar doğacağı açık olduğu vurgulanmıştı.

TEK PROJE AYRI AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ
Mahkemenin kararında önemli başka bir bilgi daha yer aldı. CENAL Elektrik tarafından kömürle çalışacak enerji santralı, firma tarafından 4’e ayrılmış durumda. CENAL Enerji Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu kararı verildi ancak bu karar durduruldu. CENAL Enerji Santrali ve Derin Deniz Desarjı projesi içinse ÇED gerekli degildir kararı verildi. CENAL Yeni Dolgu Alanı projesinin ise ÇED süreci devam ediyor. CENAL Atık Depolama Sahası projesine de verilen ÇED olumlu kararı durduruldu. Mahkeme, tüm bu süreçleri tek tek anlatarak, ÇED yönetmeliğine göre bu projenin tek bir proje olduğunu ve ayrı düşünülemeyeceği vurgulandı.

Radikal

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
da, depoya, izin, karabigada, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk depoya atıldı haberi kenti karıştırdı PassioN Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 20:26